یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: طبیعتا اگر ایالات متحده بخواهد با این شرایط به روند اقدامات و تعاملات خود با جهان در مواجه با کرونا ادامه دهد کشورهای زیادی از سیطره آمریکا خارج و به سمت شرق میل پیدا میکنند.
عماد آبشناس کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره بحران کرونا و نوع مواجهه اروپا و آمریکا با یکدیگر در این زمینه گفت: روابط آمریکا با سایر کشورها به دلیل اینکه آمریکا نتوانست کرونا را به خوبی مدیریت کند به سمت چالش میرود.
وی افزود: دولتمردان آمریکایی به دنبال آن هستند که شیوع این ویروس و کشته شدن تعداد بی شماری از مردم خود را به گردن سومدیریت سایر کشورها از جمله چین بیندازند البته اروپا نیز از این سیاست استفاده میکند، اما نه به شدت آمریکایی ها.
آبشناس با بیان اینکه ویروس کرونا اوضاع اقتصادی را در آمریکا و اتحادیه اروپا به شدت تحت الشعاع قرارداد و تضعیف کرد، گفت: این شرایط منجر به این شد که اتحادیه اروپا و آمریکا به جای همکاری با یکدیگر تبدیل به رقبای جدی اقتصادی شوند که هر کدام تمام تلاش خود را برای نجات کشور خود انجام میدهند.
این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: ترامپ به دنبال آن است که ضررهای اقتصادی ناشی از شیوع کرونا را به دوش اروپا و چین بیندازد و خود را از مهلکه اقتصادی نجات دهد به همین دلیل از نظر روابط سیاسی نیز دچار بحران جدی با اروپا شده است.
وی در خصوص اظهارات مقام ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا مبنی بر اینکه نظم جهانی از محوریت آمریکا فاصله گرفته و به شرق نزدیک میشود گفت: بعد از جنگ دوم جهانی کشورها سعی کردند یک ساختار بین المللی پیدا کنند تا جهان از ورود به جنگ جهانی سوم فاصله بگیرد، اما با روی کار آمدن ترامپ در آمریکا همه این معادلات بین المللی زیر پا گذاشته شد و او از تمام معاهدات بین المللی چه در سطح آسیا و چه در سطح اروپا خارج شد.
آبشناس ادامه داد: این در حالی است که امروز کشورهای آسیای شرق از جمله ایران، روسیه و چین در حال نزدیکی بیش از پیش به یکدیگر هستند و به تمام تعاملات سیاسی، اقتصادی و تجاری خود پایبندند.
این کارشناس مسائل بین الملل افزود: طبیعتا اگر ایالات متحده بخواهد با این شرایط به روند اقدامات و تعاملات خود با جهان ادامه دهد کشورها از سیطره آمریکا خارج و به سمت شرق میل پیدا میکنند.
وی در پایان در خصوص مصداق این مدعا اشارهای به اعزام نفت کشهای ایرانی به ونزوئلا کرد و گفت: با اعزام این نفت کشها محاصره اقتصادی ونزوئلا توسط آمریکا شکسته شد و این امر نقطه عطفی در تاریخ بشر خواهد بود به معنی عبور از ایالات متحده و این بدعت باعث خواهد شد که سایر کشورها نیز کم کم جرات عبور از آمریکا و تعامل با یکدیگر را داشته باشند.