بیشتر بخوانید:
قاعدتا، بسته شدن بازارچههای مرزی از دلایل اصلی افزایش تعداد کولبران در مرزها است و این مسئله تا حدی جدی است که امروز، موضوع کولبری بسیاری پیچیده شده و ابعاد اقتصادی، سیاسی، امنیتی، تاریخی، فرهنگی، اجتماعی دارد. متاسفانه دولت هیچ برنامهای برای رسیدگی به این معضل اراده نداده. در حالی که میتوان مسیر بازارچهها را برای تردد وسایل نقلیه مناسب سازی کرد و از این طریق، پرونده کولبری را برای همیشه بست. مرزنشینان هم میتوانند شرافتمندانه با انجام واردات و صادرات کالاهای موردنیاز و مجاز، به کسب درآمد بپردازند.
در خصوص مشکلات کولبران و راه حل رفع آن سردار احمدعلی گودرزی، فرمانده مرزبانی ناجا ۲۸ مهرماه در برنامهای تلویزیونی گفت: لازم است برای ساماندهی کولبران مرزی، با همکاری وزارت خانهها و نهادهای مربوطه از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت کشور و حتی گمرکات، لیستی از کولبران مرزنشین تهیه شود. با مشخص شدن کولبران واقعی که ساکن نقاط مرزی هستند، به آنان اجازه کولبری از مسیرهای قانونی و اصلی داده خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
فرمانده مرزبانی ناجا مدعی است، بعضا کولبرانی که در مرزها آسیب میبینند از سوی گروههای معاند و حتی کشورهای همسایه به آنان شلیک شده است. از ۲۰ نفر کولبری که ظرف ۲ سال گذشته در نقاط مرزی آسیب دیدند، ۱۹ نفر از آنان اهل استانهای مرزی نیستند و از سایر نقاط کشور به مرز آمدند و کولبری کردند. او گفته کاش فقط مرزنشینان کولبری کنند تا ما بتوانیم از آنها حمایت کنیم.
گودرزی به مسئولان پیشنهاد داد که در مکان و زمان مشخص، اقلام مشخص و مورد نیاز کولبران تحت نظارت مسئولان مرزبانی از گذرهای مرزی قانونی به کشور وارد شوند و این اقلام شامل کالاهای ممنوعه نباشند؛ تا آنها هم بتوانند از کولبران واقعی پشتیبانی و امنیت آنان را تامین کنند.