دو روز بعد از اظهارات معاون اول رئیسجمهور مبنی بر اینکه فراوانی کالا در کشور داریم، اما قیمتها گران هستند، از بازار خبر رسید که انواع روغن مایع کمیاب شد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، افزایش فشارهای اقتصادی و تورم بالای ۴۰درصدی در سالهای اخیر موجب شده سفره مردم هر روز کوچکتر و البته گرانتر از قبل شود. افزایش قیمتهای پی در پی کالاهای اساسی در بازار موجب شده است بسیاری از کالاها از سبد خرید مردم حذف شوند، آن هم در حالی که مسئولان مدعی نظارت بر بازار و قیمتها هستند و میگویند مردم نباید دغدغه معاش داشته باشند! طی دو روز گذشته معاون اول رئیسجمهور از فراوانی کالا در کشور و بنادر خبر داد و تأکید کرد که انواع کالا به وفور در کشور وجود دارد، اما مردم از گرانی قیمتها دچار مشکل شدهاند. اسحاق جهانگیری به درآمد محدود مردم و کاهش قدرت خرید آنها به دلیل افزایش ۱۰۰ تا ۲۰۰درصدی کالاهای اساسی و ضروری مردم اشارهای نکرد، بلکه از مذاکره با مجلس برای حفظ ارز دولتی در سال آینده خبر داد. این اظهارات جهانگیری در حالی است که گرانیهای سرسام آور به بهانههای مختلف در تمام بازارها، عرصه را برای فعالان اقتصادی و مردم تنگ کرده، اما این وضعیت در بازار کالاهای اساسی کار را به جایی رسانده است که مردم برای تأمین مایحتاج روزانهشان نیز به مشکل جدی برخوردهاند. شوک قیمتی در بازار کالاهای اساسی در حالی زیر سایه ستاد مدیریت تنظیم بازار هر روز تکرار میشود که یک روز باید شاهد گرانی سرسامآور تخممرغ و مرغ باشیم و روز دیگر در فروشگاهها به دنبال روغن! ماجرای کمبود روغن که اتفاقاً در دو ماه گذشته نیز وجود داشت به تازگی بار دیگر تکرار شده است. در هفتههای اخیر بسیاری از مردم از کمبود روغن در فروشگاهها گلایه میکنند و میگویند، نمیتوانند به راحتی در محل زندگی خود روغن پیدا کنند.
این وضعیت پیش از این برای روغن جامد وجود داشت، ولی به تازگی نه تنها روغن جامد که روغن مایع هم در فروشگاهها پیدا نمیشود و مردم باید به فروشگاههای متعدد مراجعه کنند تا در نهایت بعد از چند ساعت گشت و گذار بین فروشگاهها، بتوانند یک عدد روغن مایع کوچک به صورت سهمیهای دریافت کنند! برخی از فروشگاهها هم که درحال فروش روغن سهمیهای هستند برای مشتریان خود شرط میگذارند که اگر روغن میخواهید باید حتماً تن ماهی هم بخرید! این فروشگاهها مدعی هستند شرکتهای روغن به شرط فروش تن ماهی به ما سهمیه میدهند!
یکی از فروشندگان فروشگاههای زنجیرهای در گفتگو با تسنیم میگوید: در روزهای اخیر بار دیگر روغن کمیاب شده و مردم به قصد خرید روغن به فروشگاه میآیند و بعضاً دست خالی برمیگردند. او تأکید دارد که شرکتها دیگر مثل قبل روغن به فروشگاهها نمیدهند و همین باعث شده است سهمیه روغن فروشگاهها محدود شود.
کمیاب شدن روغن در حالی بار دیگر اتفاق افتاده که مسئولان وزارت صمت و ستاد تنظیم بازار مدعی حل مشکل روغن شده بودند، ولی گزارشهای میدانی حاکی از آن است که این مشکل همچنان ادامه دارد و نه تنها مشکل کمبود روغن حل نشده بلکه قیمت روغن هم افزایش محسوسی داشته است. هفته گذشته شرکت بازرگانی دولتی طی اطلاعیهای مجلس را مقصر نوسان قیمت روغن و کمیاب شدن آن اعلام کرد و گفت: تصمیم مجلس برای حذف ارز دولتی از سال آینده انتظار تورمی برای این کالا به وجود آورده و تقاضا را به صورت کاذب بالا برده است.
افتضاح مدیریتی دولت در بازار کالاهای اساسی موجب شده مردم هر روز به دنبال خرید یک محصول در صف خرید بمانند و دست آخر اگر خوش شانس باشند، موفق به دریافت آن کالای سهمیهای میشوند. صفهای طولانی برای خرید روغن، مرغ و تخممرغ در حالی اخیراً در نقاط مختلف کشور تشکیل میشود که مسئولان محترم دولت مدعی هستند به لطف سیاستهای اقتصادی و مدیریتشان مردم دیگر در صف خرید کالایی نمیایستند!
شرکت بازرگانی دولتی به جای اطلاعیه سیاسی، مشکلات مردم را حل کند
همچنین مصطفی طاهری، عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ در این رابطه میگوید: اگر مشکل کمبود روغن در بازار و ایجاد صف برای خرید این محصول در ماههایی مانند خرداد و آبان وجود نداشت و پس از تصمیم کمیسیون تلفیق مبنی بر تکنرخی شدن ارز ایجاد میشد، باید دلیل شرکت بازرگانی دولتی درباره کمبود روغن مورد بررسی قرار میگرفت، اما در شرایطی که این مشکل از ماههای پیش در کشور وجود دارد، نمیتوان تصمیم کمیسیون را دلیل ایجاد صف و نبود روغن در بازار دانست، مگر اینکه بگوییم جامعه از ماهها قبل از تصمیم کمیسیون تلفیق آگاه بود!
وی معتقد است شرکت بازرگانی دولتی باید به جای صدور اطلاعیه، سیاسیکاری و شانه خالی کردن از اجرای مسئولیتها به فکر حل اساسی مشکلات باشد چراکه از زمان ایجاد صفهای طولانی برای خرید مرغ، مدت طولانی نمیگذرد، آیا این موضوع نیز ناشی از تصمیمات کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ است؟ منبع: روزنامه جوان