به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ تمام مراکز استانهای کشور در وضعیت قرمز قرار گرفتهاند و به گفته مسئولان طی روزهای آینده، وضعیت شیوع بیماری کرونا بدتر و خطرناکتر از شرایط فعلی خواهد شد.
پیش از آغاز تعطیلات نوروز و راهی شدن مردم برای سفر در شهرهای مختلف کارشناسان متعددی به طور مکرر و متعدد به مسئولان و مردم هشدار دادند که در صورت انجام سفرهای غیر ضروری، کشور وارد وضعیت قرمز خواهد شد اما ظاهراً گوش کسی بدهکار نبود.
بسیاری از مردم در حالی با خودروهای شخصی، قطار، اتوبوس و هواپیما راهی سفر شدند که چشم بر هشدار مسئولان بستند و دغدغه دیگری جز سفر و دورهمی نداشتند.
حال با وجود اینکه از پایان تعطیلات زمان زیادی سپری نشده است، تعداد مبتلایان و همچنین جانباختگان بیماری کرونا در کشور چند برابر زمان قبل از تعطیلات نوروز شده است و این آمار به طور لحظهای افزایش پیدا میکند.
تخت بیمارستانها دوباره از بیمارانی پر شده است که از حال خوب و خیال خوش آنها در سفر و بیخیالیشان نسبت به بیماری کرونا دیگر خبری نیست و تنها فشار کاری کادر درمان را مضاعف کردهاند و البته نقش غیر قابل انکارشان در ابتلا و جاباختن دیگر هموطنان هم قابل چشم پوشیدن نخواهد بود.
طی روزهای اخیر تست ابتلا به کرونای هزاران نفر از مردم مثبت شده است و صدها نفر نیز جان خود را از دست دادهاند و از دست دادن این افراد خانوادههای بسیاری را داغدار کرده است.
چه بسیار قربانیان بیگناهی که نه سفر رفتند و نه در دورهمیها و مهمانیها حضور پیدا کردند اما مهمان ناخوانده کرونا جان آنها را هم در برگرفت و قربانی خودخواهی دیگران شدند.
به گفته انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران، ویروس جهشیافته کرونای انگلیسی قدرت درگیر کردن همه سنین را دارد و اکنون در تمام کشور گردش پیدا کرده و در ۳۰ استان روند بیماری رشد شتابی گرفته است. لذا لازم است که با اتخاذ تصمیمات، کنترل بیماری را در دستور کار قرار دهیم.
آیا واجب نبود محدودیتها و تصمیمات لازم پیش از گسترش همه گیری بیماری کرونا لحاظ شود و مسئولان با جدیت بیشتری اعمال محدودیت میکردند و مردم را نیز با اجبار و محدودیت جدیتر نسبت به فاجعه پیش آمده هشدار میدادند و به عبارتی این قبیل اقدامات نوش دارو پس از مرگ سهراب است.
به گفته استاندار تهران، در پایتخت روند شیوع این بیماری فزاینده است و مراجعات سرپایی، بستری و فوتیها روند افزایشی دارد. باید خودمان را برای اجرای مصوبات ستاد ملی و جذب همکاری مردم همچون گذشته آماده کنیم.
هیچ جای تردیدی وجود ندارد که وضعیت فعلی نتیجه ترک فعل و بیتدبیری مسئولان مربوطه به عدم اعلام هشدارها، محدودیتها و ممنوعیتهای لازم به مردم و ضرورت تعیین قوانین و مصوبات مورد نیاز برای اجرای محدودیتهای ترددی است و البته همانطور که گفته شد بیاهمیتی مردم هم تاثیر زیادی در گسترش و افزایش بیماری و شمار جانباختگان کرونا در کشور داشته است.
مسئولانی چون وزیر کشور به عنوان رئیس قرارگاه ملی مقابله با کرونا، وزیر راه در وزارت راه و وزیر بهداشت در این وزارتخانه در کنار مردم و بیتفاوتی شان نسبت به بیماری همگی جزو متهمان ردیف اول وضعیت قرمز کشور هستند و باید دید که قانون چه مجازاتی را برای عاملان این ترک فعل که پیامدهای ناخوشایندی چون افزایش شمار مبتلایان و جانباختگان را به دنبال داشته است، تعیین خواهد کرد.
نکته دیگری که حائز اهمیت است شمار قابل توجه بیمارانی است که با وجود مثبت بودن تست و داشتن علائم بیماری راهی سفر شدند و هیچ مرجع قانونی نه تنها در طی سفرهای نوروزی که تا کنون هم هیچ گونه جریمه و مجازاتی برای آنها تعیین نکرده است.
نادر توکلی معاون درمان ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران طی مصاحبهای اعلام کرده است که با وجود درخواست از مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر قرنطینه چند روزه تهران، فقط محدودیت وضعیت قرمز کرونایی مورد تصویب قرار گرفت که متاسفانه خیلی از این محدودیتها هم رعایت نمیشود.
عدم هماهنگی مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا در نهایت به عدم همکاری مردم و جدی نگرفتن وضعیت هشدار آمیز کرونایی در کشور منجر شد که فوت عده زیادی از هموطنان را در پی خواهد داشت.
به گفته یکی از مسئولان چندین و چند هزار نفر از مردم طی نوروز امسال به ترکیهای سفر کردند که وضعیت کرونا در آن کشور هم مثل کشور عراق قرمز بود و توجیه مضحک برخی مسئولان در این رابطه این بود که چون بعضی از مردم در ترکیه خانه خریدهاند نمیتوان محدودیت چندانی برای سفر به ترکیه تصویب و اجرایی کرد.
پشت سر گذاشتن پیک بیماری کرونا در وضعیت قرمز فعلی و عبور از این شرایط سخت کار بسیار دشواری است که همه اقشار را تحت فشار قرار میدهد و البته فشار کاری کادر درمان به دلیل ارتباط مستقیم و مستمر با بیماران کرونایی نیز معضل دیگری است که باید از طرف مسئولان جهت کاهش این فشار تدبیری اندیشیده شود.
قوه قضائیه به عنوان مجری اصلی قانون در کشور باید با عاملان ترک فعل و مسئولان منفعلی که محدودیتهای لازم را به خوبی اجرا و بر درستی اجرای آن نظارت نداشتند، برخوردی قاطع داشته باشد.
اصلا چرا باید اجازه بدن که مردم ایران در ترکیه سرمایه گذاری کنند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اما همش میترسیم که مریضی نگیریم