به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ بسیاری از استانها و شهرهای کشور در حالی وارد وضعیت قرمز شدند که میشد با مدیریت صحیح و ایجاد محدودیتهای ترددی ویژه برای سفرهای نوروزی از این شرایط وحشتناک جلوگیری کرد.
عدم هماهنگی مسئولان و مدیران وزارتخانههای مختلف با یکدیگر و عدم در نظر گرفتن اهمیت جان مردم در کنار بیمسئولیتی و بیملاحظه بودن برخی از شهروندان، کار را به جایی رسانده است که تعداد فوتیهای بیماری کرونا دوباره ۳ رقمی شده است.
رسانههای رسمی و غیر رسمی متعددی در سراسر کشور وضعیت فعلی را بر اساس نقطه نظرات کارشناسان و متخصصان حوزه درمانی کشور، پیش از آغاز تعطیلات نوروز پیش بینی و اخبار و گزارشهای زیادی درباره ضرورت ممنوعیت سفرهای نوروزی منتشر کردند و به تصویر کشیدند اما ظاهراً گوش مسئولان به این هشدارها بدهکار نبود.
مسئولان وزارت گردشگری ساز خودش را زدند و وزارت بهداشتیها هم در اغلب موارد طوری وانمود کردند که هیچ کاره هستند و کسی به نظر مدیران اهالی این وزارتخانه گوش نمیدهد.
برخی از هموطنان نیز با بستن چشم خود به واقعیت مرگبار بودن کرونا یکی از سفیران اصلی افزایش مرگ و میرهای ناشی از کرونا محسوب میشوند و این همراهی موضوعی نیست که به سادگی بتوان از آن چشم پوشید.
حالا پای از دست دادن صدها نفر در روز در میان است و باید دید تمهیدات مسئولان ناهماهنگ برای عبور از بحران کرونا و گذر از وضعیت قرمز چیست و چه اقداماتی را در این خصوص لحاظ میکنند.
به گفته وزیر بهداشت، در دوران پر چالش کرونایی قرار داریم و نظام سلامت کشور شرایط سختی را پیش رو دارد و کاهش آمار مرگ و میر بیماران کرونایی و خروج از ۳ رقمی بودن مرگها، مدیریت منسجم و هماهنگی را میطلبد که طی ایام منتهی به نوروز و روزهای اخیر به آن اهمیت خاصی داده نشده است.
بر اساس آخرین اخبار در حال حاضر وضعیت کرونا در شهرهای تهران، کرج، اصفهان، شیراز، ایلام، شهرکرد و زنجان از امروز قرمز شده است و در مجموع ۴۲ شهرستان شامل 7 مرکز استان از امروز در وضعیت قرمز قرار گرفتند.
همچنین ۵۴ شهرستان از جمله ۶ مرکز استان (اردبیل، بجنورد، کرمان، رشت، همدان و یزد) از امروز دچار وضعیت نارنجی شدند.
هماکنون وضعیت ۸۸ شهرستان قرمز، ۱۳۹ شهرستان نارنجی، ۱۹۸ شهرستان زرد و ۲۳ شهرستان آبی است.
برخی از هموطنان با بستن چشم خود به واقعیت مرگبار بودن کرونا و راهی شدن در جادهها یکی از سفیران اصلی افزایش مرگ و میرهای ناشی از کرونا محسوب میشوند و این همراهی موضوعی نیست که به سادگی بتوان از آن چشم پوشید.
حالا پای از دست دادن صدها نفر در روز در میان است و باید دید تمهیدات مسئولان ناهماهنگ برای عبور از بحران کرونا و گذر از وضعیت قرمز چیست و چه اقداماتی را در این خصوص لحاظ میکنند.
رحمانی فضلی در آخرین روزهای سال ۹۹ برقرار بودن سفرهای نوروزی را ویژه مناطق و شهرهایی برشمرد و البته محدودیتهای زبانی آقای وزیر اجرایی نشد و نتیجه شد افزایش چند برابری تعداد شهرهای دارای وضعیت قرمز و نارنجی و از همه بدتر افزایش تعداد جان باختگانی که قربانی ندانم کاری مردم و مسئولان شدند.
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری مدعی است که ستاد ملی مقابله با کرونا فعلاً در خصوص لغو پروازهای ترکیه به جمع بندی نرسیده و تاکنون در خصوص زمان طرح مجدد لغو پروازهای ترکیه، اظهار نظری به سازمان هواپیمایی کشوری ارسال نکرده است و هر زمانی که ستاد ملی مقابله با کرونا به نتیجه رسیده و به ما ابلاغ کند، ما پروازها به ترکیه را متوقف میکنیم.
از طرف دیگر وهاب زاده مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور با صراحت طی انتشار توئیتی گفته بود: چهار روز از هشدار و درخواست وزیر بهداشت برای لغو پروازهای ترکیه میگذرد و مقامات سازمان هواپیمایی میگویند فعلا برنامهای برای قطع پروازها به علت شیوع کرونا ندارند.
حال ماجرای نامه نمکی وزیر بهداشت که ۵ روز قبل به وزیر کشور ارسال شده و خواستار لغو پروازهای ترکیه به ایران شده بود هم تکهای دیگر از پازل مضحک و ساده لوحانهای را تشکیل میدهد.
شاید اگر صحبتهای ضد و نقیض مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا را کنار هم بگذاریم متهم ردیف اول افزایش فوتیهای کرونا رحمانی فضلی به عنوان فرمانده عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا باشد که نه تنها دستوری برای لغو سفر به ترکیه با وجود وضعیت قرمز مشابه عراق صادر نکرده است بلکه از وضع کوچکترین محدودیتی برای سفر مسافران نوروزی به استانبول هم خبری نبوده است.
دولت، مسافران نوروزی یا ستاد ناکارآمد مبارزه با کرونا هر کدام به سهم خود در افزایش شمار جانباختگان بیماری کرونا مقصر هستند و این وظیفه مسئولان به عنوان مجریان قانون است که باید در مقابل عدم رعایت مردم و افزایش سفرهای نوروزی محدودیتهای ترددی بیشتری اعمال میکردند.
بر اساس گزارش رئیس پلیس راهور ناجا، ترددهای نوروزی در سال جاری با افزایش ۸۹ درصدی همراه بوده است و این مسئله خود گواه روشنی بر نقش و تاثیر سفرهای نوروزی بر افزایش شمار مبتلایان و جانباختگان بیماری کرونا است.