به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا بختیاری ظهر امروز در جلسه صحن شورای شهر تهران اظهار کرد: استان تهران با کمتر از یک درصد مساحت کل کشور حدود ۱۸ درصد جمعیت یعنی قریب به ۱۵ میلیون نفر را در خود جای داده است.
وی گفت: متوسط بارندگی سالانه در تهران ۲۸۰ میلیمتر و یک سوم متوسط بارندگی جهانی است، مصارف آب استان تهران حدود ۴ میلیارد و ۳۱۵ میلیون مترمکعب است که از این مجموع حدود یک و میلیون و ۷۸۰ مترمکعب از منابع آبهای سطحی و مابقی از منابع آب زیرزمینی تامین میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به متوسط کسری حدود ۱۵۰ میلیون مترمکعبی مخزن سالانه آب در استان تهران، خاطرنشان کرد: به عبارت بهتر سالانه همین میزان بیش از اندازه از منابع آب زیرزمینی برداشت میشود.
کاهش ۳۷ درصدی بارندگیها
بختیاری سال آبی گذشته را بدترین سال آبی برای تهران برشمرد و بیان کرد: کاهش حدود ۳۷ درصدی بارندگیها ۳۰۰ میلیون مترمکعب کسری مخازن را رقم زد.
وی حجم آب مخازن ۵ سد تامین کننده آب شرب شهر تهران را هم اکنون حدود ۵۲ میلیون مترمکعب خواند که در مقایسه با سال گذشته۳۰۰ میلیون مترمکعب کسری مخارن را نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران میزان مصرف آب شرب شهر تهران را از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۶۹۰ میلیون مترمکعب خواند و افزود: با وجود کاهش بارندگیها، گرمای هوا و شیوع کرونا، اما به واسطه فرهنگسازی صحیح میزان مصرف در پایتخت در مقایسه با سال گذشته روند افزایشی به خود ندید.
بختیاری تاکید کرد: به این ترتیب امسال کلانشهر تهران با قطعی ناشی از کمبود آب مواجه نبوده، از این پس نیز به نحوی برنامهریزی میکنیم که تا پایان سال مشکلی در زمینه تامین و مصرف آب شرب شهروندان وجود نداشته باشد.
برداشت مازاد ۱۵۰ میلیون مترمکعبی از آبهای زیرزمینی
وی ادامه داد: آب شرب شهر تهران به میزان حدود یک میلیارد و ۱۰۰ مترمکعب متر است که از پنج سد طالقان، امیرکبیر، لار، لتیان و مارون و ۵۴۰ حلقه چاه تامین میشود، همچنین در شرایط طبیعی سهم تامین آب از آبهای سطحی ۷۰ و منابع زیر زمینی ۳۰ درصد است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به وجود یکهزار و ۱۸۷ حلقه چاه در استان تهران، گفت: بیلان منفی قریب به ۱۵۰ میلیون مترمکعبی تهدیدی برای استفاده بیرویه از منابع آبی زیرزمینی است.
بختیاری فرونشست زمین در برخی مناطق جنوبی شهر و استان تهران را ناشی از برداشتهای بیرویه از منابع زیرزمینی دانست و بیان کرد: همچنین وضعیت فرونشست در حوزه البرز جنوبی در سال ۸۹ حدود ۱۰ و در سال ۹۷ از ۵ تا ۳۰ سانتیمتر بوده است که خود گواه وضعیت منابع آبی زیرزمینی در تهران و البرز است.
اجرای شبکه فاضلاب در ۸۸ درصد شهر تهران
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت ۷ تصفیهخانه فاضلاب در تهران، عنوان کرد: احداث تصفیه خانه هفتم در جنوب تهران سهم قابل توجهی در کاهش مصرف منابع آبی زیرزمینی و خاموشی ۱۰۰ حلقه چاه داشته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران از تعبیه و جانمایی ۳۷۰ مخزن اضطراری برای مواقع بحرانهای احتمالی در تهران خبر و ادامه داد: از سویی در صورت تکمیل طرح رینگ تهران همه سدها و تصفیه خانهها به یکدیگر متصل میشوند.
بختیاری تاکید کرد: قریب به ۸۸ درصد شبکه فاضلاب در مناطق ۲۲گانه تهران اجرایی شده و متوسط فاضلاب تهران حدود ۷۷ درصد پیشرفت دارد، همچنین ۱۲ تصفیه خانه در شهر تهران وجود دارد و ۳۵ درصد فاضلاب تهران نیازمند احداث ۱۰ تصفیه خانه دیگر است