به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر عاطفه عابدینی فوقتخصص ریه و رئیس اورژانس بیمارستان مسیح دانشوری و رئیس کارگروه درمان ستاد ملی مقابله با کرونا بهصورت تلفنی گفتگو کرد.
عاطفه عابدینی با اشاره به شیوع کرونا و وضعیت کشور گفت: الان همه مردم نگران وضعیت هستند، چون در اکثر خانوادهها به امیکرون مبتلا شدهاند و یک یا چند عضو از خانواده ممکن است درگیر این بیماری شده باشند.
وی افزود: در این پیکی که ناشی از امیکرون است افراد زیر ۲۰ سال نیز مبتلا به این بیماری شدهاند، ولی خوشبختانه هم تعداد بستری و هم مرگومیر زیر ۲۰ سال همچنان پایین است. البته تعداد بستریها نسبت به پیکهای قبلی در این گروه سنی افزایش پیدا کرده، ولی هنوز نگرانکننده نیست.
این فوقتخصص ریه در مورد افزایش ابتلا به امیکرون متذکر شد: وقتی پیکی اتفاق میافتد همانند همین اتفاقی که در این هفتهها شاهدش هستیم، میزان ابتلا به امیکرون رو به افزایش است و تقریباً تعداد افراد درگیر و همچنین تعداد افراد بستری شده افزایش پیدا میکند. همه مردم برای اینکه این تعداد افزایش پیدا نکند و خیلی زود بتوانیم از این پیک بگذریم باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنیم و در جمعهای خانوادگی و دوستانه و گردهماییها مخصوصاً در مکانهای سربسته شرکت نکنیم.
وی افزود: همچنین وقتی در بیرون از منزل حتماً باید از ماسک استفاده کنیم و دستها را در روز چندین بار شستشو دهیم و فاصله اجتماعی را هم رعایت کنیم.
عابدینی در مصاحبه تلفنی با رادیو گفتگو به بازگشایی مدارس با وجود اپیدمی موجود اشاره کرد و گفت: در ایران تصمیمگیری شده است تا برای افراد بالای ۹ سال واکسن زده شود. از طرفی نگرانی در خصوص مدارس وجود دارد، در جلساتی که در وزارت کشور برگزار میشود، تصمیم گرفته شده اگر میزان ابتلائات از حدی بیشتر شد آن کلاس برای چند روز موقت تعطیل شود و اگر در یک مدرسه تعداد کلاسها بیشتر از حد معمول درگیری پیدا کردند مدرسه موقت تعطیل شود. این دستورالعملها بهزودی اعلام خواهند شد.
وی درعینحال گفت: تعطیلی مدارس تنها بر اساس تصمیم مدیران مدارس نیست و این تصمیم در اختیار استانداران است. مدارسی هم که باز است باید تا جایی که ممکن است با رعایت فاصله فیزیکی، ایجاد تهویه در فضای محیط بسته کلاسها و رعایت پروتکلها از ابتلا به امیکرون جلوگیری کنند.
رئیس کارگروه درمان ستاد ملی مقابله با کرونا با اظهار به اینکه بستهشدن مدارس و دانشگاهها هم پیامدهای خیلی زیادی دارد، گفت: اصرار بر بازشدن مدارس و دانشگاهها را در اوج اپیدمی بهخصوص در مناطقی که آلودگی زیاد است نداریم و باید این تصمیم را خیلی بااحتیاط گرفت مثلاً مدارسی که تهویه مناسب یا فضای مناسب ندارند.
وی اظهار کرد: کنترل اپیدمی فقط با قرنطینه انجام نمیشود بلکه باید مدیریت شود. در دنیا جز یک الی دو نقطه که قرنطینه کامل هستند، بقیه کشورها قرنطینه کامل وجود ندارد و مدیریت میکنند و دلیلش هم انجام واکسیناسیون است.