به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از صدا و سیما، مقدسی گفت: حذف ارز ترجیحی رانت ایجاد شده در بخش تولید را از بین خواهد برد و ما میتوانیم تولید را در یک فضای آزاد و رقابتی پیش ببریم.
وی افزود: ما به دلیل خرید نهاده با ارز 4200 تومانی در قیمت گذاری و صادرات محصولاتمان تحت فشار بودیم.
رئیس انجمن صنفی گاوداران ایران گفت: همچنین با حذف رانت ارز ترجیحی رقابت پذیری و کیفیت در واردات محصولات دامی هم کاهش پیدا کند و حتی به راحتی میتوانیم با بازارهای اروپایی رقابت کنیم و جای نگرانی نیست.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی هم با اشاره به تامین نهادهها از تامین سرمایه در گردش تولید کنندهها هم خبر داد و گفت: از طریق دامدار کارت برای واحدهای کوچک 200 میلیون تومان نقدینگی را داریم.
قربانی همچنین گفت: برای واحدهای بزرگ مقیاس طیور و دامداریهای دیگر و حتی وارد کنندگان یک خط اعتباری ویژه از طریق هشت بانک در نظر گرفتیم.
در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ به دولت اجازه داده شد، تا معادل سقف ردیف (۱۸) جدول مصارف تبصره (۱۴) این قانون را از طریق تأمین منابع مابه التفاوت ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی، دارو، تجهیزات مصرفی پزشکی اختصاص دهد و چنانچه دولت قصد دارد کالایی را از سبد ارز ترجیحی حذف نماید، باید قبلا ترتیبات قانونی جبران زیان رفاه مصرف کننده برای کالاهای اساسی را از طریق کالا برگ الکترونیکی و در امور پزشکی از طریق بیمهها و یا از طرق جایگزین مطمئن به انجام رسانده باشد، به طوری که افراد بتوانند این کالاها و خدمات را به نرخ پایان شهریور ۱۴۰۰ و در سقف سهمیه تعیین شده تهیه کنند.