به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، علی ناظمی، معاون سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی در جلسه امضای تفاهمنامه چهارجانبه صندوق نوآوری، دانشگاه خوارزمی، پارک علم و فناوری البرز و صندوق پژوهش و فناوری البرز، گفت: صندوق نوآوری چهار ماموریت اصلی سرمایهگذاری، توانمندسازی، ضمانتنامه و ارائه تسهیلات را در راستای حمایت از شرکتهای دانش بنیان برعهده دارد و در راستای تامین مالی حوزه نوآوری کشور فعالیت میکند.
وی افزود: در حال حاضر تعداد شرکتهای دانش بنیان در کشور بالغ بر ۶۴۰۰ شرکت است که این تعداد در سال ۹۲ کمتر از ۵۰ شرکت بود. این شرکتها از دل دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشکدهها بیرون آمده و تشکیل شدهاند.
معاون سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی در مورد فعالیت این صندوق اظهار کرد: فعالیت صندوق تا سال ۹۷ بسیار محدود بوده، اما طی سه سال اخیر در بخش تسهیلات و سایر بخشها از جهش فوقالعادهای برخوردار بوده است.
وی در ادامه با اشاره به خدمت ضمانتنامه صندوق نوآوری به شرکتهای دانش بنیان خاطرنشان کرد: صندوق نوآوری حوزه ضمانتنامه را بهعنوان ابزار توسعه بازار شرکتهای دانش بنیان از سال ۹۷ در دستور کار خود قرار داده و تاکنون ۲۷۰۰ ضمانت نامه را با رقمی حدود ۶ هزار میلیارد تومان صادر کرده است.
معاون سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به اینکه یکی از ماموریتهای این صندوق، ارتقای جایگاه صندوقهای پژوهش و فناوری و کمک به توسعه این صندوقها بوده است، گفت: در حال حاضر ۶۵ صندوق پژوهش و فناوری در کشور فعالیت میکنند و تاکنون حدود ۳ هزار میلیارد تومان خط اعتباری به این صندوقها تخصیص دادهایم تا بتوانند با استفاده از این خط اعتباری به اعطای تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان بپردازند.
ناظمی ادامه داد: صندوق نوآوری در بخش سرمایهگذاری نیز حدود ۸۵۰ میلیارد تومان خط اعتباری به صندوقهای پژوهش و فناوری جهت حمایت از شرکتهای دانش بنیان در حوزه جغرافیایی خود اعطا کرده است.
وی با بیان اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین در حوزه طرحهای کلان ملی و سایر حوزهها به منظور توسعه فعالیتها به صورت عمودی در زنجیرههای مختلف کشور از امنیت نرم گرفته تا آب، محیط زیست، سلامت، حمل و نقل و مواد پیشرفته مشارکت کرده است، بیان کرد: ما از یک دفتر تقویم ملی برخورداریم و تلاش میکنیم تا با مشارکت در اجرای طرحهای ملی، تاثیرگذاری خود را داشته باشیم. تاکنون نیز ۱۵۴ طرح کلان ملی در کمیته ویژه این موضوع در صندوق نوآوری بررسی شده که از این تعداد ۱۰۴ طرح مصوب شده و به مرحله عقد قرارداد جهت حمایت از زنجیرههای مشخص رسیده است.
معاون سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: از سال ۹۷ حوزه سرمایهگذاری در صندوق نوآوری شکل گرفته است. مجموع سرمایهگذاری صندوق نوآوری با سایر صندوقهای سرمایهگذاری حدود ۳ هزار میلیارد تومان بوده است که توانسته عملکرد خوبی را از خود به جا گذارد.
ناظمی تصریح کرد: سعی کردیم در حوزه سرمایهگذاری، صندوقهای تخصصی در حوزههای بلاکچین، پلتفرم، فین تک، کشاورزی و زیست فناوری را راهاندازی کنیم تا صاحبان ایده بتوانند به این صندوقها مراجعه و منابع مالی خود را از این صندوقها دریافت کنند.
وی در ادامه به خدمت جدید صندوق نوآوری با عنوان «تامین مالی جمعی» اشاره کرد و افزود: صندوق طی چند ماه گذشته بر روش تامین مالی جمعی تمرکز کرده که اگر یک نفر از یک ایده برخوردار باشد آن ایده را در قالب پلتفرم معرفی میکنیم و همه مردم میتوانند از ۵۰۰ هزار تومان به بالا در طرح موردنظر مشارکت کنند. معاون سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار کرد: در روش تامین مالی جمعی ۱۰۰ درصد مبلغ اصل پول مردم از سوی صندوق نوآوری بیمه میشود و مردم فقط در ریسک طرح مشارکت دارند و سود آن نیز در حدود ۶۰ درصد است که این روش با پخش مسابقهای با عنوان «کارویا» که طی روزهای دوشنبه و سهشنبه هر هفته از شبکه یک سیما پخش میشود، اجرایی شده که بعد از معرفی طرحها، مردم میتوانند در آن سرمایهگذاری کنند.
وی تصریح کرد: هفته گذشته در قسمت اول و دوم مسابقه کارویا ۵ میلیارد تومان جذب سرمایه از سوی مردم داشتیم و در هفته جاری نیز طرح ۴ میلیارد تومانی را خواهیم داشت.