به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، امروز بورس اوراق بهادار تهران یک روند رو به رشد به خود گرفت، گرچه میزان رشد ناچیز بود، اما به هر حال روند یکسان و رو به رشدی بود، به گونهای که در پایان معاملات شاخص کل با افزایش ۳۶۴۰ واحد به رقم یک میلیون و ۴۸۸ هزار و ۲۹۲ واحد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هموزن با افزایش ۱۷۹۰ واحد به رقم ۴۲۷ هزار و ۲۸۲ واحد رسید.
ارزش بازار در بورس اوراق بهادار تهران به بیش از ۵ میلیون و ۹۸۰ هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز در بورس تهران بیش از ۶ میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۷۶۶ هزار نوبت معامله و به ارزش ۵ هزار و ۷۸۰ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
ارزش معاملات فرابورس هم به بیش از ۱۸ هزار و ۲۱۲ میلیارد تومان رسید که با این حساب ارزش دو معاملات دو بازار از ۲۳ هزار و ۹۷۱ میلیارد تومان رسید.
امروز همه شاخصهای بورس سبز بودند، اما میزان افزایش شاخصها زیر نیم درصد بوده است. به گونهای که شاخص کل و شاخص قیمت در بورس با معیار وزنی ـ ارزشی ۰.۲۵ درصد رشد کردند و این دو شاخص با معیار هموزن ۰.۴۲ درصد ارتقاء یافتند.
شاخص آزاد شناور در حد ۰.۲۹ درصد رشد کرد، شاخص بازار اول بورس ۰.۲۲ درصد رشد کرد و شاخص بازار دوم بورس ۰.۲۸ درصد افزایش یافت.
امروز نمادهای پالایش نفت اصفهان، پتروشیمی خلیجفارس، پتروشیمی پردیس، گلگهر و مبین انرژی خلیجفارس به ترتیب بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را داشتند و نمادهای فولاد مبارکه و فولاد خوزستان بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشتهاند.
امروز در فرابورس ایران شاخص کل ۴۰ واحد عقب نشست و به رقم ۲۱ هزار و ۳۳۱ واحد رسید.
ارزش فرابورس به بیش از یک میلیون و ۱۹۱ هزار میلیارد تومان رسید.
ارزش بازار پایه فرابورس هم به بیش از ۳۷۳ هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز در فرابورس بیش از ۲.۷ میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب ۵۰۷ هزار فقره معامله و به ارزش ۱۸ هزار و ۲۱۵ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز نمادهای آریا ساسول، پتروشیمی زاگرس، پالایش نفت شیراز، پالایش نفت لاوان و اعتباری ملل بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس را داشتند و نماد بیمه پاسارگاد و فولاد هرمزگان بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشتهاند.
گفتنی است بعد از پیدا شدن تعدادی ماینر برای استخراج بیتکوین در بورس اوراق بهادار تهران برخی نمایندگان مجلس هم طرح تحقیق و تفحص از سازمان بورس و اوراق بهادار را کلید زدهاند تا حقیقت ماجرا در این مورد و نیز دلایل ریزشهای شاخص در سال گذشته روشن شود.
همچنین با توجه به اینکه سرمایهگذاری در بورس همراه با ریسک و نوسان است قاطبه کارشناسان پیشنهاد میکنند سرمایهگذاران حقیقی و افراد غیرحرفهای از طریق صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت وارد بازار شوند تا از ریسک و نوسان در امان بمانند.
در کشورهای پیشرفته در مقابل هر شرکت بورسی ۳ صندوق قرار دارد یعنی عمده سرمایهگذاریها در صندوقها و به صورت غیرمستقیم انجام میشود در حالی که در کشور ما بیش از ۹۵ درصد سرمایهگذاریها به صورت مستقیم و در سهام شرکتها است، لذا در نوسانات بازار سرمایهگذاران حقیقی و خرد دچار زیان میشوند.