رئیس جمعیت هلال احمر گفت: هلال احمر اجازه برپایی چادر را ندارد، دولت و مسئولان بدانند که منازل مردم سی سخت آسیب جدی دیده است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، کریم همتی رئیس جمعیت هلال احمر در برنامه تلویزیونی درباره تشریح اقدامات هلال احمر در زلزله سی سخت صبح امروز (یک شنبه سوم اسفند ماه) اظهار کرد: چهارشنبه شب زمانی که زلزله اتفاق افتاد در اولین دقایق به جمعیت هلال احمر اطلاع داده شد، نیروها به سمت منطقه حرکت کردند و ارزیابی از همان ساعات اولیه آغاز شد.
او در ادامه بیان کرد: خوشبختانه آوار زیاد و جان باختهای نداشتیم، یک و نیم صبح فردای زلزله مسئولان ارشد جمعیت هلال احمر خودشان را به منطقه رساندند و کار تقسیم شد.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه منطقه دنا و سی سخت شرایط خاصی را دارند، گفت: اسکان اضطراری و نجات افراد در سریعترین زمان ممکن انجام شد، ظاهر خانهها سالم، اما داخل آنها تخریب شده است و مردم با این شرایط نمیتوانند در منزل خودشان زندگی کنند.
او تصریح کرد: مردم درخواست چادر دارند و چادرهای امدادی برای کمک رسانی به مردم زلزله زده تحویل داده میشود، اما به هلال احمر به دلیل سردی هوا اجازه برپایی چادر و اردوگاه را نمیدهند.
همتی تشریح کرد: برق و آب و گاز پس از گذشت ساعات اولیه وصل شد، متاسفانه درصد آسیب منازل بیش از ۶۰ و ۷۰ درصد است، قرار است تا وام به مردم سی سخت داده شود تا بتوانند سرپناهی را اجاره کنند.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به درخواست کانکس از سوی مردم گفت: توزیع کانکس به دلیل مشکلاتی که در زلزله کرمانشاه ایجاد شده بود، جزء مصوبات نیست.
او با اشاره به حضور ۴۰ تیم امدادی هلال احمر در منطقه، تصریح کرد: هلال احمر در این مرحله بر عکس بحرانهای گذشته نیاز به ورود سایر ارگانها ندارد و تنها به پشتیبانی نیاز است.
همتی درباره توزیع اقلام امدادی در بین زلزله زدگان، عنوان کرد: امنیت توزیع اقلام باید تامین شود، شب گذشته افرادی که ساکن این شهر نبودند اجازه توزیع اقلام امدادی و بستههای غذایی را به خودرو هلال احمر نداده بودند.
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: چند سال گذشته بحث بیمه اجباری منازل مسکونی مطرح بود، اگر این بیمه دنبال شود بعد از بحرانی، چون زلزله نگرانی زیادی ایجاد نخواهد شد و بحث مقاوم سازی ساختمانها باید به صورت جدی پیگیری شود.
او تشریح کرد:حدود دو هزار و ۶۰۰ تخته چادر، دو هزار بسته غذایی در بین مردم سی سخت توزیع شده است و الان جمعیت هلال احمر نیازی به کمک از سوی مردم ندارد، اما اگر خیران میخواهند کمک کنند، شماره حساب هلال احمر استان را اعلام کردیم.
همتی با بیان اینکه از ۱۲۱ روستا شهرستان دنا، ۷ هزار و ۸۰۰ نفرشان در سی سخت هستند، گفت: مردم و مسئولان دولتی بدانند که منازل افراد سی سخت آسیب زیادی دیده است.