عضو هیئت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: مصرف بسیار زیاد قندهای ساده و اسیدهای چرب سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکنند، درحالی که چربیهای موجود در روغنهای گیاهی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، برنامه «روزنه» با موضوع سلامت و تغذیه در شرایط شیوع کرونا، در ارتباط تلفنی با دکتر احسان حجازی (عضو هیئت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی) از شبکه رادیویی گفتگو روی آنتن رفت.
احسان حجازی در مصاحبه تلفنی با برنامه «روزنه» با اشاره به اخبار غیر موثق مرتبط با کرونا، گفت: متاسفانه در فضای مجازی اطلاعات نادرست بسیار زیادی وجود دارند و هر کدام به نوعی درباره بیماری کرونا و روشهای درمانی حرف میزنند.
وی با اشاره به این که سیستم ایمنی بدن ساختار پیچیدهای دارد، اظهار داشت: با خوردن یک یا دو ماده – مانند لیمو و ... – سیستم ایمنی بدن به یکباره تقویت نمیشود.
عضو هیئت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که چندین عضو در تقویت سیستم ایمنی بدن درگیر هستند، اظهار داشت: ایمنی بدن زمانی تقویت میشود و خوب کار میکند که مجموعهای از عوامل و عناصر در داخل بدن در شرایط مطلوب قرار بگیرند.
وی ادامه داد: «تغذیه مناسب» و «خواب و استراحت کافی» و «شرایط فیزیکی» در سلامت سیستم ایمنی بدن موثر هستند.
احسان حجازی با اشاره به این که گلبولهای سفید در عملکرد سیستم ایمنی پیشرو هستند، اظهار داشت: گلبولهای سفید زمانی درست کار میکنند که انرژی و ویتامین و املاح کافی داشته باشند.
وی اضافه کرد: با خوردن یک لیوان دمنوش زنجبیل یا یک عدد پرتقال سیستم ایمنی بدن تقویت نمیشود.
عضو هیئت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: بدن برای ارتقای سیستم ایمنی به منابع سرشار کربوهیدرات و قند و نشاسته و پروتئین نیاز دارد.
وی با اشاره به این که ویتامین A عنصری ضد عفونتی است، عنوان کرد: پیشساز این ویتامین در اکثر غذاهای گیاهی و حیوانی وجود دارد.
احسان حجازی اضافه کرد: مصرف سبزیجات و میوهجات و گوشت سفید نیاز بدن را در حوزه ویتامین A تامین میکند.
وی با بیان این که «روی» در تقویت سیستم ایمنی موثر است، تصریح کرد: این ماده به میزان فراوان در گوشتها و آجیلها موجود است.
این کارشناس تغذیه تاکید داشت: ما نباید برای تقویت سیستم ایمنی بدن به طور افراطی فقط برخی از مادههای غذایی را مصرف کنیم.
به گفته احسان حجازی مصرف بسیار زیاد قندهای ساده و اسیدهای چرب سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکنند، درحالی که چربیهای موجود در روغنهای گیاهی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند.
وی با بیان این که ما باید از غذاهای ناسالم پرهیز کنیم، عنوان کرد: استراحت کافی و پیاده روی (حداقل ۲۰ دقیقه در روز) و مصرف سبزیجات و میوهجات از جمله عوامل مهمی هستند که به طور یکپارچه سیستم ایمنی بدن را در مقابل کرونا تجهیز میکنند.
عضو هیئت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید داشت: مصرف مادههای غذایی مانند زنجبیل در شرایطی به ایمنی بدن را ارتقا میدهند که در کنار تغذیه سالم مصرف شوند.