حمید باوفا گفت: شرایطی که در دو سال گذشته بر کشتی کشور گذشته باعث شده تا تمرینات در باشگاه ها به درستی انجام نشود و نسل پایه ما دچار یک افت و عقب افتادگی شده است.
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، حمید باوفا سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی جوانان در گفت و گو با روابط عمومی فدراسیون کشتی با بیان این مطلب افزود: روزهای 4 لغایت 6 بهمن ماه رقابت های کشتی فرنگی جوانان قهرمانی کشور در سالن شهدای هفتم تیر برگزار شد و این مسابقات برای ما با توجه به سهمیه اضافی که به استان ها داده بودیم، حکم مرحله ی اصلی انتخابی تیم ملی را داشت.
وی ادامه داد: موضوعی که در این مسابقات به چشم می آمد این بود که، کشتی فرنگی ایران در رده ی جوانان دچار کمی افت شده و دلیل آن هم شیوع کرونا و تعطیلی باشگاه ها بوده است.
باوفا تصریح کرد: نتایج تیم کشتی فرنگی نوجوانان ما در رقابت های جهانی مجارستان و کسب عنوان پنجم و عدم کسب مدال طلا به خوبی به ما نشان داد که در رده ی پایه کشتی فرنگی دچار یک افت شده ایم و باید تمام تلاش خود را برای جبران این افت انجام دهیم.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی جوانان در مورد آتی این تیم اظهار داشت: مسابقات قهرمانی کشور با حضور نزدیک به 400 کشتی گیر برگزار شد و پس از اینکه به مدت 2 سال به دلیل کرونا نتوانستیم آن طور که باید برگزار کنیم، حضور این تعداد کشتی گیر را به فال نیک می گیریم.
وی ادامه داد: همانطور که گفتم این مسابقات برای ما حکم رقابت های انتخابی را نیز داشت البته هیچ کس فکر نکند به دلیل اینکه عنوان نخست را بدست آورده صاحب دوبنده تیم ملی خواهد شد. ما نفرات اول تا سوم مسابقات قهرمانی کشور را به اردو دعوت خواهیم کرد تا نفرات خود را برای حضور در رقابت های آسیایی بحرین در تیرماه و جهانی بلغارستان در مردادماه 1401 انتخاب کنیم.
باوفا تصریح کرد: نظم دراردو ها و حضور مثبت در مسابقات تدارکاتی که کشتی گیران به آن اعزام خواهند شد از ملاک های اصلی ما برای انتخاب نفرات تیم ملی است.
برای شروع کار با علی محمدی مدیر فنی تیم های ملی کشتی هماهنگ کردیم تا 6 نفر از نفرات جوان ما در جام نیکولای پتروف بلغارستان حضور پیدا کنند. همچنین ما نفراتی را نیز در جام تختی داریم که عملکرد آن ها در این جام نیز برای ما ملاک است.
وی ادامه داد: بعضی از نفرات ما تجربه ی حضور در مسابقات بین المللی، آسیایی و جهانی را دارند اما برخی دیگر این تجربیات را ندارند و قطعا نیاز است که با حضور در چند تورنمنت، بتوانیم هم کشتی گیران خود را محک بزنیم و هم اینکه تن آن ها به تن کشتی گیران خارجی بخورد تا مهیای رقابت های آسیایی و جهانی سال آینده شوند.
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد جوانان که بعنوان عضو کمیته فنی در رقابت های انتخابی جام تختی در تهران حضور داشته و بعنوان عضو کمیته فنی در رقابت های بین المللی جام تختی در اهواز نیز حضور خواهد یافت در مورد چرخه ی انتخابی تیم ملی بزرگسالان و عملکرد کشتی گیران در این مسابقات تصریح کرد: کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد یک چرخه ی انتخابی برای مشخص شدن ملی پوشان اعزامی به رقابت های قهرمانی آسیا در مغولستان، بازی های آسیایی در هانگژو چین و قهرمانی جهان در صربستان تعریف کرده که قابل احترام است.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه بسیاری از کشتی گیرانی که در این چرخه شرکت کرده اند در رده ی جوانان هستند، پس از دریافت حکم سرمربیگری، بعنوان کمیته فنی ناظر بر این مسابقات بودم و فکر می کنم که این چرخه فرصت را به تمامی کشتی گیرانی که فکر می کنند می توانند صاحب دوبنده تیم ملی شوند، داده است.
