به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، طالبی رئیس دانشگاه اصفهان در دومین روز برگزاری کنگره بینالمللی جندیشاپور با بیان اینکه جایگاه علم در ایران و تمدن ایرانی نشان میدهد که از دیرگاه علم برای ایرانیان جایگاه ویژهای داشته است، اظهار داشت: اگر دو مرکز علمی باستانی را در دنیا بتوانیم نام ببریم یکی بولونیا در روم و دیگری جندیشاپور در ایران است.
وی افزود: علاوه بر اینکه این امر نشاندهنده تمدن ایرانی و جایگاه علم در ایران است، وجود یک مرکز علمی بینالمللی در ایران که به دستور شاپور کتابها از سراسر دنیا جمعآوری شد به عنوان یک پایگاه علمی و ذخیره کتابخانهای میتوانست برای جلب نظر دانشمندان به ایران مورد استفاده قرار گیرد.
رئبس دانشگاه اصفهان گفت: امروز ما میراثدار فرهنگ علمی هستیم و دانشگاههای امروز ما بازمانده از دانشگاه جندی شاپور است. با همان نگاه یعنی یک نگاه بینالمللی که میتواند مرکز تجمع دانشمندان باشد.
همانطور که دانشگاه جندی شاپور با وجود کتابخانه و دانشمندان بینالمللی نورافشانی میکرد همان را ما امروز میتوانیم داشته باشیم و خودمان را به جایگاه واقعی علم در ایران برگردانیم.
طالبی در ادامه به مسئله حضور دانشمندان از سراسر جهان در این مرکز علمی اشاره کرد و افزود: مسئله دیگری که میتوانم مطرح کنم وجود دانشمندانی از سراسر دنیا از هند، روم، یونان و ایران بود که که نشاندهنده رویکرد جهانی بودن علم و دانشگاه یک مرکز علمی بینالمللی است که میتواند محل تجمع برای کلیه دانشمندان باشد. مسئلهای که اینجا میخواهم مطرح کنم بحث فعالیتهای پژوهشی در این مرکز بوده که برای دانشمندان با استفاده از منابع علمی که همان کتابخانه است، صورت گرفته است.
طالبی تصریح کرد: مسئله دیگری که ویژگی این دانشگاه بوده است و میتواند جای تأمل داشته باشد برای ما بحث چندزبانه بودن آن است. دانشمندانی که به اینجا میآمدند علاوه بر آنکه محور زبانی علمی آنها زبان سریانی بوده است، اما به توجه به حضور دانشمندانی از هند و روم و مصر قدیم، زبانهای دیگری هم بهعنوان زبان علم در این دانشگاه مطرح بوده است.
وی بیان کرد: مسئله دیگری که خیلی مهم است و به نظر من میتواند عبرتآموز باشد آن است که بعد از انحلال دوره ساسانیان که ۴۰۰ سال طول کشید و فعالیت داشت و با ورود اسلام به ایران، این مرکز علمی کماکان مثل سابق فعالیت خودش را ادامه داد.