زینیوند درباره جزئیات تعیین شهریه مدارس غیردولتی برای سال آینده توضیحاتی را ارائه کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مجتبی زینی وند رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی در نشست خبری با اصحاب رسانه که صبح امروز در وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، با اشاره به اینکه قانون شورای آموزش و پرورش با هدف بسیج ملی و منطقهای برای کمک به آموزش و پرورش مصوب شد، اظهار کرد: تلاش ما بر همین اساس مبتنی بر استیفای حقوق آموزش و پرورش است و در سال گذشته نسبت به سال ۹۷، ۹۷ درصد رشد درآمدها از محل درآمد شوراهای آموزش و پرورش داشتیم.
او ادامه داد: این شورا برای جلب مشارکت نیاز به تعامل گسترده دارد و خوشبختانه آیین نامه جلب و جذب را طراحی و تدوین کردند که در آستانه تصویب است، همچنین مناطق آزاد تجاری به عنوان یکی از زیر مجموعههای آموزش و پرورش مورد توجه قرار گرفته است تا از ظرفیتهای آن بهره گرفته شود.
زینی وند اظهار کرد: طراحی و استقرار نظام جامع مشارکت یک مطالبه جدی است که امیدوارم تا پایان امسال این نظام مستقر شود.
او بیان کرد: یکی از مواردی که نتوانستیم از قانون شوراها استفاده کنیم عدم تمکین شوراها به این قانون است و معتقدیم نهاد مرکزی باید ایجاد شود که دستگاهها را به اجرای قوانین شوراهای سوق دهد. تصمیم بر این است ستاد راهبردی شوراهای آموزش و پرورش تشکیل شود.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی با اشاره به موضوع آموزش از راه دور و طرح آشتی با آموزش گفت: با استفاده از ظرفیتهای قانونی و الکترونیکی این طرح طراحی شده و در جنوب استان سیستان و بلوچستان در ۱۶ کلاس حدود ۱۰۰۰ دانش آموز بازمانده از تحصیل را تحت پوشش قرار داده است.
او افزود: این طرح به دو شکل انجام میشود که در شکل گروهی و انفرادی است، در شیوه گروهی هر فضایی که امکان برگزاری کلاس وجود داشته باشد کار با یک تلویزیون، رایانه و مودم انجام میشود. همچنین یک مشاور راهنما در نظر گرفته میشود تا کلاسهای اقماری آموزش از راه دور شکل گیرد.
زینی وند اظهار کرد: دانش آموزان در طول هفته از محتوای آموزشی آنلاین بهره مند میشود. یک روز در هفته کلاسهای آنلاین برگزار خواهد شد؛ در کلاسهای انفرادی هم با استفاده از موبایل کار آموزش انجام میگیرد.
او درباره فعالیت مدارس غیردولتی اظهار کرد: در ایام تعطیلات کرونا آموزشها و آزمونهای آنلاین مورد توجه قرار گرفت و با توجه به اینکه ظرفیتهای آموزش آنلاین از سال گذشته در آیتم شهریه مورد توجه قرار گرفته بود، مدازس آمادگی لازم را داشتند.
زینی وند با اشاره به اینکه سال گذشته ۳۰ برنامه پرورشی در مدارس غیردولتی مورد توجه قرار گرفت، گفت: این طرح در ۱۸۰ مدرسه به عنوان پایلوت برگزار شد و یکی از آیتمها در این مجموعه آموزشهای آنلاین بود که خوشبختانه خیلی از مدارس آمادگی داشتند از این آموزش در بسترهای مختلف بهرهمند شوند تا آموزش تعطیل نشود.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی به توانمندسازی معلمان مدارس غیردولتی هم اشاره و بیان کرد: معلمان مدارس غیردولتی از طریق موسس انتخاب میشوند، اما هیچ معلمی بدون تایید گزینش نخواهد بود، البته شائبههایی مبنی بر عدم تطابق رشته تحصیلی و تدریس معلمان وجود داشت که در الگوی شهریه این تناسب باید در نیروی انسانی وجود داشته باشد. همچنین موضوع بعدی برگزاری دورههای ضمن خدمت حین تدریس و قبل از آن است که در موضوع نیروی انسانی به آن توجه کردیم.
او افزود: تا پایان سال ۱۴۰۲ هیچ معلمی بدون داشتن کارت صلاحیت حرفهای حق فعالیت در مدرسه غیردولتی را نخواهد داشت، همچنین امسال کارت شناسایی را برای معلمان مدارس غیردولتی تهیه کردیم و این موضوعات در الگوی قانون شهریه موثر است.
