به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو سعید نمکی وزیر بهداشت امروز در مراسم تولید فرآورده کلینیکال ترایال واکسن رازی که برای تست انسانی و گذراندن آن در موسسه رازی تولید شده است، گفت: واکسن کووپارس کرونای شرکت رازی به عنوان نخستین واکسن تزریقی - استنشاقی است.
وزیر بهداشت افزود: در آینده نزدیک ایران بهترین واکسن های دنیا را تولید خواهد کرد و برای تولید واکسنهای نوپدید آماده هستیم.
وی ادامه داد: واکسیناسیون کرونا از 21 بهمن در کشور آغاز میشود.
وزیر بهداشت اضافه کرد: واکسن کووپارس اولین واکسن تزریقی-استنشاقی در جهان است که در موسسه رازی تولید شده است.
وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت کرونا در جهان، بیان داشت:ایران با تکیه بر تجارب گذشته خود روزهای آرام تری را میگذراند اما امیدواریم یا سهل انگاری و ساده انگاری مردم و مسؤولان به دام جدید بیماری نیفتیم.
نمکی با اشاره به فرآیند پیچیده ساخت واکسن کرونا در جهان، ابراز داشت: ساخت واکسن کرونا ساده نیست؛ همانطور که کرونا ویروس بسیار پیچیده ای است. آینده ویروس مشخص نیست و همین طور هم واکسیناسیون آن نیز مشخص نیست و هیچ کس نمیتواند پیش بینی کند چه تعداد واکسن آینده را بیمه میکند.
وی با بیان اینکه تنها را چاره که اجبارا جهان باید به آن فکر کند واکسیناسیون است، گفت: پلتفرومهای مختلفی در دنیا در خصوص واکسن کرونا وجود دارد و ما نیز برای همه پلتفروم ها برنامه ریزی کرده و تلاش خود را آغاز کردیم.
وزیر بهداشت با اشاره به راههای مختلف ساخت واکسن کرونا در کشور، خاطرنشان کرد: سه راه پوشش را در نظر گرفتیم. اول تکیه بر شرکت های داخلی و دانش بنیان ایران، دوم انتقال دانش فنی به داخل کشور و از طریق کشورهایی که رفتارهای دوستانه تری نسبت به بقیه با ما داشتند بود؛به دلیل اینکه نظام های سلطه در ان طرف مرزها اجازه دوستی با دانشمندان را نمیدهند
نمکی یادآور شد:انتقال دانش فنی از کوبا که ما در خصوص ساخت واکسن هپاتیت با این کشور تجربه داشتیم و همچنین با کشور روسیه که در بایوتکنولوژی و واکسن سازی سابقه نسبتا درخشانی دارد، از جمله اقدامات بوده است.
وی با اشاره به سومین راه تهیه واکسن کرونا برای کشور، متذکر شد: راه سوم ورود واکسن از منابع معتبر و قابل اطمینان قبل از تهیه واکسن تولید داخل بود که کشورهای مختلفی با پلتفرومهای مختلف به ساخت واکسن اقدام کردند.
وزیر بهداشت با اشاره به ساخت واکسن کرونا در موسسه برکت، تصریح کرد: فاز یک بالینی این واکسن در حال تمام شدن است و با موفقیت وارد فاز دوم میشود.
نمکی تاکید کرد: کاری که در مجموعه بنیاد برکت پیش میرود از علمی ترین و درست ترین شیوههای است که تاکنون ما رصد کردهایم و امیدواریم فاز دوم آن را نیز با موفقیت بگذراند.
وی با اشاره به پیامدهای شیوع کرونا در جهان، ابراز داشت: شاید یکی از نقاط مثبت کرونا این بود که ما یکبار دیگر نهضت واکسن سازی را در منطقه و جهان راه انداخته ایم.
وزیر بهداشت از تبدیل ایران به قطب مهم واکسن سازی در دنیا طی ماههای آینده خبر داد و گفت: در آینده بسیار نزدیک بهترین واکسنهای دنیا را تولید خواهیم کرد. ما برای تولید واکسنهای نوپدید اماده هستیم.
نمکی با اشاره به اختصاص سهم 16 میلیون و 200 هزار دوز واکسن از خارج از کشور، بیان داشت: این تعداد واکسن برای 8 میلیون نفر کفایت میکند چون باید هر نفر دو دوز تزریق شود؛ در نتیجه یکی از واکسنهای که تهیه میکنیم مربوط به واکسن روسی و اسپوتنیک است .
وی با اشاره به هجمه های زیاد در خصوص ورود واکسن روسی به ایران، خاطرنشان کرد: اکنون اروپا نیز داوطلب تهیه این واکسن شده است . البته ما دومین کشوری بودیم که در خصوص تهیه این واکسن مذاکرات خود را شروع کردیم اما برای اینکه مطمئن شویم، پانزدهمین کشوری بودیم که این واکسن را استفاده خواهیم کرد.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه باید واکسن تهیه شده از خارج فاز سوم بالینی خود را نیز با موفقیت گذرانده باشد، بیان داشت: اوائل بهار سال آینده نخستین تولیدات واکسن ملی به باز میآید؛ ضمن اینکه بتوانیم علاوه بر نیاز داخلی به واکسن این واکسن را به تمام جهان عرضه کنیم