حاشیههای واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان همچنان ادامه دارد و دانشجویان این بار از مسئولان ابطال واگذاری این شرکت را از مسئولان مطالبه کرده اند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عرفانتوانا؛ * از واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان بیش از ۲ سال میگذرد و هر روز شائبهها درباره مدیریت و سهامدار فعلی و عملکرد وی در این شرکت بیشتر میشود.
واگذاری کشت و صنعت مغان به بخش خصوصی از همان ابتدا که سهامدار اول آن ابربدهکار بانکی بود و فراری از کشور و واگذاری دوم آن پر شائبه بود. قیمت گذاری روی اراضی کشاورزی بسیار حاصلخیز و ارزشمند به قیمت هر متر ۲۸۰۰ تومان، اولین و مهمترین شائبهای بود که حول واگذاری این سرمایه عظیم ملی میچرخید.
همین مسائل و بسیاری مسائل دیگر که درباره این شرکت پس از واگذاری به بخش خصوصی مطرح است، باعث شد تا در اردیبهشت امسال خبری از ابطال واگذاری این شرکت منتشر شود.
هالههای ابهام واگذاری کشت و صنعت مغان
آن زمان شکور حسین پور، نماینده مردم پارس آباد در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که هیات عالی داوری سازمان خصوصی سازی، مصوبه واگذاری این شرکت را ابطال کرده، هرچند این موضوع آنقدرها به مذاق دولتیها خوش نیامده و رئیس جمهور در جلسه هیات دولت هم به وزرای مربوطه تذکراتی داده است. همین امر باعث شد تا هالههای ابهام حول واگذاری کشت و صنعت مغان پررنگ تر شوند.
احمد علیرضابیگی، نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی هم از تلاش برخی مقامات عالی رتبه دولتی برای جلوگیری از ابطال واگذاری کشت و صنعت مغان خبر داده بود.
دانشجویان مدتی است به این پرونده ورود کرده اند و مساله را از زوایای مختلفی مورد بررسی قرار داده اند. در آخرین اقدام، گروهی از فعالان دانشجویی اردبیلی از دانشگاههای مختلف این استان بخشی از شرکت را مورد بازدید قرار دادند و واکنشهای خود را از این طریق توییتر نشان دادند.
مجمع نمایندگان اردبیل چرا ورود نمیکند؟
میلاد بیغاله، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان اردبیل در توییتر با اشاره به بازدید از این شرکت و شنیدن حرف مردم در این زمینه، نوشت: اینکه شتر را با بارش فروخته اند، اظهر من الشمس است.
بیغاله در توییت دیگری ورود هرچه سریعتر مجمع نمایندگان استان اردبیل به موضوع واگذاری کشت و صنعت مغان را خواستار شد و نوشت: اجازه نخواهیم داد کشت و صنعت مغان به تأمین کننده مواد اولیه شرکتی دیگر تبدیل شود.
برخی از کارکنان این شرکت و اهالی منطقه مغان شواهدی دارند که نشان می دهد سهامدار فعلی این شرکت که خود مالک برند شیرین عسل است، از امکانات و تجهیزات کشت و صنعت مغان برای تقویت برند خود استفاده میکند و همین امر باعث تضعیف برند مغان شده است.
مفت فروشی کشت و صنعت مغان
سجاد گلی، دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن اردبیل نیز در توییتر خود با اشاره به بازدید از اراضی این شرکت، نوشت: آنچه مشهود بود تضعیف حق مردم در این واگذاری است.
وی در توییت دیگری نیز واگذاری این شرکت به بخش خصوصی را مفت فروشی اعلام کرده و نوشته است: مفت فروشی که شاخ و دم ندارد. متری فقط ۲۸۰۰ تومان. چرا مسئولان حاضر به ابطال واگذاری نیستند؟
هادی غیاثی، فعال دانشجویی اردبیلی در توییت خود به تحقیق و تفحص مجلس از واگذاری این شرکت اشاره کرده و نوشته است: جناب آقای بدری، عضو هیات تحقیق و تحفص مجلس، نتیجه بررسیهای این هیات به کجا رسید؟ چرا گزارش آن به مردم اعلام نشد؟
هیات تحقیق و تفحص در مجلس شورای اسلامی از واگذاری کشت و صنعت مغان حدود یک سال قبل شکل گرفت که با وجود گذشت بیش از یک سال از فعالیت این هیات و بازدیدهای چندباره از شرکت، هنوز گزارشی منتشر نشده است.
تکلیف عشایر چه میشود؟
دیگر فعال دانشجویی اردبیلی با حساب کاربری به نام مرتضی به مساله عشایر مغان و مشکلاتشان اشاره کرده و نوشته است: پس از گذشت ۲۰ ماه از واگذاری کشت و صنعت مغان، برخلاف قول و قرارها، چرا هنوز وضعیت عشایر و روستاییان مشخص نشده است؟
وحید عبدالله زاده نیز در توییتر خود به این مساله قیمت پایین واگذاری این شرکت اشاره کرده و نوشته است که واگذاری کشت و صنعت مغان به بخش خصوصی در نگاه کلان خوب است، اما به چه قیمتی؟
عبدالله زاده در ادامه از مسئولان خواسته است برای ابطال این واگذاری هرچه سریعتر اقدام کنند.
احمد قلی نژاد، دیگر فعال دانشجویی استان اردبیل نیز در توییت خود گریزی به مزارع موشکی سپاه که در رزمایش اخیر رونمایی شد، اشاره کرده و نوشته است: کنار مزارع موشکی به یاد مزارع به تارج رفته کشت و صنعت مغان هم باشیم.
قوانینی که در واگذاری کشت و صنعت مغان رعایت نشد
محمدرضا امانی، کاربر دیگر توییتر و فعال دانشجویی اردبیلی نیز نوشته است: بر فرض که کشت و صنعت قرار بود به مردم واگذار شود، آیا باز هم با همان قیمت متری ۲۸۰۰ تومان میفروختید.
او همچنین به این مساله اشاره کرده است که چرا وقتی واگذاری اول این شرکت باطل شد، شرکت را به نفر دوم مزایده واگذار کردند، در حالیکه باید مزایده دوباره برگزار میشد.
دانشجویان در این مطالبه توییتری با انتشار هشتگ #ابطال_واگذاری، در واقع موضوعی را که چندی پیش دولت با آن مخالفت کرده، دوباره برجسته کردند و از مسئولان خواستند تا نسبت به این مساله واکنش نشان دهند.