یکی از دانشجویان رزیدنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان از تاخیر در پرداخت معوقات دانشجویان رزیدنتی این دانشگاه خبر داد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، تعدادی از دانشجویان مقطع رزیدنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در هفتههای اخیر خبر از تاخیر پرداخت معوقاتشان و شانه خالی کردن دانشگاه از واریز کارانه را دادند. یکی از رزیدنتها میگوید که با وجود داشتن دو فرزند نه تنها حقوق ماهانه اش عقب میافتد؛ بلکه کارانه اش هم پرداخت نمیشود و شرایط زندگی اش سخت شده، چون به دلیل تعهدی که به دانشگاه دارد نمیتواند در جایی دیگر مشغول به فعالیت بشود.
یکی از دانشجویان رزیدنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفتگو با دانشجو با انتقاد از میزان مبلغ حقوق دریافتی رزیدنتهای این دانشگاه می گوید: حقوقهای دانشجویان رزیدنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در چند ماه اخیر با تاخیر پرداخت میشود.
این دانشجو ادامه می دهد: به واسطه تعهد کتبی که در ابتدای دوره به دانشگاه داده ایم، موظف هستیم تا به غیر از بیمارستانهای دانشگاه در جای دیگری مشغول به کار نباشیم، اما متاسفانه مقدار حقوق هایمان به قدری ناچیز است که برای گذران زندگی کفاف نمیدهد.
وی می گوید: صدای ما به جایی نمیرسد، بارها انتقادات خود را مطرح کرده ایم، ولی نتیجهای نگرفتیم. حقوق رزیدنتی در تمام کشور ثابت است که آن هم با تاخیر واریز میشود و حتی حقوق ماه جاری با پیگیری دانشجویان در روز هشتم واریز شد. مبلغ کارانه را هم با فواصل بلند زمانی و با در نظر گرفتن شرایط نامعلوم می پردازند. در حالی که حقوق پرستاران در روز اول هر ماه پرداخت میشود.
به گفته این رزیدنت هر عضوی که در بیمارستان مشغول به کار است بنا بر میزان اضافه کار مبلغی را به عنوان کارانه دریافت میکند. در همان ابتدای شیوع کرونا برای جلوگیری از خروج رزیدنتها و اینترنها اعلام کردند که تشویقیهای مالی را برای دانشجویان لحاظ میکنند، اما این مسئله در کرمان دیده نشد.
وی می گوید: اکثریت خیال میکنند که تقدیر مالی از ما صورت گرفته در حالی که دانشگاه علوم پزشکی کرمان صرفا نامه وزیر مبنی بر افزایش سه برابری حقوق دانشجویان درگیر کرونا را دریافت کرده است؛ این در حالی است که دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به تمامی معوقات دانشجویان را پرداخت کرده است.
ملک پور، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفتگو با خبرنگار دانشجو در خصوص اعترضات دانشجویان رزیدنتی می گوید: دستیاران حقوق نمیگیرند؛ کمک هزینه تحصیلی دریافت میکنند که معمولا در قالب دستور مشترک هیات امنا اعمال میشود؛ لذا در دانشگاههای علوم پزشکی این مبلغ یکسان است. در دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز این مبلغ افزایش ۲۵ درصدی داشته که از تاریخ ۹۸/۱۰/۳۰ اجرا شده است.
ملک پور با رد اظهارات رزیدنتها مبنی بر عدم پرداخت به موقع حقوق عنوان می کند: این پرداخت بسیار منظم بوده و کمک هزینه دستیاران حداکثر تا ششم ماه بعد واریز میشود.
به گفته معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بر اساس قوانین مبتنی بر عملکرد ۲ درصد جزء حرفهای به دستیاران قابل پرداخت است که جهت رفاه دستیاران، در دانشگاه کرمان برای این بخش یک کف پرداخت تعریف شده است؛ لذا دستیاران بسته به رشته یک مبلغ مازاد ماهیانه که میزان آن حداقل ۰۰۰ /۴۰۰ تا ۱/۵۰۰/۰۰۰ تومان است، دریافت میکنند.