به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علی اکبر محرابیان وزیر نیرو در مراسم افتتاحیه نمایشگاه صنعت برق گفت: صنعت برق یکی از مهمترین شاخصههای توسعه کشور است. این نمایشگاه محلی برای تبادل نظر برای توسعه این صنعت است که در این سالها به خاطر شرایط حاکم و کرونایی رکود شدیدی در این صنعت چه در ایران و چه در تمام دنیا شاهد بودیم.
وزیر نیرو ضمن تشکر از بخش خصوصی، گفت: از سندیکای صنعت برق که در این سالها یکی از منظمترین و بابرنامهترین سندیکاهای کشور بوده است نیز تشکر میکنم که توسعه صنعت برق ثمره تلاش آنها در این سالها بوده است.
وی با اشاره به اینکه مهمترین مزیت کشور ما برای توسعه، انرژی است، گفت: با وجود منابع عظیم نفت و گاز برای تبدیل انرژی به برق باید به دنبال رشد، ایجاد ارزش افزوده و اشتغال روزافزون باشیم تا با این فرصت بتوانیم این سرمایه را برای رفاه و توسعه کشور به کار گیریم.
محرابیان افزود: در دهه اول انقلاب کمتر از هفت هزار مگاوات ظرفیت برق داشتیم، در حالی که الان بیش از ۸۳ هزار مگاوات نصب شده بر روی نیروگاههای حرارتی، برقابی، تجدیدپذیر و اتمی داریم.
وی علت خاموشیهای تابستان سال جاری را تقاضای بیش از ظرفیت نیروگاهها دانست و گفت: دلیل این امر رشد پایین نیروگاهها در سالهای گذشته بود که نتیجه آن یعنی محدودیت تولید و اعمال خاموشی برای صنایع و بخش خانگی اتفاق بسیار تلخی بود.
وزیر نیرو اظهار داشت: رشد صنعت برق به معنای رشد اقتصاد کشور است یعنی وقتی به صنایع محدودیت میدهیم، به معنای محدودیت تولید، صادرات و رشد صنایع است.
محرابیان تصریح کرد: برنامهای که وزارت نیرو با هماهنگی مجلس و دولت ارائه داده است، عبارت از توسعه این صنعت و رفع منظور عقب ماندگیهای این سالهای صنعت و همچنین بهینه سازی مصرف انرژی است.
وی ادامه داد: موضوع اول برنامه ما تکمیل بلوکهای سیکل ترکیبی و توجه به انرژیهای تجدیدپذیر به عنوان یکی از محورهای اصلی صنعت برق است و موضوع دوم بهینه سازی مصرف انرژی و مدیریت عرضه و تقاضا در بخش صنایع و خانگی است.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: مدیریت تقاضا در بخش صنایع یعنی مصرف بهینه و پایین آوردن شدت انرژی، طبیعتاً مصرف یک صنعت فرسوده، انرژی بالاتری از یک صنعت نوآورانه دارد و اگر بهینه سازی انرژی آن صنعت تفاوتی برای اقتصاد آن نداشته باشد، به این سمت حرکت نمیکند.
محرابیان با اشاره به مدیریت تقاضا در بخش خانگی افزود: در این سالها مشترکین خانگی از صرفه جویی خود هیچ منفعتی به جز پند و اندرز نبرده اند. در واقع در این سالها تلاش شده که تنها با قدرت رسانه، مردم را متقاعد به صرفه جویی کنیم که نتیجه مطلوبی نداشته است. طبیعتاً اگر جامعهای از صرفه جویی خود منفعت اقتصادی به دست بیاورد، به این سمت حرکت خواهد کرد.
وی تأکید کرد: توسعه صنعت برق و بهینه سازی آن بهترین فرصت برای صنایع کشور است تا ظرفیتهای تولیدی، پژوهشی و فناورانه خود را برای این امر به کار بگیرند. برنامهای که ما برای توسعه این صنعت در نظر گرفته ایم، بلندپروازانه است، ولی ما به ظرفیت صنایع خود اعتماد داریم و میدانیم اجرای این برنامه در کمترین زمان، ممکن خواهد بود.
وزیر نیرو در پایان با اشاره به صادرات ظرفیتهای نیروگاههای سازی گفت: وزارت نیرو حامی بخش خصوصی است و از معاونین هم خواسته ام اتاق فکری با حضور فعالان بخش خصوصی و اعضای سندیکای برق به منظور تبادل نظر ایجاد کنند.
گفتنی است بیست و یکمین نمایشگاه صنعت برق ایران صبح امروز با حضور فعالان صنعت برق و با رشد ۴۵ درصدی شرکت کنندگان نسبت به دورههای گذشته شروع به کار کرد.