عضو انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران گفت: فعالیتهای مجازی که تاکنون در دانشگاه دست کم گرفته میشد، امیدواریم تشکلهای دانشجویی با توجه به شرایط کرونا این موضوع را تقویت کنند.
کیمیا محمدزاده، عضو انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرامون نحوه اداره تشکلها در دوران کرونا گفت: در دوران کرونا همان طوری که خیلی از کسب و کارها ضربه دیدند و نتوانستند مانند قبل فعالیتهای خود را انجام دهند تشکلهای دانشجویی نیز ضربه دیدند، اما یکسری راهکارهایی وجود داشت که با استفاده از آنها میتوان این وضعیت را بهبود داد یکی از آنها فعالیت مجازی و اینترنتی تشکلهای دانشجویی است.
وی افزود: در واقع تشکلها میبایست با توجه به عدم حضور فیزیکی و نداشتن ارتباط حضوری این جای خالی را با فعالیتهای مجازی مثل تصویرسازی، نمایش اطلاعات و امثالهم میتوان پر کرد در کل در دوران تشکلها قطعا با چالشهایی روبرو بودند، اما این موضوع موجب شد تا یکسری فعالیتهایی شکل بگیرد که پیش از آن کم رنگ بوده است مثل برنامههای لایو اینستاگرامی که برای همه قابل دسترس است.
این عضو انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران ادامه داد: در بخش نشریات نیز فعالیتهایی مثل الکترونیکی کردن نشریات را انجام دادیم و سعی کردیم با تبلیغات بیشتر در فضای مجازی اقبال دانشجویان را به این مسئله بیشتر کنیم که البته این موضوع برای تمام تشکلها میتواند صادق باشد. همچنین تشکلها باید تلاش کنند تا محتوای نشریات را در کانالهای اطلاع رسانی و یا پیجهای اینستاگرام بارگذاری شود تا این محتوا بین دانشجویان دست به دست شود و در دسترس عموم قرار بگیرد. همچنین فعالیتهایی مثل ایجاد سیر مطالعاتی به صورت مجازی نیز برای دانشجویان ممکن است ما این مسائل را در انجمن اسلامی دانشگاه تهران رعایت کردیم و با موفقیت نسبی روبرو بودیم. فعالیتهای غیرحضوری که تاکنون در فضای زنده دانشگاه بعضا دست کم گرفته میشد با توجه به شرایط کرونا بها داده شد و امید است تا بیشتر تشکلها این موضوع را تقویت کنند تا در دوران کرونا بتوانند فعالیتهای خود را کمافی سابق ادامه بدهند.
محمدزاده ادامه داد: برای مثال ما در تشکل انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران یک گروهی برای معرفی فیلم در شبکههای اجتماعی تاسیس کردیم که هر هفته تعدادی فیلم معرفی و درباره آن گفتگو میشد که این فیلمها دارای سیر موضوعی بودند و این گونه فعالیتها موجب تداوم حیات فعالانه تشکلها در بین دانشجویان میشود و موجب میشود که دانشجویان از دانشگاه و فضای دانشگاه دور نشوند و هنوز احساس دانشجو بودن در آنها وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: یکی از معضلاتی که در دوران کرونا با آن مواجه هستیم وجود ناهماهنگیهایی است که به دلیل عدم فعالیت حضوری در ارتباط گیری و انجام فعالیتها اتفاق میافتد که البته این موضوع تا حدودی طبیعی است، اما یکی از چالشهای دوران کرونا محسوب میشود. تشکلها هنوز راههای زیادی دارند برای اینکه بتوانند خودشان را در فضای دانشجویی زنده نگه دارند و یکی از راههای آن فعالیت مجدانه و فعالانه در فضای مجازی است؛ به گونهای که براساس سلیقه مخاطب بتوانند برای او خوراک صحیح تامین کنند.