به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، معترضان در تظاهراتی مسالمت آمیز با در دست داشتن پلاکارهایی از آیت الله سید علی سیستانی مرجع شیعیان و نیز پلاکاردهایی در رد مسعود بارزانی و شخصیت مورد حمایت حزب دموکرات کردستان عراق برای پست ریاست جمهوری یعنی «ریبوار احمد بارزانی» نسبت به توهین علیه مراجع شیعی ابراز انزجار کردند.
همزمان با این تظاهرات آرام، چند صد متر آنسوتر، نشست سوم پارلمان عراق برای تعیین رئیس جمهور عراق (ریبر احمد بارزانی به توصیه حزب دموکرات اقلیم کردستان عراق و مورد توافق ائتلاف سه گانه جریان صدر، الحلبوسی و بارزانی) باز هم ناکام ماند و پارلمان به حد نصاب نرسید.
اعتراض اهالی بغداد در رد توهین توییتی اخیر «نایف کردستانی» معروف به «گرگری» شخصیت نزدیک به خانواده بارزانی بود.
نایف کردستانی یکی از شخصیتهای همسو با حزب دموکرات در توئیت موهن نوشته بود : «من با مرجعیت عربی از [تبار] اهل بیت موافق هستم، نه با مرجعیت هندی، فارسی و افغان که سیّد نیستند حتی اگر عمامه سیاه بر سر داشته باشند.»
خانم «اخلاص صباح الدلیمی» نماینده حزب دموکرات کردستان در مجلس عراق به نمایندگی از این حزب در بیانیهای، از نایف کردستانی اظهار برائت و توییت موهن او را محکوم کرد.
در این بیانیه ادعا شد که نایف کردستانی «هیچ رابطه یا وابستگی به حزب دموکرات کردستان نه از دور و نه از نزدیک ندارد و توییت او صرفا نظر شخصی خود او است».
این در حالی است که رسانه های عراقی با به اشتراک گذاشتن لینکی از یک توییت پیشین نایف کردستانی، اعلام کردند که او عضو هیات کردی در مذاکرات ائتلاف سه گانه پارلمانی بوده است.
تصویر او نیز در یکی از تجمعهای حزبی در کنار مسرور بارزانی نخست وزیر اقلیم کردستان عراق، عضو برجسته دفتر سیاسی حزب دموکرات کردستان، نیچروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان و معاون رئیس حزب دموکرات کردستان، در شبکههای اجتماعی و برخی رسانهها دست به دست شد که به گفته فعالان اجتماعی، حاکی از ارتباطات نزدیک نایف کردستانی با رهبران حزب دمکرات کردستان برخلاف ادعای مطرح شده در بیانیه این حزب است.
در پی این تحولات و افشارگریهای پی در پی، وزارت داخلی اقلیم کردستان عراق در بیانیهای اعلام کرد که نایف گرگری به جرم توهین به مرجعیت دینی نجف، توسط نیروهای کردستان عراق بازداشت شد.
با گذشت چند روز از این حادثه، واکنش ها به حزب دموکرات کردستان عراق و پیامدهای اهانت به مراجع تقلید شیعیان همچنان ادامه دارد.
«فائق یزیدی» عضو حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق (حزب بافل طالبانی) با انتقاد از حزب دموکرات کردستان می گوید: تجاوز به حریم دیگران بخشی از فرهنگ حزب دموکرات است؛ یک نمود از «فرهنگ خیابانی».
او در گفت و گو با رسانه های عراقی می افزاید: «حزب دموکرات از عقب ماندگی در حوزه ارزشی و اخلاقی رنج می برد و به دنبال دست درازی اعضای آن به مقدسات دیگران از جمله علیه خود کردها از حیث سیاسی، نیاز به ادب شدن دارد.»
این عضو اتحادیه میهنی کردستان عراق می افزاید: «عذرخواهی حزب دموکرات از اهانت به مراجع شیعه به علت نیاز آنها (بارزانی ها) به مناصب و پول های بغداد است و اهانت اخیر نه تنها علیه شیعیان بلکه ضد کل عراقی ها است.»
«حسن آلی» یکی دیگر از اعضای اتحادیه میهنی کردستان عراق با خطرناک توصیف کردن اهانت شخصیت نزدیک به حزب دموکرات علیه مرجعیت، این اقدام را «محکوم از سوی کردها» خواند و افزود: آنچه رخ داد نشان دهنده سرشت اوضاع داخلی حزب دموکرات کردستان است اما مردم کرد، احترام ویژه ای به مرجع عالی سید علی سیستانی و سایر مراجع دینی قائلند و این مراجع را وزنه های امنیت ساز برای عراق می دانند.