مسئول گفتمانسازی و مطالبهگری بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز گفت: کمکاریهای صدا و سیما در پرداختن به مسائل روز، جامعه نشان میدهد که مدیران مستقل ندارد.
صابر جهانیانی پور، مسئول گفتمان سازی و مطالبه گری بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با انتقاد از عملکرد صدا و سیما گفت: صدا و سیما دو سطح مشکل دارد، یک مشکل ساختاری و یک مشکل مدیریتی! ساختارهای صدا و سیما که به فرموده امام خمینی (ره) باید دانشگاه باشد و فضایی برای تربیت مردم و به کمال رساندن مردم باشد تبدیل شده است به فضایی برای سرگرم کردن مردم و تبدیل شده به فضایی برای تبلیغات و مسابقههایی که هدف آن آگاه کردن مردم نیست، بلکه مخدری است برای اینکه مردم به سمت ماهوارهها سوق پیدا نکنند.
جهانیانی پور در ادامه تصریح کرد: در بُعد مدیریتی نیز وجود مدیران مرعوبِ فشلِ صرفا مصلحت سنج، باعث شده که به راحتی از خطوط قرمز نظام و خطوط قرمز اخلاقی و دینی در صدا و سیمای مملکت اسلامی عبور بشود، که نمونههای زیادی بعنوان مصداق وجود دارد.
مسئول گفتمان سازی و مطالبه گری بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز مطرح کرد: کم کاریهای صدا و سیما در بحث پرداختن به مسائل سیاسی و اجتماعی و فرهنگی روز، و اثر گذاری فشارهای بیرونی برای تعطیلی برنامههای علمی مثل برنامههای مناظره و کرسی آزاد اندیشی و... همگی نشان میدهد که صدا و سیما مدیران مستقل ندارد.
وی گفت: وجود برنامههای مختلف گفتگو محور در شبکههای مجازیِ مختلف که مخاطبهای فراوانی نیز دارد خود گواه این است که صدا و سیما در تولید این نوع گفتگوها که اتفاقا خواست و مطالبه اصلی رهبر معظم انقلاب است کم کاری کرده است، و از نظر بنده استدلال این مدیران برای عدم تولید این نوع مباحث در صدا و سیما این است که شاید با شنیدن حرفهای جنجالی و تند در صدا و سیما آسیب به کشور و نظام و انقلاب برسد، و این تحلیل غلط باعث شده که این بحثهای جنجالی و تند در رسانههای خارجی گفته شود، و به تبع آن به واسطهی جذابیت این نوع گفتگوهای مردم به سمت آن رسانههای معاند سوق پیدا کنند!
جهانیانی پور بیان کرد: فرهنگ غنی اسلامی و تمدن ایران، بزرگان دین و اسطورههای زیادی دارد که صدا و سیما در شناساندن این بزرگان به عموم مردم ایران کم کاری غیر قابل قبولی دیده میشود، البته کارهای خوبی هم انجام شده، سریالها و فیلمهای سینمایی زیادی نیز تولید شده، اما اینها کافی نبوده و نیست.
مسئول گفتمان سازی و مطالبه گری بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز اظهار کرد: اصلیتر و مهمتر این است که انقلاب اسلامی در یک جنگ تمام عیار فرهنگی و اقتصادی و سیاسی است، از نظر فرهنگی مهمترین رکن در این جنگ، رسانه میباشد، مهمترین رسانه نیز، صدا و سیما است. صدا و سیما باید پاسخگو باشد که در بحث دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم چه کارهایی انجام داده است؟ چرا نوجوان ما نباید امثال باکری ها، همتها را بشناسند؟ چرا جوانان و نوجوانان ما فلان بازیگر و بازیکنان از کشورهای خارجی را میشناسد، اما کمتر نوجوانی است که شهید زین الدین را بشناسد؟ چرا کارهایی که از دفاع مقدس میبینیم کارهای تخیلی و ضعیف است؟
وی در ادامه افزود: در بحث مدافعان حرم، آیا کارهایی که برای رفع شبهات مردم در پاسخ به هجمههای شدیدی که علیه مدافعان حرم صورت گرفت کافی بوده است؟
جهانیانی پور خاطرنشان کرد: نقد بسیار جدی و مهم دیگری که به صدا و سیما وارد است این است که به بازیگران جایگاهی داده است که در بزنگاههای مختلف سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و علمی و... مرجع اثر گذاری بر تصمیم گیریهای مردم در مسائل سیاسی از جمله انتخاباتهای مختلف شده است. در واقع اگر ما در مناسبتهای مختلف از میلاد معصومین گرفته، تا عید نوروز و عید قربان و... تریبون رو در اختیار این بازیگران قرار دهیم، باید هم به خودش اجازه بدهد خود را در قامت تعیین رئیس جمهور قرار دهد، و این سلبریتی پروری از معضلات صدا و سیما است.
مسئول گفتمان سازی و مطالبه گری بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز تاکید کرد: معظلی که اجازه نمیدهد مسائل مختلف بصورت تخصصی و علمی حل شود، و این بازیگران بعضا به استخدام سیاسی جریانات مختلف در آمده و اهداف گروهی و قبیلهای جریانات سیاسی را به جای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی رهبری میکند!
وی در خاتمه گفت: با وجود نقدهای بسیار جدی که به صدا و سیما وارد است، کارها و اقدامات خوبی خصوصا در چند سال اخیر شاهد بودیم، به امید روزی که با تغییر این رویکردها و اصلاح ساختار در صدا و سیما، از این مشکلات عبور کنیم!