به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت (ع) با تسلیت شهادت حضرت امام باقر (ع)، گفت: شخصیت علمی ایشان در میان ائمه (ع) زمینه یک دانشگاه عظیم را فراهم کرده و دانشجویان و علاقمندان مختلف را در حوزههای مختلف تربیت کردند. دهه اول ذی الحجه مرحله اتمام سلوک سالکانه اهل معرفت است. ایامی است که انسان میتواند در رابطه با خودیت و خود واقعی مطالعه کند.
وی با اشاره به موضوع همایش «دین، سلامت و کمکهای بشر دوستانه» آن را مهم توصیف کرد و گفت: سلامت به کمال برمیگردد که هم میتواند مربوط به جسم و هم روح باشد. اگر ساحتهای مختلف مربوط به انسان را مورد بررسی قرار دهیم به این رابطه خواهیم رسید.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: در قرون اخیر در غرب رویکرد بدبینانهای نسبت به دین وجود داشته است و برخی مدعی بودند رابطهای بین دین و حقیقت وجود ندارد که این امری واقعی نیست و به تعبیر استاد مطهری خرافی است.
آیت الله رمضانی ادامه داد: هربرت اسپنسر و اگوست کنت و برخی دانشمندان غربی جهل را علت پرستش و گرایش به دین میدانند. نگاهی که این افراد نسبت به این حوزه دارند ربطی به معنویت، عرفان و سلامت ندارد. امروزه نیز معنویت بدون دین وحیانی و خدا مطرح میشود. در این نگاه بدبینانه، دین هیچگونه ارتباطی با سلامت جسم و سلامت روح و روان ندارد و در تعارض است.
وی با بیان اینکه در تاریخ بشر دورانی وجود ندارد که دین و خدا مطرح نشده باشد اظهار داشت: طبق فرموده مرحوم مطهری انبیاء نیامدند که بشر را به پرستش دعوت کنند. پرستش جزو گرایشهای درونی و ذاتی بشر است. انبیاء آمدند که بشریت را به معبود راستین دعوت کنند تا معبود راستین را از معبود دروغین تشخیص داده و جدا کند.
آیت الله رمضانی شناخت نسبت به انسان و ساحتهای وجودی او را یکی از مهمترین نکاتی عنوان کرد که امروزه باید مورد تحلیل و تعمیق قرار گیرد و افزود: سه نوع تعریف در رابطه با انسان وجود دارد: در نگاه اول انسان را محدود به حس و ماده میکنند، نگاه دوم نگاه انسان عقلی و نگاه سوم انسان شهودی است. برخی اندیشمندان نیز معتقدند انسان دو ساحت ماده و ساحت معنا دارد.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) گفت: هنر انسان این است که بتواند با مدیریت عقلانی و وحیانی به صورت دقیق خود را مدیریت کند.
وی با بیان اینکه ساحت ماده و ساحت معنا باید مورد بررسی قرار گیرد گفت: دین متکفل برنامه برای تنظیم و تعدیل ساحت ماده و معناست. اگر این نگاه را نسبت به دین داشته باشیم هر یک از این اصطلاحات جایگاه خاص خود را پیدا میکند. از این منظر وقتی به حوزه دین بپردازیم دین متکفل تعدیل سلامت جسم و نیز متکفل تعدیل سلامت روح و روان آدمی خواهد بود.
آیت الله رمضانی تاکید کرد: اگر حقیقت دین که مربوط به حقیقت جان و فطرت آدمی است شناسانده شود بشریت و نسل امروز و جوان جامعه به دین عشق ورزیده و عاشق دین و حقیقت دین میشوند. این مبتنی بر این است که دین را با چه گفتمان و ادبیاتی معرفی کنیم. در دین اسلام قطعا خشونت نیست و مملو از رحمت و محبت است. عدهای نیز به صورت علف هرز تلاش میکنند مانع تعمیق درباره حقیقت دین میشوند که باید در مقابل آنان ایستاد.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری گفت: در یک طبقه بندی امیرالمؤمنین (ع) علوم را بر چهار شعبه تقسیم میکنند:"علم فقه برای دین"، "علم طب، برای امراض بدن"، "علم نحو، برای مصونیت زبان از خطا" و "علم نجوم برای شناخت زمان". این طبقه بندی نشان از اهمیت دانش سلامت و اطلاع به علوم زمانه دارد.
