یک کارشناس مسائل آمریکا گفت: اساسا در دور دوم ریاست جمهوری ترامپ در صورت انتخاب مجدد، چون سیاست فشار حداکثری علیه ایران جواب نداده، ممکن است برای این مذاکرات امتیازاتی را هم بدهد.
فواد ایزدی، کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره ادعای ترامپ مبنی بر اینکه در صورت انتخاب مجدد به عنوان رئیس جمهور آمریکا توافق با ایران را ظرف چهار هفته محقق خواهد کرد، گفت: دولت ترامپ در دوره اول خود آمادگی مذاکره با ایران را نداشت، چون اساسا مذاکره به معنی بده و بستان است حال ممکن است در این بده بستان امتیازات ایران زیاد نبوده باشد، اما این امتیازات نباید صفر هم باشد، چون در این صورت اسم آن به جای مذاکره تسلیم خواهد بود.
وی با بیان اینکه در دور اول ریاست جمهوری ترامپ مقامات دولت آمریکا تنها آمادگی دیدار با مقامات جمهوری اسلامی را داشتند، گفت: دولتمردان ترامپ تنها آمادگی دیدار با ایران را داشتند آن هم از موضع تسلیم ایران در برابر آمریکا.
ایزدی مصداق این مدعا را ۱۲ بندی دانست که پمپئو به عنوان پیش شرط برای مذاکره با ایران ارائه داد و گفت: مبنای آمریکا بر این بود که جمهوری اسلامی این ۱۲ بند را اجرا کند و آمریکاییها پیگیر اجرای آن و سپس انجام مذاکره باشند، اما از آنجا که این ذهنیت با سیاستهای ایران مطابق نبود؛ لذا افراد مربوط به پیگیری سیاستهای ایران مانند برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران یا سمت خود را رها کردند و یا از این سمت اخراج شدند که در هر دو حالت به نظر میرسد نرسیدن آنها به نتیجه مطلوب عامل این اتفاق شد.
این کارشناس مسائل آمریکا تصریح کرد: اساسا در دور دوم ریاست جمهوری ترامپ در صورت انتخاب مجدد، چون سیاست فشار حداکثری علیه ایران جواب نداده، ممکن است دولت ترامپ برای این مذاکرات امتیازاتی را هم بدهد، اما اینکه جمهوری اسلامی حاضر به مذاکره بشود یا خیر به تصمیم سیاستگذاران ایرانی برمی گردد که آیا با توجه به نحوه پایبندی آمریکاییها به تعهدات خود و اینکه هیچگاه برای حفظ این پایبندی پا را فراتر از کاغذ نگذاشتند آیا جمهوری اسلامی حاضر به مذاکره مجدد با آنها خواهد شد یا نه؟!
وی تصریح کرد: اساسا تیمی که در دوره اول ریاست جمهوری با ترامپ همکاری میکردند جمهوری خواهانی مثل تیلرسون، وزیر خارجه سابق بودند که اعتقاد داشتند آمریکا نباید از برجام خارج شود اما تغییرات رخ داده در سیاست حاکمه آمریکا این کشور را به شرایط و اوضاع فعلی در قبال ایران رساند.
ایزدی در پایان خاطرنشان کرد: به هر حال ممکن است ترامپ در دور جدید ریاست جمهوری خود از تیم سابق در دستگاه خود استفاده کند، اما تصمیم به مذاکره مجدد با آمریکا با توجه به آنچه سابقه آنها در طول تاریخ نشان میدهد به عهده دولتمردان ایرانی است که قطعا درس عبرتی از مذاکرات برجام گرفتند.