به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، روزنامه فرهیختگان در گزارشی که به میراث اقتصادی روحانی اختصاص داشت، نوشت:
حسن روحانی در سال ۱۳۹۲ با شعار تدبیر و امید، رئیسجمهور شد. وی در محافل مختلف به این موضوع اشاره داشت که مسائل ایران بهویژه در حوزه اقتصادی عمدتا بهواسطه سوءمدیریتهای دولت وقت رخ داده است. روحانی مدعی بود اگر به پاستور راه یابد، برنامههایی برای مقاطع ۱۰۰ روزه، یکساله و چهارساله درنظر گرفته تا مردم ایران به همان یارانه ۴۵ هزار تومانی هم نیاز نداشته باشند.
اما دولت وی تبدیل به رکورددار تورم و رکود در چند دهه اخیر شد.
طبق آمارها، در دولتهای یازدهم و دوازدهم، اقتصاد کشور چهار بار با رشد منفی مواجه شده و درمجموع رشد اقتصادی را در هشتسال اخیر به حدود صفر رسانده است. این برای اولینبار است که در سهدهه اخیر چنین دوران طولانی رشد منفی اقتصادی در کشورمان بهوقوع پیوسته است. پیش از دولتهای دهم و یازدهم، شاهد وقوع رشد منفی اقتصادی برای سالهای مختلفی بودهایم، اما دولت دوازدهم، بدترین رکورد را در این زمینه بهجای گذاشته است.
همچنین طبق بررسی آمارهای سالهای گذشته و سوابق آماری، دولت فعلی بهجز سال ۱۳۷۴ (دوره ریاستجمهوری مرحوم هاشمیرفسنجانی) رکورددار نرخ تورم سالانه در ۶۰ سال اخیر یعنی از سال ۱۳۳۸ تاکنون بوده است. همچنین در بین دولتها، دولت تدبیر و امید تنها دولتی است که در دوره نزدیک به ۸ ساله خود بالاترین رقم میانگین تورم (۲۳ درصد) را به ثبت رسانده است. نکته قابل تامل اینکه در یک اتفاق نادر، اقتصاد ایران در ۳ سال متوالی تورم بالای ۳۰ درصد داشته که در سالهای ۹۷ و ۹۸ و اکنون در سال ۹۹ در حال رقم خوردن است. نقدینگی و پایه پولی ۲ متغیر پولی که عامل خلق این تورم نیز بودهاند طی این سالها دستخوش تغییرات بیسابقهای شدهاند. براساس آمار در زمان روی کار آمدن دولت روحانی، حجم نقدینگی کشور با رشد ۵/۵ برابری به حدود ۳۳۰۰ هزار میلیارد تومان در ماههای اخیر
رسیده است.
صعود ۷ برابر نرخ ارز، شکستن رکورد ۱۰ ساله شکاف طبقاتی در حالی که ضریب جینی در دولت قبل از روحانی به شدت فروکش کرده بود، سوءمدیریت شدید در بورس، کاهش قدرت خرید مردم و رشد ۶۵۰ درصدی قیمت مسکن از جمله میراثهای دیگر دولت روحانی است.
در دولت روحانی میانگین قیمت مسکن در شهر تهران در هر متر ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان (سالی ۳/۳ میلیون تومان) افزایش یافته است.