به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید حیدر محمدی با اشاره به تعیین تکلیف ترخیص سرمهای دپو شده در گمرکات افزود: بر اساس قانون، اقلامی که ثبت سفارش داشته و از نهاد مربوطه مجوز دارند، میتوانند به گمرک وارد شده و پس از طی تشریفات مربوطه ترخیص شوند.
وی با طرح سوالی مبنی بر اینکه اگر کالایی که ثبت سفارش نکرده، مجوز نهاد مربوطه را نداشته باشد و به گمرک برسد، مقصر کیست، ادامه داد: بخش زیادی از کالاهایی که در گمرک هستند ثبت سفارش ندارند و جالب این است که گمرک هم نمیداند کدام کالاهای موجود مجوز داشته و کدام محمولهها مجوز ندارند.
محمدی با تاکید بر اینکه بارها درباره این موضوع با گمرک نامه نگاری کرده و اعلام کرده ایم برای ترخیص کالاهایی که به گمرک میرسند به سازمان غذا و دارو دسترسی برخط داده تا ما اقدامات لازم را انجام دهیم؛ یعنی محمولهای که مجوز داشته ترخیص و اقلامی که مجوز نداشته باشند برگشت داده شوند. اینکه این موضوع، تعیین تکلیف نمیشود و گمرک مدام توپ را در زمین دیگر سازمانها میاندازد، جای تعجب دارد.
موضوع ارز مربوط به بانک مرکزی بوده و به سازمان غذا و دارو مرتبط نیست
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در ادامه درخصوص ماجرای سرمهایی که اکنون در گمرک دپو شده اند، تصریح کرد: سازمان غذا و دارو اعلام کرده هر محمولهای که مجوز دارد، ترخیص شده و نباید در گمرک دپو شود. آنچه که اکنون در گمرکات مانده احتمالا محمولههایی هستند که مجوز ندارند.
وی اظهار داشت: البته لازم به ذکر است شرکتهایی که با ارز دولتی دارو وارد میکنند تا ارز خود را تحویل نگیرند کالای خود را ترخیص نمیکنند؛ موضوع ارز مربوط به بانک مرکزی بوده و به سازمان غذا و دارو مرتبط نیست.