باوفا تصریح کرد: کادر فنی به تیم های ملی جوانان، امید و نظامیان و حتی به سه کشتی گیر مدال آور رقابت های جهانی نوجوانان در مجارستان این فرصت را داد تا به صورت مستقیم در جام تختی کشتی بگیرند که این نشان دهنده آن است که می خواهند از تمامی ظرفیت های موجود نهایت بهره را ببرند.
وی افزود: البته کادر فنی با توجه به دلایل فنی و تخصصی به مدال آوران رقابت های جهانی نروژ و دارنده مدال طلای رقابت های زیر 23 سال جهان که 7 کشتی گیر در 6 وزن هستند این فرصت را داد تا در مرحله پایانی وارد چرخه ی انتخابی شوند که به نظر من به دلیل اینکه این کشتی گیران بارها خود را ثابت کرده اند و صاحب مدال نیز شده اند، دیگر نیازی نیست که پس از فشار و سختی تمرینات و خستگی مسابقات نروژ در چرخه ی انتخابی قرار بگیرند و بهتر است تا با نفرات برتری که از خروجی جام تختی مشخص خواهند شد، محک بخورند و خروجی کار یک تیم ملی آماده و سرحال باشد.
باوفا در مورد نقدهایی که از چرخه ی انتخابی تیم ملی می شود تصریح کرد: انتقاد سازنده قابل احترام است، اما اینکه هنوز چرخه ی انتخابی اجرا نشده و نتیجه و خروجی آن مشخص نشده بیاییم و صحبت هایی را مطرح کنیم که اساسا هنوز اتفاق نیافتاده کار درستی نیست و بهتر است پس از اجرای کامل چرخه و پایان بازی های آسیایی و رقابت های جهانی در مورد این چرخه و نتایج حاصله از آن صحبت های کارشناسی، انتقادات و پیشنهادات را ارائه دهیم.
وی افزود: قطعا نگاه ما نباید به سایر کشورها از جمله روسیه و آمریکا باشد، ما نه روسیه هستیم و نه آمریکا و نه شرایط آن ها را داریم، ایران نیز هم در کشتی آزاد و هم در کشتی فرنگی یکی از قطب های کشتی جهان محسوب می شود و از کجا مشخص است که کشورهای دیگر از ما الگوبرداری نمی کنند. ضمن اینکه اگر ما راه را اشتباه رفته ایم، نتایج حاصله در جهانی نروژ و قرار گرفتن تیم های ما بر روی سکوی جهانی نشان داده که تاکنون رویه ای درستی را در پیش گرفته ایم.
باوفا گفت: در همین جام تختی تکلیف اوزان 55، 60، 72 و 87 کیلوگرم مشخص خواهد شد و این نشان می دهد که کشتی گیران با عملکرد خودشان به دوبنده تیم ملی خواهند رسید.
وی در مورد انتقادات وارده به محمد بنا اظهار داشت: خود من نزدیک به دو سال بود که با هر کارنامه و نتیجه ای که گرفتم از کشتی کنار رفتم. اما یک کلمه صحبتی نداشتم و برای این کارم دلیل داشتم. من آمده بودم که به کشتی خدمت کنم و کارم را انجام داد و پس از آن که بیرون از کشتی قرار گرفتم دلیلی ندارد چون من در بنده ی کار قرار ندارم سایرین را مورد انتقادات غیر سازنده و تخریبی قرار دهم.
باوفا تصریح کرد: خود محمد بنا نیز در چند مورد و به مدت چندین سال از تیم ملی دور بود، اما من ندیدم اظهار نظر یا دخالتی در کار تیم های ملی کند و واقعا اگر کسی دلش برای کشتی می سوزد بیاید انتقاد سازنده کند نه اینکه با حرف های بی اساس دست به تخریب و ایجاد حاشیه بزند.
