به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، چند روزی است که در فضای مجازی مطلبی درباره به کار گیری داماد وزیر بهداشت در این وزاتخانه منتشر شد و مورد انتقاد برخی کاربران قرار گرفت. در این اخبار غیر رسمی و آمده بود که عیناللهی، وزیر بهداشت دامادش را با اسم مستعار به عنوان مشاور وزیر به کار گرفته است.
موضوعی که چندی پیش توسط یکی از نمایندگان مجلس مطرح شده بود و مسعود پزشکیان نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که برخی افراد با اینکه در بدنه وزارت بهداشت نیستند و یا دارای سمت و حکمی در وزارت بهداشت نیستند، اما در انتصابات دخالت میکنند، گفته بود، ما میگوییم در قانون کسانی که تضاد منافع دارند و منافع شان با بیرون گره خورده، نمیتوانند تصمیماتی بگیرند که برای توسعه کشور باشند و فقط کاری میکنند که منافعشان در خطر قرار نگیرد بنابراین چنین آدمی را نباید در مسئولیتهای اساسی کشور قرار داد و در سطح کلان کشور به اینها مسئولیت بسپارند. علت اینکه مشکل مملکت حل نمیشود این است که خودمان منافعمان را به منافع مملکت گره میزنیم که برخلاف قانون است.
عین اللهی قول داده بود تعارض منافع را جدی بگیرد
یحیی ابراهیمی دیگر عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز درباره تعارض منافع در انتصابات وزیر بهداشت گفته بود، آقای وزیر در جلسه کمیسیون در ابتدا و قبل از رای اعتماد قسم خورد و قول داد که دوری از تعارض منافع را جدی بگیرد، اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد. در حال حاضر حتی در استان لرستان هم فردی بازنشست شده و ۳۵ سال تمام کار کرده، اما با سفارش وزیر بهداشت وی را نگه داشتند، اگر قرار است این طور باشد که پس بقیه را هم نگه دارید! اینطور که نمیشود! نمیشود که فردی وزیر باشد، اما زیر همه چیز بزند و خلاف قانون عمل کند.
همچنین همایون سامه یح نیز دیگر عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز گفته بود، آنچه که آقای وزیر قبل از اینکه رای اعتماد بگیرد صحبت شد و قولی که به نمایندگان داد، مبنی بر این بود که تمام معاونان ایشان نباید کلینیک مرکز خصوصی و کار خصوصی داشته باشند و تمام وقت در اختیار وزارتخانه باشند؛ حال تعدادی از معاونتها را انتخاب کرده است که این مشخصات را ندارند لذا کمیسیون روی این موضوع حساس شده است.
روند انتخاب مدیران بر اساس شایسته سالاری است
حال با گذشت چندین روز از انتقاد نمایندگان در خصوص انتصابات وزیر بهداشت و انتشار اخبار غیر رسمی از بگارگیری داماد عین اللهی مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اطلاعیه ای، به طرح برخی حواشی و ابهامات نسبت به نحوه انتخاب و انتصاب مدیران ارشد این وزارتخانه واکنش نشان داد و توضیحاتی را جهت تنویر افکار عمومی ارائه کرد.
در این اطلاعیه آمده است: «روند انتخاب و انتصاب مدیران در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بر مبنای شایسته سالاری مبتنی بر اصول و ارزشهای دولت سیزدهم و معیارهای "عهدنامه مدیران دولت مردمی" بوده و این وزارتخانه با خرد جمعی، مشارکت نخبگان و دریافت و بهره از پیشنهادات اساتید دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور و همچنین طرح و بررسی کارشناسانه در کمیتههای تخصصی متعدد متشکل از صاحب نظران دانشگاهی در حوزههای گوناگون، اقدام به انتخاب و انتصاب مدیران نظام سلام کشور مینماید و برخی حواشی، ابهامات و شبهات رسانهای مطرح شده در این خصوص از قبیل تاثیر برخی چهرهها و افراد در روند انتصابات وزارت بهداشت به هیچ وجه صحت ندارد.
تنها مرجع اطلاع رسانی اخبار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی این وزارتخانه است و هر گونه اخباری مبنی بر انتصاب مدیران وزارت بهداشت صرفا از سوی این مرکز مورد تایید است.»