زینی وند با تاکید بر اینکه حتی الامکان از دخالت سلیقهها در الگوی شهریه جلوگیری کردیم، اظهار کرد: در مورد تعداد دانش آموزان از سامانه ستاد بهره گرفتیم و درباره تعداد نیروهای بیمه شده از سامانه تامین اجتماعی بهرهمند شدیم. در سالهای گذشته تعداد زیادی از معلمان نسبت به بیمه نشدن معترض بودند.
او افزود: با رویکرد در نظر گرفته شده حساسیت داریم تا حقوق معلمان غیردولتی استیفا شود و امیدواریم با نظارت دقیق انجام شده بر آسیبهای الگوی مدارس غیردولتی بکاهیم، از ۱۳ داده در الگوی شهریه ۹ آیتم از طریق سامانه دریافت میشود و برای ۴ آیتم کف و سقف گذاشتیم.
زینی وند بیان کرد: به عنوان مثال مبنای نرخ بهای اجاره، نرخ پرداخت به دبیران، نوسازی مدارس و تعداد نیروی انسانی بر اساس مصوبات موجود خواهد بود. از مرداد سال گذشته کارگروه تعیین شهریه تشکیل شد و بعد از ۴۳ جلسه کارشناسی این آیتمها هماهنگ شد.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی با اشاره به اینکه خط قرمز ما عدول از قوانین درباره استیفای حقوق معلمان و دانش آموزان است، بیان کرد: امسال سقف افزایش شهریه ۳۰ درصد و حداقل ۱۵ درصد خواهد بود، بالاترین میزان شهریه برای ابتدایی ۱۲ میلیون، متوسطه اول ۱۴ میلیون و برای متوسطه دوم ۱۷ میلیون است که با احتساب شهریه مصوب و فوق برنامه آموزشی است.
او با اشاره به اینکه میانگین افزایش شهریه ۲۳ درصد خواهد بود، گفت: فعالیتهای غیرآموزشی و هزینههای در نظر گرفته برای آن بعد از شروع سال تحصیلی خواهد بود و اولیا پیش از آن مبلغی پرداخت نخواهند کرد.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی به موضوع نظارت بر مدارس غیردولتی هم اشاره کرد و گفت: سال گذشته در تهران حدود ۴۰ تا ۴۵ مدرسه با شهریه نامتعارف را شناسایی کردیم که با تعدادی از این مدارس برخورد شد. همچنین در موضوع باز پرداخت شهریه در ایام کرونا با ۷ مدرسه برخورد شد و تعدادی از مدیران لغو ابلاغ شدند. هر مدرسهای که شهریه اضافی میگیرد مربوط به هر کسی که باشد باید طبق قانون با آن برخورد شود.
زینی وند بیان کرد: برای مدارسی که هزینه فعالیتهای فوق برنامه غیرآموزشی گرفتند، در قالب بخشنامه الزام کردیم هزینه فعالیتهای انجام نشده به اولیا بازگردانده شود یا به منزله بخشی از شهریه سال آینده لحاظ شود، در غیر این صورت با مدارس برخورد میشود.
او ادامه داد: خانوادهها هم میتوانند با استفاده از سامانه ۴۳۱۷ اطلاع رسانی لازم را انجام دهند تا نظارت بر انجام امور مدارس غیردولتی داشته باشیم.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی درباره پرداخت حقوق معلمان مدارس غیردولتی در ایام کرونا گفت: با مدارسی که نسبت به پرداخت حقوق معلمان کوتاهی داشتند برخورد کردیم؛ چراکه معلمان در این ایام بیش از زمان عادی برای تدریس و تولید محتوا فعالیت داشتند.
او درباره تاثیر ایام کرونا بر تعطیلی مدارس و کاهش استقبال از مدارس غیردولتی اظهار کرد: با توجه به عملکرد مناسب آموزش مجازی نه تنها کاهش استقبال بلکه استقبال از از این مدارس را داریم تا حدی که پیش ثبت نام و ثبت نام به خوبی پیش رفت.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی گفت: امسال مراجعه به سازمان برای ثبت نام در مدارس از سوی خانوادهها حدود ۲۵ درصد افزایش یافت، خانوادهها نگرانی که اوایل داشتند در بحث شهریه بود که به دلیل شرایط خاص امسال این شرایط را شاهد بودیم، چون باید با مصوبه ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت کار انجام میشد.
زینی وند تصریح کرد: در مناطق یک تا ۶ تهران تیم ناظران مستقر هستند و اگر اولیا مراجعه و شکایتی داشتند میتوانند به این پایگاهها مراجعه کنند، همچنین در منطقه ۷ تا ۲۲ ناظران در روزهای دوشنبه و چهارشنبه در مدارس مستقر هستند، البته دفتر نظارت مردمی به صورت روزانه فعال است.