فرقی نمیکند دانش آموز کلاس اول ابتدایی باشید یا دانشجوی دکتری با وجود خطر ابتلا به ویروس تنها راه حل موجود برای عدم توقف روال تدریس و یادگیری اموزش مجازی از طریق شبکههای اینترنتی است، اما ...
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، شهربانو نوری نیا- آموزش آنلاین واژهای که درکنار کرونا مهمان خانههای تمام افراد محصل شده است.
فرقی نمی کند دانش آموز کلاس اول ابتدایی باشید یا دانشجوی دکتری با وجود خطر ابتلا به ویروس تنها راه حل موجود برای عدم توقف روال تدریس و یادگیری اموزش مجازی از طریق شبکههای اینترنتی است اما مسایل عدیده در این مورد مخاطبان این شیوه را با مشکل روبه رو کرده است علاوه بر محصلان، معلمان و اساتید، کارکنان مراکز آموزشی و موسسات وابسته و مهمتر اینکه خانوادهها هم با مشکلات این روشها دست و پنجه نرم می کنند.
از همه چیز که بگذریم وضعیت دانش آموزان مقطع ابتدایی بخصوص آنهایی ک مادرانشان شاغل هست نامساعدتر از بقیه گروهها است محدودیت در حضور فیزیکی مادران شاغل درخانه به جهت کمک در اموزش، نظارت و پیشتیبانیهای لازم خود به دغدغهای بزرگ برای مادران شاغل و در درجه دوم دانش اموزان تبدیل شده است به همین جهت گوشهای از نگرانیها و مشکلات مادران را از زبان خودشان بیان کرده ایم.
نگرانی بابت عدم یادگیری دروس به صورت کامل. محروم بودن از محیط اجتماعی مدرسه و عدم برقراری ارتباط موثر با دیگران، محروم ماندن از فعالیتهای گروهی و جمعی و عدم تحرک و استفادهی بیش از حد از وسایل ارتباط جمعی و گوشی تلفن همراه و اینترنت، آسیبهای ناشی از استفادهی بیش از حد از فضای مجازی، جدی نگرفتن درس و تکلیف، عدم رقابت و تلاش، نداشتن دوستان همدل و یاد نگرفتن رفتارهای مثبت گروه همسالان همگی از دغدغههای مادریست که دارای دو فرزند محصل میباشد.
مادر دیگری ناراحتی خود را اینگونه بیان کرده است: بنده با مشکلاتی روبه رو هستم ازجمله خودم سرکار هستم و فرزندم تنها درخانه؛ با استرس مرتب به او زنگ میزدم که ایا ازخواب بیدار شده یا نه؟ صبحانه خورده یا نه؟ در برنامه شادحاضری زده است یا نه؟ بامعلم دروس را پیش میبرد یا با گوشی بازی میکند یا سر تلویزیون است و یا متاسفانه وارد برنامههای دیگر موبایل ازجمله اینستاگرام رفته؟ خلاصه با استرس فراوان کار میکنم و به خانه برمی گردم.
مادر دیگری که خود معلم مقطع ابتدایی هم بود اینگونه در مورد نگرانیهای دو جانبه اش گفت: صحبت من دوجانبه میباشد هم به عنوان یک مادر که نگرانیهای فرزندش را دارد تا سر کلاسهای آنلاین یا مجازی از درسهای معلم عقب نیفتد هم به عنوان یک معلم که دانش آموزانش را به نحو احسن آموزش دهد.
از نظر مادر معایب کار را در این میبینم که معلمی که آنسوی کار است دانش آموزان را در نظر نمی گیرد که همه آنها فرصت استفاده از آموزش آنلاین یا اینترنت را ندارند فرزند من شاید مواقعی که معلم تعیین کرده باشد برای آموزش به دلایلی مثلا نداشتن گوشی یا نداشتن اینترنت فرصت اموزش را نیابد یا به دلایل دیگری بعضی معلمان حتی نیمههای شب را برای آموزش تعیین میکردند که موقع مناسبی برای درس نبود وفرزند بخاطر نداشتن آمادگی کامل آموزش را دریافت نمیکرد.
به هر حال معایب زیادی در این آموزشها وجود دارد که متأسفانه هنوز آموزش وپرورش نتوانسته انها را برطرف کند.
مورد دوم معایب کار از نظر من معلم، چون خودم یک فرهنگی هستم واین کلاسها را برگزار میکردم ومیدانم چه سختیهایی را معلمان متحمل میشدند البته بیشتر معلمان خانم از صبح علی الطلوع تا پاسی ازشب چگونه حضور وغیابهایی برگزار میکردیم یا درس میپرسدیم با تمسخرهای دانش آموزان ودم برنمی آوردیم حتی حضور پدرها یا مادران را سر کلاسهای مجازی تحمل میکردیم نمیدانستیم ایا دانش آموز سر کلاس است یا پدر ومادرش وآیا تا آخر کلاس تحمل میکنند بمانند یا خیر؟
بعضیها اول کلاس حاضری میزدند ومیرفتند وپایان کلاس دوباره میآمدند وحاضری میزدند حال باید گفت نباید گریست به حال این کلاسهای آنلاین ومجازی ودر آخر امتحانهایی که مطمئن بودیم که همه با تقلب جواب میدهند و ارسال میکنند چطور دانش آموزی که همیشه نمره اش پایین بودالان نمره اش ۲۰ میشود آیا فقط تقلب نیست پس ببینید که معایب کلاسهای مجازی از مزایای آن بیشتر است.
در بین صحبتهای مادران عزیز، مادری دغدغهمند از تهران مسالهای را مطرح کرد که بسیار جالب بود و اینکه به دلیل سکونتشان در منطقهای که سفارت خانههای زیادی اطراف منزلشان هست در شبکه اینترنتی و دسترسی سریع آنها پارازیت واختلال بسیار ایجاد میشود که این اتفاق برای اتصال فرزندانش به اینترنت و دسترسی اسان بسیار آزار دهنده است.
مادر دیگری گله مندی زیاد از نا امن بود محیط مجازی و اضافه شدن کار تدریس به کار منزل و کار خارج خانه اش داشت عدم امکان همراهی مادر در زمان برگزاری کلاسهای انلاین صبح به علت حضور در محل کار و عدم کارایی کافی مادر بخاطر خستگی در بعداز ظهر موقع بازگشت از کار در خانه و عدم سواد رسانهای یا گاها علمی والدین هم فشار زیادی وارد میکند و درکنار آن نبود زیر ساخت درست اینترنتی و تحمیل هزینههای زیاد از جهت خرید شبکههای خوب و پر سرعت اینترنت وبعضا گوشی موبایل و لبتاپ یا تبلت همگی از دلایل سخت گذشتن سال تحصیلی گذشته برای یکی از مادران شاغل بود.
مادر دیگری از اینکه شرایط دورکاری دارد، ولی رئیس مجموعه همکاری نمیکند و او نگرانی تنهایی بی اندازه فرزندش در فضای مجازی و نبود اموزش درست برای کودکان مقطع ابتدایی است؛ گفت.
آموزشهای خاص و تمرینهای مداوم با حضور یک فرد مشرف بر کار از نیازهای دانش آموزان پایه اول ابتدایی است که یکی از مادرانی که فرزندش کلاس اول ابتدایی بود از عدم توانایی برای همراهی فرزندش در کلاسهای انلاین به دلیل شاغل بودن و ضعف شدید فرزندش در خواندن و نگارش نگرانی و ناراحتی بسیار داشت.