طرح دانشگاه گیلان منتخب فراخوان مشترک صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور و بنیاد پژوهشهای بنیادی روسیه شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بر اساس اعلام نتایج نهایی دومین فراخوان مشترک صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور (INSF) و بنیاد پژوهشهای بنیادین روسیه (RFBR)، طرح مشترک دانشگاه گیلان و دانشگاه سن پیترزبورگ روسیه با عنوان Know your enemies watch your friends: Plant bugs (Hemiptera: Heteroptera: Miridae) of Northern Iran with a special emphasis on the economically important taxa به عنوان یکی از ۴۰ طرح انتخابی این صندوق مورد پذیرش قرار گرفت.
این پژوهش توسط رضا حسینی عضو هیئت علمی گروه گیاه پزشکی دانشگاه و همکارانشان صورت گرفته است که روی سنهای برگی که گروه بزرگی از حشرات را در برمی گیرند متمرکز است.
سنهای برگی (میریده) مشتمل بر تعداد بسیار وسیعی از گونههای با اهمیت اقتصادی هستند که از جمله آنها میتوان به گونههای آفت و یا عوامل بیوکنترل اشاره کرد. علی رغم تلاشهای بسیار، شناسایی تعداد زیادی از گونههای این خانواده از سنها لاینحل باقی مانده و یا رضایت بخش نیست.
در این پروژه در نظر است از بهترین، سریعترین، موثرترین و قابل اعتمادترین عملیات و روشهای تاکسونومیک برای تفکیک و شناسایی گونهها استفاده شود. مجموعهای از اطلاعات حاصل از بررسیهای مزرعهای (فیلد ورک)، روشهای مبتنی بر دی ان ای، ویژگیهای مرفولوژیک و ابزارهای سایبرتاکسونومی به ما این اجازه را خواهد داد تا به نحوه موثرتر و قابل ملاحظهای درک درست و صحیحتری در شناسایی تاکسونهای هدف داشته باشیم.
از اهداف این بررسی فراهم آوردن کلکسیون و سپس کتابخانهای در دسترس بصورت آنلاین از گونههای شمال ایران خواهد بود، بطوری که جزییات مرفولوژیک (توصیفات و تصاویر) و توالیهای ناحیه بارکد گونههای هدف در دسترس همگان باشد. نتیجه این پژوهش همچنین زمینه ساز مطالعات آینده بر روی تمام گونهها در راسته ناجوربالان و همچنین بقیه حشرات خواهد بود.
لازم به ذکر است که در دومین فراخوان مشترک صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور (INSF) و بنیاد پژوهشهای بنیادین روسیه (RFBR) ۳۸۰ طرح پیشنهادی ارسال شده است که از این میان ۴۰ طرح پژوهشی از ۲۹ دانشگاه کشور مورد پذیرش صندوقهای INSF و RFBR قرار گرفته است.