به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، برنامه «نشان» کاری از گروه تولید و تامین رادیو فرهنگ است که در ۲۲ تیرماه به گرامیداشت استاد هوشنگ مرادی کرمانی ؛ نویسنده معاصر کتاب های کودکان و نوجوانان اختصاص دارد.
هوشنگ مرادی کرمانی؛ نویسندهٔ معاصر ایرانی است. شهرت او به خاطر کتابهایی است که برای کودکان و نوجوانان نوشته و شماری از اینها که به فیلم نیز درآمده است.
اولین داستان وی به نام «کوچه ما خوشبختها» در مجله خوشه (به سردبیری ادبی شاملو) منتشر شد که حال و هوای طنز آلود داشت. در سال ۱۳۴۹ یا ۱۳۵۰ اولین کتاب داستان وی «معصومه» حاوی چند قصه متفاوت و کتاب دیگری به نام «من غزال ترسیدهای هستم» به چاپ رسیدند.
در سال ۱۳۵۳ داستان «قصههای مجید» را خلق میکند، داستان پسر نوجوانی که همراه با «بی بی» پیر زن مهربان، زندگی میکند. همین قصهها، جایزه مخصوص «کتاب برگزیده سال۱۳۶۴» را نصیب وی ساخت.
اما اولین جایزه نویسندگیاش به خاطر «بچههای قالی باف خانه» بود که در سال ۱۳۵۹ جایزه نقدی شورای کتاب کودک و جایزه جهانی اندرسن در سال ۱۹۸۶ را به او اختصاص داد.
آثار او به زبانهای آلمانی، اسپرانتو، انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی، هلندی، عربی، ارمنی و هندی ترجمه شدهاست. اما اولین اثری که از او به زبان انگلیسی ترجمه شده بود داستان «سماور» از «قصههای مجید» بود که برای یونیسف فرستاده شد.
استفاده از ضربالمثلها و آداب و رسوم عامه، کاربرد واژگان محاورهای و آمیختگی نظم و نثر، از دیگر ویژگیهای آثار هوشنگ مرادی کرمانی هستند که در آخرین آثارش مانند «ماه شب چهارده» و «نه ترو نه خشک» هم دیده میشوند.
کاندید جایزه جهانی اندرسن - سال ۱۹۸۶ میلادی، کاندید جایزه جهانی اندرسن - سال ۲۰۱۴ میلادی، جایزه کتاب سال ۱۹۹۴ کودکان و نوجوانان اتریش، سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه در دوازدهمین جشنواره فیلم فجر (بهمن ۱۳۷۲)، جایزه مهرگان ادب، عنوان نویسنده برگزیده کشور کاستاریکا، جایزه خوزه مارتینی (نویسنده و قهرمان ملی آمریکای لاتین) - سال ۱۹۹۵ میلادی و برگزیده پنجمین دوره چهرههای ماندگار- ۱۳۸۴ خورشیدی از جوایز و افتخارات این نویسنده معاصر می باشند.
مستند «نشان» با نگاهی به زندگی «هوشنگ مرادیکرمانی» نویسنده موفق ادبیات کودک و نوجوان ایران، نقبی به گذشته وی میزند، گذشتهای که به گواهی دوستان و آشنایان نویسنده و مهمتر از آن درونمایه داستانهایش، بخشی از شخصیت مرادیکرمانی و دلایل موفقیتش را آشکار میسازد.
« نشان » را ساعت ۱۲:۱۵ از رادیو فرهنگ روی موج اف ام ۱۰۶ و ای ام ردیف ۵۸۵ بشنوید