علی پورزیاد، مدیر مرکز رشد دانشگاه تبریز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در مورد فعالیت مرکز رشد این دانشگاه در مقابله با کرونا گفت: یکی از اقدامات صورت گرفته در این زمینه تولید محلول ضد عفونی کنند بوده است.
پورزیاد ادامه داد: در این رابطه از اساتید و دانشجویان دانشکده شیمی کمک گرفتیم و توانستیم در مدت زمان کمتر از ۷۲ ساعت مواد ضدعفونی کننده به وفورتولید کنیم و آن را در اختیار مردم قرار دهیم.
مدیر مرکز رشد دانشگاه تبریز در ادامه با اشاره به فعالیت شرکتهای دیگر در این مرکز رشد افزود: یکی از شرکتهای دانش بنیان دستگاههای تولید ماسک را ساختند و در اختیار واحدهای صنعتی قرار دادند. تاکنون در استان آذربایجان شرقی بالای ۲۰۰ دستگاه تولید ماسک، تولید شد است.
وی گفت: مرکز رشد دانشگاه تبریز یک مرکز علمی است، ولی قابلیت تولید بالای ۶۰۰ هزار ماسک سه لایه پزشکی را روزانه دارد.
پور زیاد اظهار کرد: یکی از توانمندی آذربایجان شرقی در حوزه کشاورزی است. در استان کشاورزانی در شهرستان مراغه و میانه هستند که به دلیل عدم حمایت و بازار مناسب در فروش این محصول ضرر میکنند.
مدیر مرکز رشد دانشگاه تبریز خاطرنشان کرد: در این راستا، برای کمک به محصولات کشاورزان گروه مهندسی برق و کشاورزی و مکانیک دستگاههای میوه خشک کن را با قیمت و کیفیت بالا طراحی و ساختند.
وی گفت: محصولات دیگری که برای مقابله با ویروس کرونا تولید شد دستگاه تصفیه هواست دستگاه تصفیهای که شاید در شش مرحله تصفیه هوا را انجام میدهد و میتواند چرخش هوا را ایجاد میکند.
پوزیاد ادامه داد: مجوز دستگاه تصفیه هوا قبلا از انستیتو پاستور گرفته شده است و مشکلی که این دستگاه داشت صنعتی نشدن آن بود؛ که در حال حاضر مجوزهای لازم برای این دستگاه گرفته شده است.
وی در ادامه گفت: این دستگاه برای استفاده عموم طراحی شده است و اگر بخواهد در بیمارستانها استفاده شود باید مجوز تجهیزات پزشکی را بگیرد، ولی چون شرکت ادعا در مورد استفاده این دستگاه در بیمارستان ندارد، احتیاجی به این مجوز نیست. شرکت برای این دستگاه آزمایشهای لازم را اخذ کرده است.