حالا که دولت به بهانه معیشت و اقتصاد اقدام به بازگشایی کرده است مردم خودشان باید زنجیره انتقال کرونا را قطع کنند و طنز فاصله گذاری اجتماعی را به شوخی نگیرند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، شهربانو نوری نیا- از دیرباز ایرانیان در اعیاد در کنار هم جمع میشدند و به شادی میپرداختند.
امسال با وجود مهمان ناخوانده جهان، مردم مجبور به خانه نشینی و گذراندن شرایط حتی اعیاد ماههای مبارک و عید نوروز و... شدند؛ اما به مرور از شدت و حدت رعایت کردنها کاهش پیدا کرده و شاهد مواردی هستیم که متناسب با شرایط کرونایی کشور نیست.
ساعت ۲۳شب، پل خواجو در اصفهان مملو از جمعیت بدون هیچ گونه کنترل و رعایت موارد بهداشتی مطرح شده از سوی ستاد کشوری مبارزه با کرونا دیده میشد.
خارج نشدن بدون دلیل از خانه، رعایت فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و دستکش، استفاده از محلولهای ضدعفونی دست، ملاحظه کردن در استفاده مواد غذایی و دوری کردن از هرگونه تماس با حیوانات همگی مواردی هستند که منجر به قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا است و رعایت انها الزامیست، ولی هیچگونه از این موارد در بین افراد حاضر در محل پل خواجو دیده نمیشد و همین رفتارهای پرخطر برای شهری، چون اصفهان که کماکان با این ویروس دست وپنجه نرم میکند بسیار پرریسک است.
ایجاد احساس خطر بیشتر و اگاهی دهی صدچندان وتدبیر، نظارت و کنترل بیشترمسئولان شهری از لازمههای مکانها و شهرهایی است که چنین تجمعهایی به چشم میخورد.
درادامه علیرضا رییسی معاون وزیر بهداشت و درمان کشور در کنفرانس خبری مطرح کردند که:مهمترین نکته بهداشتی، استفاده از ماسک است.
وی بیان کرد: هر تصمیمی که درباره کرونا گرفته میشود، نتیجه آن را دو هفته بعد میبینیم. مهمترین رعایت کردن از طرف مردم، استفاده از ماسک است. شستن دستها بسیار مهمتر از پوشیدن دستکش است. اگر افراد فکر میکنند با پوشیدن دستکش، ویروس را به دیگران منتقل نمیکنند، اشتباه است.
با توجه به این گفته چیزی که اصلا در مکانهای عمومی مثل پل خواجو دیده نمیشود استفاده از ماسک و دست کش و رعایت دیگر مصوبات است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره بازگشایی پارکها اظهار کرد: در این زمینه مباحث مختلفی وجود دارد. اگر فقط قرار است فضای پارکها باز شود و افراد با فاصله در پارک حضور داشته باشند، خطرش کمتراست.
رییسی در پاسخ به سوالی درباره پروتکلهای بهداشتی اظهار کرد: پروتکل عصای جادویی نیست. پروتکلها شامل دستورالعملهایی هستند که اگر درست عمل نشود، فایدهای ندارد. پروتکلها هم نیاز به بازنگری دارند و با توجه به شرایط تغییر میکند.
وی افزود: برخی پروتکلها برای بعضی مناطق اجرایی نیست. تعداد پروتکلها بیش از ۱۲۰ مورد بوده و برای مشاغل مختلف نوشته شده است.
البته درست است اقدامات بهداشتی عمومی، نظیر بهداشت دستها، آداب سرفه و عطسه و پاکسازی محیط خانه، اقدامات عمومی بنیادینی هستند که با هدف مراقبت از افراد در مقابل آنفولانزای فصلی و سایر ویروسهای تنفسی انجام میشوند. در زمان گسترش کووید-۱۹ نیز به کارگیری همین اقدامات در جامعه موثر است. استفاده از این اصول، به پیشگیری و کنترل گسترش هرگونه بیماری عفونی تنفسی از جمله کووید-۱۹ کمک خواهد کرد، اما این نکته مهم است که انجام مساله فاصله گذاری اجتماعی مهمترین عامل پیشگیری از شیوع ویروس کرونا است.
حالا که دولت به بهانه معیشت و اقتصاد اقدام به بازگشایی کرده است مردم خودشان باید زنجیره انتقال کرونا را قطع کنند و طنز فاصله گذاری اجتماعی را به شوخی نگیرند.
شما که رسانه هستید، انصافا یک تحقیق انجام بدید، سر بزنید به اداراتی که معمولا ارباب رجوع زیاد دارن، برای مثال یک بانک یا دفتر پیشخوان (این دو مورد رو خودم تو شهر زاهدان رفتم) هیچ ساز و کاری برای مدیریت جمعیت ارباب رجوع نداره، متأسفانه مردم هم راه افتادن کارشون مهمتر هست، تعدادشون هم زیاد هست و محل تجمع هم کوچک، مردم چکار کنن؟ دولت چکار کرده برای اجرای فاصله گذاری اجتماعی و نشون دادن اهمیتش؟
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.