به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علی مویدی خرم آبادی؛ رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: روز مبارکی است و به همه اعضای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز تبریک میگویم و مجموعه وزارت صمت در این زمینه همکاری خوبی را با ما داشتند.
وی ادامه داد: آنچه که به عنوان قاچاق در جامعه اتفاق میافتد معلول عدم هوشمندسازیها است و کارتهای بازرگانی یک روزه و چند روزه باعث فساد میشود.
مویدی در پایان سخنان خود اظهار داشت: در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به این سامانهها اشاره شده که در حال اجراست و این کار باعث کاهش قاچاق و موجب آرامش در مسیر تجارت ما میشود.
در ادامه مراسم نیز، غلامحسین شافعی؛ رئیس اتاق ایران با اشاره به پیامدهای هوشمندسازی صدور کارت بازرگانی در اقتصاد کشور گفت: همه بر این اعتقاد دارند که حذف هر مجوز و یا امضایی به منزله فرو ریختن یک دیوار از فساد است. زمانی برای گرفتن یک استعلام، از زاهدان به تهران میآمدید تا جواب آن را بگیرید که دیگر این اتفاق نمیافتد. از طرف دیگر درجه فضای کسب و کار ما را بهبود خواهد بخشید و به رتبه بهتری در دنیا خواهیم رسید.
وی در پایان سخنان خود بیان کرد: هنوز از هوشمندسازی و تجارت الکترونیک عقب هستیم. در ابتدای هر تغییری در ایران، افراد مقاومت میکنند که باید تلاش کرد و این کارها را جا انداخت.
در این مراسم، سید ررضا فاطمی امین؛ وزیر صمت با اشاره به بحث کارت بازرگانی تصریح کرد: صدور این کارت به صورت خودکار انجام میشود که به عنوان زیر سامانه، سامانه جامع تجارت است.
وی ادامه داد: باید حاکمیت ۴ کار را انجام دهد. اول الویت گذاری است که مشخص کند در اقتصاد چه الویتهایی داریم. دوم مسئله تنظیم گری است تا فعالان اقتصادی ذیل قواعد مورد نظر فعالیت کنند، سوم تسهیل گری و چهارم نظارت است.
فاطمی امین با تبیین اینکه متولی و مدیریت سامانه جامع تجارت بر عهده وزارت صمت است، افزود: اگر این سامانه کامل شود، روش حکمرانی ما عوض میشود. به عنوان مثال بارها اتفاق افتاده که کودکی در شهری زندگی میکند و هزاران میلیارد تومان با هویت او جابه جا میشود. بحث دیگر تسهیل است. شرایطی ایجاد خواهیم کرد تا فعالیتها با موانع همراه نباشند. در حال حاضر ۲۵ استعلام از ۲۰ دستگاه در کمتر از یک ساعت گرفته میشود. در بحث نظارت نیز بسیاری از مفاسد راهش بسته شد که حذف رانت و امضای طلایی در حال اتفاق افتادن است.
وزیر صمت در پایان سخنان خود اظهار کرد: وضعیت صادرات کشور بسیار مناسب است و از مرز ۴۰ میلیارد دلار صادرات به طور قطعی عبور کردیم. کارت بازرگانی برای ما اهمیت ویژهای دارد که بر اساس آن بسیاری از موانع صادرات برطرف شده است. باید قید و بندها را برداریم، علاوه بر آن ظرفیتهای بسیار زیادی در حوزه منابع انسانی داریم و اگر از تولید پشتیبانی کنیم و به رفع موانع بپردازیم، باعث از بین رفتن بیکاری و بسیاری از مشکلات میشود. در حال حاضر نیز با اطمینان میگویم که صدور و تمدید کارت بازرگانی منوط به پرداخت مالیات است.
در پایان نیز، مراسم رونمایی از هوشمندسازی و حذف نقش عامل انسانی در صدور کارت بازرگانی برگزار شد.