به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بر اساس این بخشنامه از اول تیرماه هرگونه همکاری مستقیم و غیرمستقیم شرکتهای بیمه و شبکه فروش با بازاریان بیمهای برخط (استارت آپها) فاقد مجوز از بیمه مرکزی در همه رشتههای بیمهای ممنوع است.
در صورت عدم رعایت مقررات و مشاهده نام شرکتهای بیمه در سایتها و نرمافزارهای مربوطه، برخوردهای نظارتی لازم در دستور کار بیمه مرکزی قرار خواهد گرفت.
در این بخشنامه تاکید شده است که چنانچه شرکت بیمهای بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم (غالباً از طریق شرکتهای خدمات بیمهای) خارج از چارچوب ضوابط و مقررات بیمهای اقدام به انعقاد قرارداد با استارت آپها کرده باشند، سریعاً نسبت به ابطال قرارداد مربوطه و دریافت کامل حق بیمه متعلقه اقدام و نتیجه را به بیمه مرکزی منعکس کنند.
بر اساس این بخشنامه، اعمال هر گونه تخفیف مازاد بر حد مقرر در تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون بیمه شخص ثالث (مصوب ۱۳۹۵) در حق بیمه تعهدات اجباری بیمه نامه شخص ثالث و حوادث راننده که منجر به کاهش خالص پرداختی بیمه گذار شود، ممنوع شد.
گفتنی است طبق تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون بیمه شخص ثالث، شرکتهای بیمه میتوانند تا ۲.۵ درصد کمتر از نرخهای مصوب شورایعالی بیمه را ملاک عمل خود قرار دهند. اعمال تخفیف بیشتر از این رقم توسط شرکتهای بیمه، منوط به کسب مجوز از بیمه مرکزی است. همچنین شرکتهای بیمه میتوانند در صورت ارائه خدمات ویژه به مشتریان، با تأیید بیمه مرکزی تا ۲.۵ درصد بیش از قیمتهای تعیینشده توسط بیمه مرکزی، از بیمهگذار دریافت کنند.
طبق آئین نامه بیمه مرکزی، اعطای ترفیعات فروش و امتیازات شبه نقدی غیرمتعارف (از جمله ارائه بنهای خرید، کارتهای اعتباری، تخفیف در حق بیمه سایر بیمه نامهها)، توسط همه عرضه کنندگان مجاز بیمهای از جمله کارگزاران رسمی بر خط، تخلف محسوب میشود.
تخفیفهای مجاز مقرر در آئین نامه موضوع ماده ۱۸ قانون بیمه شخص ثالث، شامل تخفیفهای عدم خسارت، خودروهای نوشماره و ... از این قاعده مستثنی است.