سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: امروز (شنبه) ۲۵۰ هزار دوز واکسن کرونا سینوفارم چینی وارد کشور میشود و در آینده نزدیک نیز واکسنهای دیگر کرونا از کشورهایی مانند هند و همچنین سبد کوواکس وارد کشور خواهد شد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیرضا رییسی روز شنبه درباره آخرین وضعیت بیماری کووید ۱۹ در کشور افزود: امروز یا فردا، تاریخ ورود ۴.۲ میلیون دوز واکسن کرونا از سبد کوواکس به ما اعلام میشود. بسیار امیدواریم که بتوانیم گروه پرخطر را که حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر هستند تا پایان سال واکسینه کنیم. امیدواریم تا فروردین ماه بتوانیم گروه پرخطر مرحله اول را واکسینه کنیم. بقیه واکسیناسیون نیز به تدریج و بر اساس سند ملی واکسیناسیون کووید ۱۹ انجام میشود.
وی ادامه داد: واکسیناسیون سالمندان با حضور وزیر بهداشت در سرای سالمندان کهریزک آغاز شد. در این دوره افراد مقیم سرای سالمندان و افراد دارای معلولیت جسمی و ذهنی و جانبازان شیمیایی بالای ۵۰ درصد، غسالها و افرادی که در آرامستانها کار میکنند و باقی مانده افرادی که در بخشهای ویژه کرونا مشغول به کار هستند، بخشهای کووید ۱۹، آزمایشگاههایی که آزمایش کووید ۱۹ را انجام میدهند، مراکز نمونه گیری، مراکز منتخب کووید ۱۹ و اورژانس واکسینه میشوند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرد: وضعیت بیماری کووید ۱۹ در سطح دنیا همچنان خیلی مطلوب نیست. بیش از ۱۱۴ میلیون نفر مبتلا در جهان داریم و بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر فوت کردهاند. آمریکا سهم بسیار بالایی داشته و بیش از ۵۲۰ هزار نفر فوتی در این کشور است. میزان مرگ و میر به نسبت جمعیت در انگلستان نیز در اروپا رتبه اول را دارد. محدودیتهای شدیدی در ایتالیا، فرانسه، آلمان و انگلیس در حال اجراست. ویروس جهش یافته که از انگلستان شروع شده نیز همه اروپا را درگیر کرده و در انگلیس جایگزین ویروس ووهان شده است.
وی ادامه داد: سیستم بهداشت و درمان انگلیس و سیستم سلامت آلمان بسیار قوی است، اما در مقابل این ویروس جهش یافته به زانو درآمدهاند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت اظهار کرد: در ایران به طور کلی وضعیت روند بیماری تقریبا با ثبات است، اما استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری از جمله استانهایی هستند که بیماری افزایش یافته است. در استان خوزستان ویروس جهش یافته انگلیسی در اهواز و آبادان و برخی شهرهای دیگر در حال گردش است. میزان بسیاری نیز بالا رفته است.
وی افزود: میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در دزفول و شادگان افزایش یافته و روند افزایشی بیماری تا حدودی کنترل شده، اما تا وضعیت مطلوب فاصله داریم. اقدامات خوبی در زمینه بیماریابی و انجام تستها انجام شده و بیش از ۱۲ هزار تست روزانه در خوزستان انجام میشود.
رییسی ادامه داد: میزان تست روزانه در کشور به بیش از ۱۰۰ هزار تست در روز رسیده و این در زمینه تشخیص سریع بیماران موثر است.
معاون وزیر بهداشت گفت: در خوزستان ۱۱ شهر قرمز داریم که شامل اهواز، آبادان، خرمشهر، بندر ماهشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه است. امیدواریم با افزایش رعایت پروتکلهای بهداشتی از وضعیت قرمز خارج شویم.
وی بیان کرد: اکنون ۱۱ شهر در کشور با وضعیت قرمز، ۳۲ شهر نارنجی، ۲۵۱ شهر زرد و ۱۵۴ شهر با وضعیت آبی کرونا داریم.
معاون بهداشت وزیر بهداشت اظهار کرد: میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی را باید به دقت رصد کرده و بالا ببریم. از مردم عزیز میخواهیم که چند هفته باقی مانده تا عید نوروز را به شدت مراقبت کنند تا ایام نوروز آرامی داشته باشیم.
وی افزود: ماهیت ویروس کرونا به شکلی است که قابل پیش بینی نیست و اگر پروتکلهای بهداشتی رعایت نشود، موجی از بیماری کشور را فرا میگیرد. قدرت سرایت ویروس جهش یافته انگلیسی نیز بسیار بالاست.
رییسی گفت: امروز درباره کنترل مرزها بحث شد. قرار شد جمعیت هلال احمر نیز به کمک نیروهای بهداشتی بیایند. در حال حاضر مرزهای غربی کشور بسته شده و به شدت در حال کنترل است. امیدواریم مرزهای هوایی و زمینی و دریایی را کنترل کنیم. ویروس جهش یافته انگلیسی در کشور گردش پیدا کرده، اما باید از انتشار بیشتر آن جلوگیری کنیم و یکی از راهها این است که اطرافیان بیمار به سرعت شناسایی شده و قرنطینه شوند.
آقا این تست های سرپاییشون خیلی خطا داره. دقیقا بیبی چک هستند. فامیل بنده خدا ما دوبار تست داد منفی شد. آخر سر دیدن داره میمیره تست درست گرفتن دیدن داره. بنده خدا فوت کرد. ما هم خانوادگی گرفتیم فقط یکی مثبت دراومد. مگه میشه؟ یه نفر تو خانواده داشته باشه بقیه هم همون علایم رو داشته باشن ولی تست منفی باشه. تازه اون یه نفر هم تشت سرپایی نداده بود تست اصولی بیمارستانی بود. تست های دم دری همشون کشکه
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.