به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان یزد در بیانیهای پیرامون اعلام نتایج بررسی صلاحیت کاندیداهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری توسط شورای محترم نگهبان لازم میدانیم نکاتی بیان کرد.
متن بیانیه به شرح زیر است:
۱) مهمترین وظیفه شورای نگهبان صیانت از قانون است. طبق قانون این شورا وظیفه دارد بدون توجه به عوامل داخلی یا خارجی، طبق قانون اساسی رفتار کند. اما در این میان عدهای از سر دلسوزی و عدهای نیز مغرضانه میگویند شورای نگهبان باید علاوه بر قانون، برخی مصالح را برای افزایش مشارکت مردم را نیز در نظر بگیرد. این در حالی است که بر طبق قانون، شورای نگهبان مجاز به این کار نیست. مصلحت سنجی به عهده نهادها و افرادی، چون مجمع تشخیص مصلحت نظام، سران قوا و یا رهبری میباشد؛ لذا با تفاسیر فوق لازم است نهایت تشکر را از شورای محترم نگهبان به خاطر پایبندی به قانون داشته باشیم. با این حال یک نکته حائز اهمیت وجود دارد و آن اینکه درست است که شورای نگهبان نباید عاملی را در تصمیم گیری خود دخالت دهد، اما باید به گونهای قانون را اجرا کند که خدشهای به مسئله مشارکت وارد نگردد؛ یکی راهکارهای اساسی در حل این مسئله نیز ایجاد شفافیت و اقناع افکار عمومی است؛ اگر مردم نسبت به قوانین و رویههای شورا در زمینه احراز یا عدم احراز صلاحیت کاندیداها اقناع شوند، نه تنها به مخالفت با آن نخواهند پرداخت از شورا حمایت نیز خواهند کرد چرا که در این صورت آگاهانه شورا را حامی حقوق خود میدانند.
۲) امام بزرگوار ما فرمودند ملاک حال فعلی افراد است. این که نامزدی در فلان دوره تایید صلاحیت شده و این دوره مورد تایید شورای نگهبان قرار نگرفته یا به عکس، نامزدی در دورهای قبل صلاحیتش احراز نشده و در این دوره بنابر تصدی مناصب مدیریتی و سایر دلایل، مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفته دلیل بر مهندسی آرا توسط شورا نیست. این استدلال و زدن برچسب مهندسی آرا به شورای محترم نگهبان دقیقا استدلال همان کسانی است که شورا را به خاطر مهندسی نکردن حضور کاندیداهای سلایق مختلف برای بالا بردن شور انتخاباتی مورد سرزنش قرار میدهند.
۳) حضور حداکثری نشانه اصلی جمهوریت است و موجبات ایجاد ثبات و امنیت در کشور را فراهم میکند و تضمین کننده جایگاه و اعتبار کشور در عرصه بین المللی است. علاوه بر این دولت قوی نیازمند پشتوانه قوی مردمی میباشد که یکی از ملاکهای اولیه و اصلی آن مشارکت بالای مردم در انتخابات است. رهبر معظم انقلاب نیز در سخنرانیهای متعدد خود جایگاه و اولویت مشارکت مردم در انتخابات را تبیین کرده اند. حال نکته مهم و اساسی این است که این حضور چگونه محقق میشود و مخاطب تحقق آن کیست؟ آیا شورای نگهبان وظیفه ایجاد مشارکت حداکثری را دارد؟ یا این که مخاطب اصلی تحقق حضور، نخبگان جامعه و به تبع آن مردم هستند؟ نخبگانی که اکنون از سر دلسوزی و گاه مغرضانه از زیر بار وظیفه خود شانه خالی نموده و این وظیفه را بر شورا تحمیل کرده اند و خواه ناخواه از شورای نگهبان درخواستهای فراقانونی دارند.
۴) از تمام نامزدهایی که با وجود عدم احراز صلاحیت، به رای شورای محترم نگهبان احترام گذاشته و با اظهار نظرهای صحیح خود اجازه حاشیه سازی و بهره برداری را به دشمنان داخلی و خارجی ندادند نهایت تشکر و قدردانی را داریم و از ایشان درخواست میکنیم که در ادامه نیز سعه صدر به خرج داده و با حمایت و پشتیبانی از نظام، نقشههای دشمنان را نقش برآب کنند. این نکته را هم به مردم شریف ایران و این بزرگواران یادآور میشویم که عدم احراز صلاحیت در انتخابات ریاست جمهوری الزاما به معنای ناکارآمدی یا کج روی افراد نیست، چه بسیارند کاندیداهایی که صلاحیت آنها برای ریاست جمهوری احراز نشده، اما میتوانند در جایگاههای کلان مدیریتی کشور نقش جدی و مفیدی ایفا کنند.
۵) ما به سلامت آرا و نظرات شورای نگهبان اعتماد کامل داریم، شورایی که ۶ فقیه آن توسط رهبر انقلاب انتخاب شده و ۶ عضو حقوقدان آن توسط روسای اسبق و فعلی قوه قضاییه انتخاب شدهاند و مورد تایید مجلس شورای اسلامی نیز قرار گرفته اند و همگی این شش نفر افراد سرشناس و مورد وثوق در بین نخبگان از جناحهای مختلف هستند. علاوه بر این ما یزدیها دو عضو فقیه این شورا یعنی حضرات آیات اعرافی و مدرسی را نیز سال هاست از نزدیک میشناسیم و از لحاظ سلامت نظر، صداقت در عمل و تقوای فردی و اجتماعی مورد تایید ما میباشند. اما با این حال هیچ کدام از این افراد از خطا و اشتباه مبرا نبوده و نیستند و ممکن است این اشتباهات بعضا به ضرر نظام نیز تمام شود. نمونه اش موضع گیری ناپخته و غیرکارشناسی جناب آقای آملی لاریجانی به عنوان یکی از شش عضو فقیه شورا و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، پیرامون روند احراز صلاحیتها و دخالت نهادهای امنیتی در پرونده کاندیداها. پیشنهاد ما برای رفع چنین خطاهایی که منجر به ایجاد شبهه در اذهان نخبگان و مردم میگردد این است که شواری نگهبان به نحوی که بر خلاف قانون نباشد و به آبروی کسی خدشه وارد نشود برخی علل رد صلاحیت کاندیداها را به صورت کلی و بدون بردن نام کاندیداها تبیین نماید.