به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، امروز در بازارهای جهانی قیمت انواع خوراک دام افزایش یافت و کشورهای واردکننده این محصول را با نگرانی بیشتری مواجه کرد.
از آنجایی که ۷۰ درصد قیمت تمام شده محصولات پروتئینی وابسته به خوراک دام است قیمت این محصول راهبردی برای تولیدکنندگان بسیار مهم است.
امروز قیمت ذرت که به عنوان خوراک دام استفاده میشود ۸.۷۵ دلار در هر بوشل افزایش قیمت داشت و به قیمت ۵۹۶ دلار و ۲۵ سنت معامله شد.
ایران واردکننده عمده خوراک دام از بازارهای جهانی است و ۷۰ درصد نیاز خود را از این طریق تأمین میکند. افزایش قیمت این محصول اساسی باعث خروج ارز بیشتر از کشور خواهد شد.
در یک سال گذشته قیمت انواع خوراک دام تا ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشته و به گفته کارشناسان بخشی از گرانی محصولات پروتئینی در داخل از گوشت گرفته تا لبنیات و مرغ و تخممرغ به دلیل بالا رفتن قیمت خوراک دام بوده است.
اگر چه دولت با پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی تلاش کرد تا به نرخ دولتی تحویل دامداران دهد، اما فساد و رانتی که به دلیل تفاوت دو نرخ ارز دولتی و آزاد داشت، سبب شد بازارهای سیاه شکل بگیرد و قیمتهای خوراک دام تا ۵ برابر در بازار عرضه شود.
دولت تصمیم گرفته نظام یارانهای ارز دولتی را اصلاح کند و قرار است یارانهای که به واردکنندگان نهادهها داده میشد از این به بعد به مصرفکنندگان داده شود. دولت هنوز این طرح را اجرایی نکرده است، اما مصمم است تا در شرایط مناسب آن را به مرحله اجرا درآورد.
کارشناسان میگویند اگر برنامه دولت طوری باشد که تولیدکنندگان دام و طیور با قیمت مناسبی نهادههای خود را دریافت کنند قیمت بازار متعادل میشود.
امروز در بازارهای جهانی قیمت انواع دام زنده هم افزایش یافت و با ۱.۱۵ دلار افزایش هر واحد به قیمت ۱۴۲ دلار و ۱۳ سنت معامله شد.
امروز قیمت گندم کاهش خوبی داشت هر بوشل از این محصول با ۵.۲۵ دلار کاهش به قیمت ۷۴۱ دلار و ۵۰ سنت معامله شد. دانههای روغنی هم کاهش خوبی را داشتند.
دانه سویا کاهش ۷.۵ دلاری را تجربه کرد و گیاه روغنی کانولا هم ۶ دلار کاهش قیمت داشت. ایران در تأمین روغن شور هم حدود ۹۰ درصد وابسته به واردات است هرگونه کاهش قیمت در بازارهای جهانی فرصت مناسبی برای واردات این کالای اساسی است که با قیمت ارزانتری دست مصرفکنندگان برسد.