به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد شریعتمداری در این مراسم با ابراز خرسندی از رونمایی این کار نو و با ارزش اظهار کرد: جلوگیری از ریزش نزدیک به ۳۰۰ هزار نیروی انسانی موجود، جهاد بزرگی است و امروز این کار از دست جوانان فرهیخته و اندیشمند کشور برمی آید.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: گزارش اورژانس کسب و کار قابلیت ارائه در دولت را دارد، بنابراین باید ارتباط تنگاتنگی بین اورژانس کسب و کار و ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به وجود بیاید تا این مجموعه به رسمیت شناخته شود.
شریعتمداری تصریح کرد: واحدهای تولیدی همانند یک موجود زنده طول عمر مشخصی دارند و باید خود را متناسب با زمان تغییر دهند.
وی ادامه داد: همواره یکی از نواقص کار این است که با معضلات کسب و کارها دیر آشنا میشویم، بنابراین مجموعه کسب و کارها چاره جوییهای متنوع نیاز دارند.
شریعتمداری اطلاع سریع از نواقص موجود را مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: واحدهای تولیدی باید محلی برای دریافت کمک داشته باشند تا با مراجعه به آنجا مشکل شان حل شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ابراز خرسندی از این که این فکر و ایده در شورای عالی اشتغال به وجود آمد، تاکید کرد: مرکز اورژانس کسب و کار با همکاری جهاد دانشگاهی در دانشگاه علم و فرهنگ به مثابه یک دستاورد ارزشمند افتتاح شد؛ حالا وظیفه ما این است که از این نهال نوپا حمایت و صیانت کنیم.
شریعتمداری با تاکید بر این که باید همکاری تنگاتنگی برای حفاظت از این مرکز انجام شود خاطرنشان کرد: جدا از تامین منابع باید هدف این باشد که این مجموعه موثر عمل کند و برای جامعه مخاطب خود که واحدهای تولیدی و تولیدکنندگان هستند مفید واقع شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این که جهاد دانشگاهی شجره طیبهای است که در هر گوشهای از فعالیتهای علمی کشور کارهای بزرگی انجام داده است، اظهار کرد: ما نیز تلاش کردیم در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از این ظرفیت استفاده کنیم، اما باید تعاملات خود را افزایش دهیم.
شریعتمداری در ادامه با اشاره به این که حوزه کسب و کار به ایده پردازی نیاز دارد، خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم بدون خفت و با رعایت عزت تحریم را از میان برداریم و تمام این کارها به کارشناسی و برنامه ریزی نیاز دارد که از نسل جوان کشور برمیآید.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: باید در شرایط تحریم با عزت کار کنیم تا بتوانیم برای تسهیل اشتغال و کسب و کار مردم خدمتی انجام دهیم.
در ادامه این مراسم عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در نظام حکمرانی که در کشور جاری است بین حوزه سیاست گذاری و نتیجه فاصله وجود دارد که برای پر کردن این خلا نهادهایی باید در نقش پلتفرم ایجاد شوند.
وی افزود: با این رویکرد و با تاکید وزیر کار برای صیانت از اشتغال موجود، مرکز اورژانس کسب و کار را ایجاد کردیم تا با در حوزه حفظ اشتغال برای جامعه هدف خود مفید باشد.
منصوری تصریح کرد: ما در این حوزه علاوه بر توسعه کسب و کار بنا داریم به حوزه مشاغل خرد و خانگی هم توجه ویژه داشته باشیم که البته این طرح یعنی طرح حمایت از مشاغل خرد و خانگی ابتدا به صورت پایلوت اجرا شد و سپس در سراسر کشور به اجرا درآمد و الان همکاران من تثبیت توسعه کسب و کار خرد و خانگی را در پیش گرفته اند و مطمئن هستم این برنامهها نهادینه میشود.
معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی اظهارامیدواری کرد که باتوجه به وجود ظرفیت مناسب جهاد دانشگاهی، برنامههای دیگری نیز در دستور کار قرار گیرد تا برای کل کشور مفید باشد.
حمید رضا طیبی رییس جهاددانشگاهی نیز در این مراسم درباره اهمیت توسعه و پیشرفت اقتصادی گفت: اکنون زمان آن رسیده است که کشور و دولت تصمیم بگیرد که آیا توسعه و پیشرفت اقتصادی مساله نخست کشور است یا خیر؟ اگر این موضوع ارجحیت دارد باید سایر امور و تصمیمات سیاسی را با این توسعه، همسو و مطابق کنیم؛ بنابراین یکی از راههای توسعه اقتصادی توافق سیاسی نخبگان در کشور است. در حقیقت ثبات سیاسی و مدیریتی در کشور از معیارهای اصلی این توسعه است.
طیبی با تاکید بر این که نباید اجازه ورود بازارهای خارجی را به فضای اشتغال کشور دهیم، بیان کرد: رقابت با رقبا در بازارهای جهانی مهمترین رویکردی است که میتواند ما را به توسعه و پیشرفت اقتصادی برساند.
رییس دانشگاه علم و فرهنگ نیز در این مراسم با اشاره به نقش جهاد دانشگاهی در فضای اشتغال کشور گفت: مفتخر هستیم که جهاد دانشگاهی بر اساس نیازهای شغلی کشور به پیشبرد پروژههای خود پرداخته که هدف آن استفاده از ظرفیتها و تواناییهای موجود در کشور بوده است.
هاشمی تاکید کرد: همچنین با توجه به اینکه همواره یکی از دغدغههایی که دولت مردان در فضای اشتغال کشور داشته اند حفظ و نگه داشت کسب و کارها بوده، شاید نیاز است که نهادی به عنوان واسط میان دولت و مردم وجود داشته باشد تا وظیفه حمایت از کسب و کارها را بر عهده بگیرد؛ خوشبختانه جهاد دانشگاهی در بخشی از فعالیتهای خود با محوریت دانشگاه علم و فرهنگ این نقش را به خوبی ایفا کرده است.
اورژانس کسب و کار بخشی از ساز و کار مرکز فرماندهی و کنترل سیاستها و برنامههای اشتغال کشور بوده که در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی (دبیرخانه شورایعالی اشتغال) مستقر شده و در راستای برنامه حفظ، تثبیت و صیانت از اشتغال نیروی کار کشور تنظیم شده است.