گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو- سینا احدیان؛ ظهور اقتصاد دیجیتال و تاثیر آن به ویژه با سرعت بخشی شیوع کرونا بر تحولات اقتصاد و تجارت جهانی بر کسی پوشیده نیست. گسترش بازار رمز ارزها و افزایش تبادلات مالی یا سرمایهگذاری در ارزهای مجازی مثل بیت کوین نیز بخشی از تحولات معاصر در اقتصاد بین الملل است. در قسمت اول نشست مزایا و معایب ارزهای دیجیتال که در ادامه لینک آن قرار داده شده بخشی از نظرات یکی از میهمانان یعنی سهیل نیکزاد؛ عضو هیات موسس انجمن بلاکچین ایران در مورد چگونگی پیدایش رمزارزها و اثرات آن در اقتصاد جهانی و چگونگی نحوه خرید و فروش و استخراج در ایران مطرح شد. در ادامه بخشی از صحبتهای میهمان دیگر برنامه محمدمیرزایی؛ کارشناس و فعال رمز ارزها تقدیم میشود.
با توجه به اهمیت تحولات اقتصاد جهانی و گسترش اقتصاد دیجیتال و همینطور استقبال بیشتر از سرمایه گذاری در رمزارزها، آیا در ایران به این موضوع تاثیرگذار در آیندهی اقتصاد پرداخته میشود؟
واقعیت این است ما باید تغییراتی که در سطوح اقتصادی و اجتماعی دنیا به وجود میآید و اتفاق میافتد را بررسی کنیم و علل این اتفاقات را استخراج کنیم و نسبت به آن علتها حساس شویم تا اگر میتواند به ما لطمهای وارد بکند یا اینکه فرصتی را در اختیار ما قرار بدهد نسبت به آن رفتار خودمان را تنظیم کنیم و در آینده بتوانیم از آن بهره برداری کنیم.
ما امروز داریم در ارتباط با ماهیت ارز دیجیتال و اقتصادی در بستر بلاکچین صحبت میکنیم و با ماهیتی با عنوان بیت کوین و مابقی رمز ارزهایی که در سطح دنیا مطرح هستند درگیر هستیم. این درگیری گاهی موافق و همسو است و گاهی مخالف، اما باید قبل از آن بررسی کنیم آیا این تغییرات در سطح معرفی یک صنعت جدید به دنیاست یا اینکه اتفاقات اساسیتر و بنیادی تری در اقتصاد دنیا در حال رخ دادن است؟ شما زمانی که به چند دهه قبل بر میگردید و اقتصاد بین الملل را بررسی میکنید، اتفاقاتی که در انقلاب صنعتی کلاسیک افتاده را در دنیا میبینید، متوجه میشوید اگر ما یک تغییرات اقتصادی در دنیا داشتیم زمانی این اتفاق افتاده که تغییرات بنیادی در سیستم اجتماعی دنیا اتفاق افتاده، یعنی برای پذیرش سیستم اقتصادی جدید قبل از آن یک سیستم اجتماعی تغییر کرده و همزمانی این دو با هم باعث شده که یک اتفاق خیلی بزرگی در سیستم اقتصادی به وجود آید و جایگاههای جدیدی برای کشورها تعریف و تعیین بشود. این موضوع در ادامه سیاستهای اقتصادی، نظامی و ... را تحت تاثیر قرار داده و رشد داده و در نهایت خروجی مثبت برای کشورها فراهم کرده است.
اگر تغییرات حوزه اجتماعی را ظرف دو دهه گذشته بررسی کنیم میبینیم تغییرات، بسیار تغییرات بنیادی بوده یعنی با به وجود آمدن شبکههای اجتماعی تغییرات بنیادی در ارتباط بین آدمها به وجود آمده است و شکل جدیدی از ارتباط فرامرزی در دنیا نمایان شده که به نظرم این بستری است برای تغییر اصلی که تغییر اقتصاد است. این تغییرات در حوزه اجتماعی باعث شده یک بستر کلی در دنیا به وجود بیاید و کسانی که اوایل سال ۲۰۰۰ یا قبل از آن برنامه ریزی کردند، الان بتوانند بهره برداری مد نظر خودشان را انجام بدهند و این مرکزیت اطلاعات در نهایت میتواند سیستم متمرکز قدرتی را به وجود بیاورد. این سیستم پایهای است برای ارایه یک نوع اقتصاد جدید.
ما فقط فیلتر کردن رو بلدیم!!!!!!!!