وی اضافه کرد: امروزه کتابها و روایات زیادی درباره سلامت جسم نوشته شده به عنوان مثال امام علی (ع) به امام حسن (ع) میفرماید: " یا بُنَیَّ أ لا اعَلِّمُکَ أربَعَ خِصالٍ تَستَغنی بِها عَنِ الطِّبِّ؟ فَقالَ: بَلى، یا أمیرَ المُؤمِنینَ. قالَ: لا تَجلِس عَلَى الطَّعامِ إلّا و أنتَ جائِعٌ، ولا تَقُم عَنِ الطَّعامِ إلّا و أنتَ تَشتَهیهِ، و جَوِّدِ المَضغَ، و إذا نِمتَ فَاعرِض نَفسَکَ عَلَى الخَلاءِ. فَإِذَا استَعمَلتَ هذَا استَغنَیتَ عَنِ الطِّبِّ. " «پسرم! آیا تو را چهار نکته نیاموزم که به کمک آنها از طب، بىنیاز شوى؟». گفت: بله، یا امیر مؤمنان! فرمود: «بر سفره نمىنشینى، مگر آن هنگام که گرسنهاى؛ و از سفره بر نمىخیزى، مگر در آن حال که هنوز، میل خوردن دارى؛ خوب بجو؛ و به گاه خفتن، خودت را بر خَلا عرضه کن. اگر این چهار نکته را به کار بستى، از طب، بىنیاز شوى».
آیت الله رمضانی با اشاره به تحقیقات و آمار منتشر شده در کشورهای غربی درباره سلامت جسم و سلامت روح و روان انسان اظهار داشت: مردم در جهان توسعه یافته به بسیاری از رفاهیات و علوم دست یافتند، اما اضطراب، استرس، افسردگی و بی هویتی در این کشورها بیشتر از کشورهای در حال توسعه یافته است.
وی افزود: انسان به آرامشی که از درون و فطرت برخیزد نیاز دارد، اگر این آرامش از درون و فطرت انسان باشد ماندگار خواهد بود.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) گفت: امروزه نیازمند موسسات دین و سلامت هستیم. دین و سلامت باید در کتب درسی در سطوح مختلف به صورت علمی تعریف و تدوین شود. در بخشهای هنری هم به شکلهای مختلف به حوزه دین و سلامت پرداخته شود.
آیت الله رمضانی تاکید کرد: اگر به صورت دقیق به آیات و روایات بپردازیم دین در مقام هدایت متکفل امر سلامت بشر است و بشر را هدایت میکند که از سلامت جسم و روح برخوردار شود.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه انسان مجاز نیست به بدن خود صدمه بزند و حفظ سلامت واجب است گفت: امام خمینی (ره) در یکی از فتواهای خود میفرماید: "مصرف هر چیزی که بدن آدمی آسیب برساند حرام است". دین به صورت مستقیم و هم غیرمستقیم به حوزه سلامت میپردازد.
آیت الله رمضانی در پایان گفت: دین را نباید خشک و کلیشهای به جامعه امروز معرفی کرد. جامعه امروز بشری و خصوصا عرصه بین الملل اگر با ابعاد اخلاقی، عرفانی، عقلانی و دیگر ابعاد دین آشنا شوند قطعا فاتح میدان آن کسی خواهد بود که بهترین تفکر و اندیشه را عرضه میکند.
رئیس دانشگاه اهلبیت (ع): مراکز دینی مهمترین مراکز درمانی بیماران کرونایی در کشورهای اروپایی شدهاند
حجت الاسلام دکتر «سعید جازاری معمویی» در همایش «دین، سلامت و کمکهای بشردوستانه» گفت: در سپتامبر سال گذشته نخستین بار نشستی با این موضوع در شورای کاردینالی واتیکان طرح شد و شیوع کرونا موجب این سلسله بحثها و لزوم هم افزایی مراکز دینی و مراکز بهداشتی شد.
رئیس دانشگاه اهلبیت (ع) افزود: در ژوئن ۲۰۲۰ در ایتالیا، فرانسه و پرتغال مراکز بهداشتی و خانههای سالمندان انباشته از بیماران بدخیم با شرایط دشوار بود. با پیام پاپ اولین بار درهای کلیسا باز شد تا بیمارها در آنجا مستقر شوند تا کمکی به سازمان بهداشت شود.
وی گفت: در شورای کاردینالی واتیکان تاکید شد بین دین و سلامت رابطه است، این رابطه را باید به میدان وارد کنیم و فرصتی است برای کلیسا تا مردم را با ساختارهای مذهبی آشنا کند. این نشستها موفقیت آمیز بود و هم اکنون در شهرهای مختلف ایتالیا و فرانسه مراکز دینی مهمترین مراکز درمانی بیماران کرونایی شده اند.
