به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علیرضا عباسی در نشست علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه، ۳۱ مردادماه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با برنامههای وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در برنامههای ارائه شده توسط آقای عین اللهی وضعیت موجود حوزه بهداشت و درمان به صورت کامل بررسی و ترسیم شده است، اما اشاره به وضعیت مطلوب و مسیر رسیدن به آن در برنامه شما دیده نشده لذا لازم است در این رابطه توضیحات بیشتری ارائه کنید.
نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از موضوعات قابل توجه در حوزه بهداشت و درمان توزیع امکانات بهداشتی و درمانی اعم از تعداد تخت بیمارستانی، تعداد بیمارستان فعال، تختهای ویژه و دانشگاههای علوم پزشکی در مناطق مختلف کشور است. برنامه شما برای عدالت در توزیع امکانات حوزه سلامت به ویژه در مناطقی که شاخص امکانات بهداشتی درمانی آنها از میانگین کشوری پایینتر است، چیست و چگونه میخواهید کشور را به وضع مطلوب برسانید.
وی ادامه داد: براساس برنامههای بالادستی و افق ۱۴۰۴ ایران باید از نظر تعداد پزشک عمومی و متخصص و دندانپزشک در منطقه رتبه اول باشد که متاسفانه با آن فاصله زیادی داریم. با وجود تعداد پایین پزشک متخصص در کشور پذیرش دانشجو در این حوزه بسیار محدود بوده که بخشی از آن به دلیل تعارض منافع است. برنامه شما برای رسیدن به این هدف چه بوده و چگونه با تعارض منافع در این حوزه مقابله خواهید کرد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در مجموعه سازمان غذا و دارو از افرادی استفاده شده که ذینفع دارو و غذا هستند از این رو لازم است شما به صورت کامل مشخص کنید که در این حوزه از فعالین دارو و غذا استفاده خواهید کرد یا افرادی که در این حوزه ذینفع نیستند. بی توجهی به این موضوع موجب شده سلامت محوری به درمان محوری تبدیل شود.
وی با بیان اینکه براساس سند ملی گیاهان دارویی حدود ۸ هزار گیاه دارویی در کشور وجود داشته که ۲ هزار و ۳۰۰ گونه آن خاصیت دارویی دارد، افزود: متاسفانه در برنامههای پزشکی از ظرفیت گیاهان دارویی کشور آن طور که باید بهره برداری نشده است حال بیان کنید برنامه شما برای استفاده بیشتر از این ظرفیت چیست. همچنین کسب سهم ۲۰ درصدی ارزش دارویی مربوط به گیاهان دارویی و فرآوردههای آن بوده و همچنین پوشش بیمهای متناسب برای رسیدن به نرخ پرداخت از جیب ۳۰ درصدی در حوزه طب سنتی از موضوعات مهمی بوده که در برنامههای شما به این مهم توجه نشده است که باید برنامه مشخص شما برای رسیدن به اهداف اسناد بالادستی به صورت مشخص تشریح شود.
عباسی با اشاره به پاندومی ویروس کرونا، اضافه کرد: یکی از راههای مقابله با این بیماری واکسیناسیون است، اما دو مجموعه با سابقه در این زمینه مانند واکسن سازی راضی و انستیتو پاستور نتوانستند به خوبی وظیفه خودشان را در این رابطه انجام دهند از این رو باید آسیب شناسی شود که چرا قرارگاههای واکسن سازی وظیفه خودشان را به خوبی انجام نداده اند اگر ترک فعلی در این حوزه صورت گرفته باید با جدیت برخورد شود و اگر تعارض منافعی وجود داشته باید بررسی و رفع شود.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در سند چشم انداز ۱۴۰۴ باید به جایگاه اول علمی در منطقه تبدیل شویم و یکی از راههای رسیدن به آن بین المللی کردن دانشگاهها و پذیرش دانشجویان خارجی است لذا باید برنامه خود را در این حوزه مشخص کنیم. همچنین حدود ۲۱۰ هزار دانشجو در دانشگاههای زیر مجموعه وزارت بهداشت در حال تحصیل هستند، اما در برنامههای خود برای فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی آنها هیچ توجهی نشده است از این رو لازم است دیدگاه خود و برنامههای پیش رو را در رابطه با موضوعات مذکور و چگونگی تعامل با تشکلهای دانشجویی به طور کامل تشریح کنید.