به گزارش گروه علمي- آموزشي «شبكه خبر دانشجو»، دکتر بابا زاده با بيان اينكه طرح تصفيه و شيرين سازي آب به روش مغناطيسي از سال گذشته آغاز شده است، به ويژگي اين روش در مقايسه با تصفيه شيميايي آب اشاره كرد و اظهار داشت: روش هاي تصفيه فيزيكي نسبت به روش هاي تصفيه شيميايي از اين مزيت برخوردار است كه تغييري در قابليت شرب آب ايجاد نمي كند، خصوصاً در بين روش هاي فيزيكي، روش مغناطيسي در صورت انتخاب شرايط كاري مناسب و در نظر گرفتن مزاياي اقتصادي، روشي كارآمدي و در مواردي منحصر به فرد است.
وي ادامه داد: فاز مطالعاتي اين طرح اكنون به پايان رسيده و با شروع فاز آزمايشگاهي، نتايج اوليه قابل قبولي از كارآيي و بازدهي اين روش به دست آمده است.
بابازاده افزود: در فاز مطالعاتي، بررسي وسيعي روي روش هاي مشابه صورت گرفته و نيز تجربه ديگر كشورهاي در اين روش مورد توجه قرار گرفته است و با در نظر گرفتن مزيت هاي اقتصادي خصوصاً در مناطقي كه منابع آبي شور وجود دارد، اين روش در حوزه كشاورزي از توجيه بالاتري برخوردار است.
وي تصريح كرد: در فاز آزمايشگاهي اين طرح نيز بررسي اوليه با استفاده از چندين آهن رباي دائمي با تركيبي از پلاريته هاي مختلف صورت گرفت و همان گونه كه اشاره شد نتايج اوليه آن قابل قبول و اميدوار كننده بود.
عضو هيات علمي دانشگاه قم اظهار اميدواري كرد كه با ادامه فاز آزمايشگاهي و تكميل مراحل تحقيق و توسعه بتوان بخش عمده اي از معضل منابع آبي در برخي از مناطق كشور را كه با مسئله شوري و رسوبات سخت مواجه اند، از ميان برداشت.
بابازاده با بيان اينكه اين طرح براي اولين بار در سطح كشور در حال انجام است، به لزوم حمايت مسئولان تاكيد كرد و گفت: خوشبختانه سازمان جهاد كشاورزي استان قم از انجام اين طرح استقبال خوبي كرده و البته موفقيت طرح در گروه حمايت آزمايشگاهي و بودجه اي است./انتهاي پيام/