مژگان حاجی زمانی، مدیر عامل مرکز تحقیقاتی غذا و دارو نیکا استان فارس در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به تولید صنعتی اتانول از پرمیت گفت: تولید اتانول در ایران و کشورهای خاورمیانه از پسماند آب پنیر برای اولین بار صنعتی میشود و از این حیث حائز اهمیت بسیار است. با این حال در برخی کشورهای پیشرفته اروپایی و آمریکا مانند ایرلند، سوئد، سوییس و نیوزلند برای بیش از ۲ دهه بصورت موفقیت آمیزی در حال انجام است.
حاجی زمانی مطرح کرد: محققین در ایران و جهان فرایند تولید اتانول از آب پنیر را با میکروارگانیزمهای خاصی مورد ارزیابی قرار داده و موفق به افزایش راندمان تولید در حد قابل مقایسه با مواد اولیه متداول مانند ملاس نیشکر و شربت ذرت شده اند.
مدیر عامل مرکز تحقیقاتی غذا و دارو نیکا در ادامه با اشاره به تولید نانو ذرات کورکومین از ماده موثر زرد چوبه خاطرنشان کرد: تولید این ماده ضد اکسیدان و ضد التهاب قوی در پیشگیری از بیماری پارکینسون، الزایمر و مبارزه با بیماریهای حساسیتی است.