دکتر جازاری معمویی با قدردانی از بنیاد پزشکان بدون مرز، معاونت بین الملل دانشگاه اهل بیت (ع) و مجمع جهانی اهل بیت (ع) در برگزاری همایش «دین، سلامت و کمکهای بشردوستانه» ابراز امیدواری کرد این مسیر تداوم یابد.
رئیس دانشگاه اهلبیت (ع) با بیان اینکه آیت الله رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) بیش از دو دهه تجربه برخورد از نزدیک با مراکز آکادمیک و دینی غرب داشتهاند تصریح کرد: این تجربه تلاقی بین مراکز علمی، درمانی، سلامت و بهداشت با مراکز دینی در جهت برگزاری این همایش بسیار ارزشمند است.
دکتر جازاری در ادامه با اشاره به فعالیتهای دانشگاه بین المللی اهلبیت (ع) اظهار کرد: این مجموعه به برکت نام مبارک اهل بیت (ع) رسالت خدمت علمی و فرهنگی به ارادتمندان به ساحت اهل بیت (ع) از سراسر جهان را دارد.
وی افزود: دانشجویان دانشگاه بین المللی اهل بیت (ع) خارجی هستند و دانشکده فنی مهندسی، علوم انسانی، حقوق، علوم اجتماعی، مطالعات اسلامی، مرکز مطالعات زنان، مرکز زبانهای خارجه، مجموعه عناصر تشکیل دهنده دانشگاه هستند.
تشریح فعالیتهای بنیاد خیریه بین المللی پزشکان مسلمان و محب اهل بیت (ع)
دکتر «محمدحسین نیکنام» دبیرکل بنیاد خیریه بین المللی پزشکان مسلمان و محب اهل بیت (ع) در اولین همایش «دین، سلامت و کمکهای بشردوستانه» گفت: بنیاد پزشکان مسلمان یک تشکل غیردولتی و مردم نهاد است که تحت نظارت مجمع جهانی اهل بیت (ع) انجام وظیفه میکند.
وی در ادامه به فعالیتهای بنیاد خیریه بین المللی پزشکان مسلمان و محب اهل بیت (ع) به شرح زیر اشاره کرد:
- تهیه و گردآوری و ارسال کمکهای دارویی و پزشکی به کشور یمن
- انجام سفری هیئتی از بنیاد به سوریه جهت ملاقات با نخست وزیر، وزیر بهداشت و اهدای محموله دارویی و پزشکی به خانه بهداشت سیار آن مجموعه
- طراحی و راه اندازی سایت جامع بنیاد
- انعقاد تفاهمنامه همکاری با ستاد بازسازی عتبات عالیات
- تهیه اموال دارویی به منظور دپوی داروهای تهیه شده جهت ارسال به مناطق بحران
- ارسال محموله دارویی موردنیاز بعد از حادثه دلخراش زلزله ایلام و کرمانشاه
- برگزاری جلسات متعدد با وزیر امور خارجه، وزیر بهداشت، معاونین محترم وزارت خارجه، رئیس کمیته امداد، ستاد بازسازی عتبات، رئیس سازمان جمعیت هلال احمر، اعضای سندیکای صاحبان صنایع دارویی انسانی، اورژانس کشور و نمایندگان سازمانهای ذیربط بین المللی در ایران
- انجام تمهیدات لازم جهت رفع نیازهای بهداشتی و پزشکی شهر سامراء
- اعزام دو تن از پزشکان به کشور بنگلادش
- راه اندازی بیمارستان صحرایی در یمن
- حمایت از طرح برنامه کشوری روانی اجتماعی در حادثه زلزله کرمانشاه
- سفر هیئتی از بنیاد به کشور عمان و ملاقات با وزیر بهداشت این کشور
- فعالیت در مراسم اربعین حسینی و آموزش مراقبتهای بهداشتی مرتبط با زائران و توزیع بروشورهای آموزشی
دکتر نیکنام در ادامه گفت: با توجه به استمرار حبس شیخ ابراهیم زاکزاکی دبیرکل جنبش نهضت اسلامی نیجریه و وخامت اوضاع جسمانی ایشان، بنیاد به منظور ارائه هرگونه کمک درمانی و پزشکی اقدام به برنامه ریزی و برگزاری سلسله جلساتی نمود و سفری هم طراحی شد که بنا به دلایلی به تعویق افتاد.