به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، انجمن خودروی آمریکا اعلام کرده است که قیمت هر گالن بنزین در این کشور طی هفته گذشته با رشد ۶ سنتی روبرو شده و به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۴ میلادی رسیده است.
بر اساس این گزارش، حمله هکری به خط لوله کلونیال که موجب قطع شدن روند انتقال سوخت شده و همین طور رشد فزاینده تقاضای انرژی، تاثیر زیادی بر افزایش چشمگیر قیمت بنزین در آمریکا داشته است.
میانگین قیمت هر گالن بنزین در آمریکا با ۶ سنت افزایش به بیش از ۲.۹۶۷ دلار رسیده است. اگر قیمت بنزین ۳ سنت دیگر افزایش پیدا کند، این بالاترین رکورد قیمت سوخت در آمریکا از نوامبر ۲۰۱۴ خواهد بود.
اف بی آی نیز روز دوشنبه رسما تایید کرده است که گروه هکری و تبهکار دارک ساید مسئول اصلی این حمله سایبری بوده است.
حمله سایبری به این خط لوله در حالی صورت گرفته است که آمریکا در آستانه سفرهای تابستانی و رشد فزاینده تقاضای سوخت قرار گرفته است.
ایالتهای فلوریدا، جورجیا، آلاباما، کارولینای جنوبی و کارولینای شمالی و تنسی برای تامین بخش عمده سوخت مورد نیاز خود به این خط لوله وابسته هستند. این ایالتها قبلا نیز با افزایش چشمگیر سوخت در پی متوقف شدن فعالیت این خط لوله روبرو شده اند.
پس از حمله سایبری به خط لوله انتقال سوخت کلونیال و قطع فعالیت این خط لوله، مقامهای رسمی آمریکا در ۱۷ ایالت و منطقه کلمبیا وضعیت فوق العاده اعلام کردهاند.
خط لوله کلونیال حدود ۴۵ درصد سوخت مصرفی سواحل شرقی آمریکا را تامین میکند.
شرکت کلونیال اعلام کرده است که فعالیت این خط لوله را برای مهار تهدید ناشی از حمله سایبری متوقف کرده است. این حمله روز جمعه به وقوع پیوسته است. این حمله موجب قطع عرضه ۲.۵ میلیون بشکه در روز بنزین، گازوئیل و سوخت جت از طریق این خط لوله ۸۸۵۰ کیلومتری شده است. این خط لوله حدود نیمی از عرضه سوخت سواحل شرقی آمریکا را در اختیار دارد.
این حمله بار دیگر آسیب پذیری زیرساختهای انرژی آمریکا در برابر حملات هکری و سایبری را نشان داده است. توقف طولانی فعالیت این خط لوله میتواند موجب افزایش چشمگیر قیمت بنزین شود آن هم در آستانه تابستان که فصل مسافرت است و تقاضا برای بنزین به شدت افزایش خواهد یافت.
در حالی که تحقیقات دولت آمریکا درباره این حمله در مراحل اولیه و ابتدایی قرار دارد، یک مقام سابق آمریکایی گفته است که هکرها احتمالا یک گروه حرفهای فعال در زمینه جرائم سایبری هستند.
شبکه خبری بلومبرگ نیز گزارش داده است که هکرهایی که به این خط لوله حمله سایبری کردهاند، پنجشنبه یعنی یک روز قبل از این حمله، اقدام به سرقت بخش زیادی از اطلاعات و آمارهای مربوط به این خط لوله کردهاند.
بلومبرگ افزود: این مهاجمان بخشی از گروه موسوم به "دارک ساید" از گروههای فعال در زمینه جرائم سایبری هستند و تنها در ۲ ساعت بیش از ۱۰۰ گیگابایت اطلاعات مربوط به شبکه خط لوله کلونیال را سرقت کردهاند.