به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، به مناسبت هفته خوابگاههای دانشجویی، نشست خبری معاون دانشجویی دانشگاه تبریز به همراه جمعی از مدیران بخشهای مختلف این معاونت با حضور جمعی از اصحاب رسانه استان آذربایجان شرقی برگزار شد.
حسین امامعلیپور، معاون دانشجویی دانشگاه تبریز در ابتدای این نشست خبری با اشاره به اینکه برگزاری امسال هفته خوابگاههای دانشجویی در دانشگاهها به خاطر شیوع همه گیری ویروس کرونا پس از دو سال وقفه برگزار میشود، گفت: در سال جاری هفته خوابگاههای دانشجویی در روزهای ۲۴ تا ۳۰ اردیبهشت ماه با شعار «خوابگاههای دانشجویی، مشارکت اجتماعی، سلامت جمعی» در دانشگاهها برگزار میشود.
امامعلیپور در ادامه با اشاره به نامگذاری روزهای هفته خوابگاهها در دانشگاه ها، اضافه کرد: بر اساس اعلام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری روز شنبه ۲۴ اردیبهشت ماه با عنوان امید آفرینی و همدلی در پساکرونا، روز یکشنبه ۲۵ اردیبهشت ماه با عنوان نشاط، ورزش و تندرستی، روز دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه با عنوان تنوع فرهنگی و مشارکت اجتماعی، روز سه شنبه ۲۷ اردیبهشت ماه با عنوان بهداشت، سلامت جمعی و تغذیه سالم، روز چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه با عنوان مشارکت خیرین و خوابگاه سازی، روز پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه با عنوان اوقات فراغت، خود باوری و خودسازی و روز جمعه ۳۰ اردیبهشت ماه با عنوان مهارت محوری و سبک زندگی اسلامی ایرانی نامگذاری شده است.
وی با تاکید بر اینکه نامگذاری هفته خوابگاههای دانشجویی در دانشگاهها بهترین فرصت برای حل، طرح و آشنایی مدیران بخشهای مختلف دانشگاه با این حوزه بوده است؛ تصریح کرد: امروزه مهمترین مسئله برای دانشجویان غیر بومی داشتن خوابگاه مناسب بوده است، بنابراین مسئولان این دانشگاه در حد توان در صدد رفع مشکلات و دغدغههای این حوزه بوده است.
معاون دانشجویی دانشگاه تبریز در ادامه با بیان اینکه به جوانی که بعد از ۱۸و ۲۰ سال همنشینی با خانواده، با آمدن به دانشگاه و ساکن شدن در خوابگاه به یقیین یکی سری معایب و مزایایی برای دانشجو به همراه خواهد داشت، یادآور شد: استقلال، افزایش اعتماد به نفس، رفاقت و همزیستی با دیگر دوستان و دانشجویان با فرهنگها و اقوام مختلف، هزینه کم و ... از جمله مزایا و امتیازها به شمار میرود و کمبود برخی امکانات، برخی محدودیتها و آسیبها از جمله معایب ساکن شدن در خوابگاه است.
وی با بیان اینکه ما به صد در صد دانشجویان روزانه متقاضی خوابگاه میدهیم، تصریح کرد: با برنامه ریزی و تدابیری که اندیشیده شده هم اکنون در این دانشگاه مشکل اسکان دانشجویان در خوابگاهها وجود ندارد.
امامعلیپور در ادامه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص نحوه ارائه خوابگاه به دانشجویان و تعداد ظرفیت خوابگاههای این دانشگاه گفت: در حال حاضر ۴۸۰۰ ظرفیت تخت خوابگاهی برای اسکان دانشجویان در خوابگاههای این دانشگاه است که هم اکنون به حدود ۴۱۰۰ دانشجو خوابگاه واگذار شده که از این تعداد دانشجویان بیش از دو هزار نفر دانشجوی دختر است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه دانشگاه تبریز در مقایسه با سایر دانشگاهها در تجهیز، بهبود فضای خوابگاهی و تغذیه دانشجویی از جمله دانشگاههای پیشگام و برتر کشور بوده است، گفت: تعمیرات اساسی و تجهیز خوابگاه ها، صنعتی سازی آشپزخانههای مرکزی با نصب پیشرفتهترین تجهیزات و استفاده از سیستم بخار در طبخ غذا، ایجاد رستورانهای مکمل (آزاد) و اجرای طرح تاک به منظور ایجاد تنوع و کیفیت و ... دلیل این ادعا است.
امامعلیپور همچنین با اشاره به برنامههای این هفته در این دانشگاه گفت: در سال جاری با توجه به شرایط حاکم بعد از کرونا برای دانشجویان دانشگاه تبریز برنامههای متنوعی در نظر گرفته شده که از جمله آنها میتوان به غبار روبی مزار شهدا، برگزاری کارگاههای آموزشی، برگزاری مسابقات ورزشی، انتخاب اتاق نمونه، جشنواره غذاهای محلی، رصد شبانه ستارگان، اجرای مسابقه، اهدای نمادین گل، ویزیت پزشک متخصص، بازدید و ... اشاره کرد.
وی در بخش دیگر در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص نحوه ارایه خوابگاه به دانشجویان متاهل هم افزود: امسال درایستگاه تحقیقاتی خلعت پوشان دانشگاه تبریزکه در منطقه شهرک خاوران واقع شده است، خوابگاهی با ظرفیتی ۱۱۳واحد به صورت سوئیت احداث خواهد شد.
معاون دانشجویی دانشگاه تبریزتاکید کرد: دانشجو قشر فرهیخته و بالنده جامعه است و از این رو باید در حد توان در رفع مشکلات آنها در حوزههای مختلف برای رشد و تعالی آنان در بخشهای مختلف تلاش کنیم.
همین گزارش حاکی است؛ انشگاه تبریز در سال ۱۳۲۶ با تاسیس دو دانشکده ادبیات و پزشکی فعالیت خود را آغاز نمود و در حال حاضر با داشتن بیش از ۲۰ دانشکده، ۸۰۰ نفر عضو هیات علمی و بیش از ۲۰ هزار نفر دانشجو و ... یکی از دانشگاههای بین المللی، سطح یک و برتر کشور است