به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در ادامه ادعاهای غرب و بخصوص مقامهای آمریکایی درباره قریبالوقوع بودن حمله روسیه به اوکراین، به خبرنگاران در فیجی گفت که اگر ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه واقعاً علاقهمند به حل و فصل تشدید بنبست از طریق دیپلماسی باشد، واشنگتن آماده است نقش خود را ایفا کند، اما در صورت حمله مسکو، تحریمهای اقتصادی را به سرعت اعمال خواهد کرد.
وی امروز (شنبه) پس از دیدار با مقامات جزیره اقیانوس آرام در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که قرار است با سرگئی لاوروف همتای روس خود گفتوگو کند و افزود: همچنان امیدوار هستم که او (پوتین) راه تهاجم مجدد را انتخاب نکند و راه دیپلماسی و گفتوگو را برگزیند؛ اما اگر این کار را نکند، ما آمادهایم.
بلینکن در ادامه گفت: اگر رئیسجمهور پوتین تصمیم به اقدام نظامی بگیرد، ما به سرعت تحریمهای اقتصادی شدیدی را با هماهنگی متحدان و شرکای خود در سراسر جهان اعمال خواهیم کرد. ما توانایی اوکراین برای دفاع از خود را تقویت خواهیم کرد، متحدان خود را نیز در جناح شرقی ناتو تقویت خواهیم کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، او سپس با بیان این که از لاوروف درباره پاسخ روسیه به پیشنهادهای آمریکا برای حل بحران سوال خواهد کرد، افزود: «ما تاکنون تنها شاهد تشدید تنش از سوی مسکو بودهایم. این یک لحظه مهم است: ما برای هر اتفاقی که بیفتد، آمادهایم». رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا در پاسخ به سوالی درباره گزارشها مبنی بر تخلیه سفارت آمریکا در کییف با توجه به هشدارهای تهاجم ادعایی قریبالوقوع روسیه نیز گفت که در ساعات آینده حرفهای بیشتری درباره سفارت برای گفتن خواهد داشت.
قرار است امروز همچنین ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و جو بایدن همتای آمریکایی وی به ابتکار واشنگتن با یکدیگر تماس تلفنی داشته باشند. پیش از این، کاخ سفید اعلام کرد که قرار است بایدن با تعدادی از متحدان از جمله با سران آلمان و فرانسه و همچنین سران ناتو و اتحادیه اروپا تماس تلفنی داشته باشد تا درباره وضعیت اوکراین و تنشها با روسیه گفتوگو کند.
طبق تازهترین اخبار از تنشها بر سر اوکراین، خبرگزاری ریانووستی روسیه به نقل از منابعی اعلام کرد کارمندان نمایندگی دیپلماتیک روسیه در اوکراین در حال ترک این کشور هستند. طبق گزارشها، شهروندان اوکراینی گفتهاند که دیپلماتها و کارمندان کنسولگری روسیه شروع به عزیمت به این کشور کردهاند و به همین دلیل، مشکلاتی در ثبت نام برای پذیرش در سفارت و کنسولگری روسیه مشاهده شده است.
پیشتر و در ادامه اظهارنظرهای مقامهای آمریکایی درباره ادعای حمله قریبالوقوع روسیه به اوکراین، گزارش شده بود واشنگتن درصدد تخلیه سفارت کییف و خارج کردن همه دیپلماتهای خود از این کشور است. در ادامه تحرکات غرب به بهانه حمله ادعایی روسیه، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز جمعه (دیروز) اعلام کرد که ۳۰۰۰ نیروی رزمی آمریکایی را به لهستان اعزام میکند تا به ۱۷۰۰ نظامی که برای نشان دادن تعهد واشنگتن به متحدان نگران ناتو درباره احتمال حمله روسیه به اوکراین ملحق شوند. پیش از انتشار خبر آسوشیتدپرس درباره بستن سفارت آمریکا در اوکراین، خبرگزاری بلومبرگ مدعی شد که حمله روسیه به اوکراین امکان دارد روز سهشنبه هفته جاری آغاز شود.
طی هفتههای اخیر مقامهای ارشد آمریکای و برخی متحدانش از قبیل انگلیس بارها ادعای تدارک روسیه برای حمله به اوکراین را مطرح کردهاند و همزمان اقدامات تحریک آمیزی از قبیل ارسال سلاح به اوکراین و همچنین اعزام نیروهای نظامی ناتو به لهستان و برخی دیگر از کشورهای شرق اروپا را انجام دادهاند. مقامهای واشنگتن و متحدانش همچنین درباره عواقب شدید حمله ادعایی روسیه به اوکراین از قبیل «تحریمهای بیسابقه» کشورهای غربی علیه روسیه هشدار دادهاند اما مقامهای ارشد مسکو ضمن رد این ادعاها اعلام کردهاند که روسیه قصدی برای حمله به اوکراین ندارد.