سرمربی تیم ملی کشتی جوانان اظهار داشت: چه بخواهیم قبول کنیم چه نخواهیم کسب 4 مدال طلا در رقابت های جهانی یک کار فوق العاده و عجیب و غریب بود و ما نباید به هیچ وجه آن را کوچک کنیم، چراکه با این کار کشتی فرنگی، پرچم و کشورمان را کوچک کرده ایم.
وی ادامه داد: بعضی ها می گویند سطح مسابقات نروژ پس از المپیک پایین بوده، من می خواهم بگویم که برخی از کشتی گیران ما نیز که به این مسابقات اعزام شدن برای اولین بار بود که در رده ی سنی بزرگسالان پای در چنین میدانی می گذاشتند و ترکیب تیم ما بسیار جوان بود و نباید کسب مدال طلا توسط نفراتی همچون دلخانی و یوسفی را فراموش کنیم و این نتایج قطعا بدون رنج، زحمت، تلاش و برنامه ریزی بدست نمی آمد.
باوفا تصریح کرد: البته نباید فراموش کنیم که این کشتی گیران همان کشتی گیرانی هستند که در سال های 2017 و 2018 در نوجوانان و جوانان جهان مطرح شدند، اما کار قشنگی که انجام شد این بود که انتقال نسل جوان به بزرگسال کشتی از سوی کادر فنی به خوبی انجام گرفت که این جای تقدیر دارد.
وی ادامه داد: اگر به کارنامه ی محمد بنا نگاه کنید می بینید که یک نسلی در سال 2005 و 2006 در جوانان به وجود آمد که همان نسل در المپیک 2012 توانست به موفقیت برسد، و الان هم نسل 2016، 2017 و 2018 همچون محمدرضا گرایی، محمدهادی ساروی، میثم دلخانی، علی اکبر یوسفی، امین میرزازاده، امین کاویانی نژاد، پویا دادمرز، پویا ناصرپور، علیرضا نجاتی در تیم ملی بزرگسالان حضور داشته و افتخارآفرینی کرده اند.
وی در مورد محمد بنا و عملکردش گفت: به شخصه تفکر بنا و سوریان را واقعا قبول و به کارشان اعتقاد دارم. در مورد محمد بنا می توانم بگویم که من در کارم و انتخاباتم از صفر تا صد از ایشان کمک خواهم گرفت چراکه عقل سلیم این را می گوید کسی که 20 سال در کشتی بوده و در رقابت های مختلف حضور داشته و افتخارات زیادی را کسب کرده یک تجربه ی گرانبهایی دارد که باید از آن استفاده کرد و من قطعا درخواست دارم که تمرینات ما با تیم بزرگسالان برگزار شود تا تیم جوانان ما نیز در کنار بزرگسالان بتوانند رشد خوبی را داشته باشند.
باوفا گفت: هم اکنون نیز برخی از کشتی گیران جوانان در قالب تیم ملی بزرگسالان قرار گرفته و روند انتقال کشتی گیر از رده ی جوانان به بزرگسالان به درستی انجام شده است. و تبحر یک سرمربی این است که بتواند از پتانسیل موجود استفاده بهینه کند و آقای بنا واقعا در این کار توانمند است.
وی افزود: اگر قرار باشد تیم ملی جوانان و بزرگسالان کنار هم حرکت نکنند رشدی در کشتی نخواهد بود و نگاه باید در این مورد نگاه پدرانه ای باشد.
بهرحال با توجه به افتی که به وجود آمده کار ما در چند سال آینده سخت خواهد بود و باید حتما در تیم جوانان بسیار کار کنیم و همه در این زمینه کمک کنند و در رأس هم باید یک فرد متفکر و باهوش باشد تا این اتفاق بیافتد.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی در پایان خاطرنشان کرد: تیم جوانان ما نیاز به کسب تجربه و برگزاری های اردوهای متناوب و هماهنگ با بزرگسالان دارد و امیدوارم که بتوانیم از پتانسیل و ظرفیت اردوی بزرگسالان نهایت استفاده را کرده و بتوانیم علاوه بر تورنمنت های جوانان، برخی از نفرات خود را نیز همراه با تیم بزرگسالان به تورنمنت های مختلف اعزام کنیم.