سجاد نجفی روادانق، عضو هیئت علمی گروه برق دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان موفق در گفتگو با خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، با اشاره به طراحی وارائه نرم افزار کاربردی – محاسباتی ویژهای باعنوان «CGRID» گفت: امروزه زیرساختهای نرم افزاری شرکتهای توزیع برق روز به روز در حال تحول و بهبود است، به طوریکه در سایه این پیشرفتها بسیاری از بسترهای لازم برای اندازه گیری، مطالعات نرم افزاری و نیز کاربردهای عملی ایجاد شده است.
نجفی روادانق ادامه داد: ایجاد یکپارچگی نرم افزاری میتواند از اهداف سازنده وزرات نیرو در آینده باشد. در این میان با توجه به گستردگی جغرافیائی، حجم بالا و تنوع دادهها در شبکههای توزیع، انجام مطالعات مهندسی در شبکههای توزیع با چالشهای متعددی روبرو است. از طرفی با توجه به افزایش روزافزون هزینه تجهیزات شبکه توزیع برق، این صنعت نیازمند ارائه طرحهای بهینه اقتصادی و مبتنی بر مطالعات دقیق، علمی و کابردی برای اصلاح و توسعه شبکه توزیع فشارمتوسط و فشارضعیف است.
استاد گروه برق دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان اظهار داشت: مهمترین چالش در این حوزه، ترسیم، ورود دقیق اطلاعات و صحت سنجی آنها در یک نرم افزار محاسباتی در سطح شبکه توزیع است که مستلزم صرف زمان بسیار زیاد، نیروی انسانی ماهر و در عین حال امکان اشتباه فراوان در ورود این دادهها است. همچنین حتی در صورت وجود دک شبکه در نرم افزار محاسباتی، با توجه به تغییرات زیاد در بستر شبکههای توزیع به روزرسانی مداوم دک مطالعاتی نیز لازم است.
وی ادامه داد: از اینرو وجود یک نرم افزار مبدل که بتواند با سرعت مناسب دادههای موجود در سایر بسترها را به صورت دقیق، صحیح و هوشمندانه تبدیل و مدیریت نموده و در نرم افزار محاسباتی استفاده کند، امری ضروری و جزء لاینفک در مطالعات گسترده و سیستماتیک در سطح شبکههای توزیع نیروی برق است.
نجفی روادانق بیان کرد: نرم افزار CGRID ابزاری برای تامین این اهداف و تبدیل شبکه از محیط سیستم اطلاعات جغرافیائی (GIS) به نرم افزار محاسباتی (DIgSILENT) برای مطالعات متنوع و گسترده در شبکه واقعی است.