به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، سید محسن حسین با بیان اینکه در حال حاضر تقریباً بیش از ۹۵ درصد از آب مصرفی گلستان در بخش شرب از طریق منابع آب زیرزمینی تأمین میشود، گفت: منابع آب استان گلستان کمتر از دو درصد کشور است و این استان نسبت به متوسط کشور هم سرانه آب پایین تری دارد.
وی با بیان اینکه بارشها نسبت به سال گذشته کمتر شده و درجه حرارت نیز افزایش یافت و به دنبال آن میزان آب زیرزمینی با کاهش همراه بود، افزود: آبهای زیرزمینی ما از لحاظ کمی و کیفی دیگر قابل اتکا نیست و باید به سراغ منابع آبی جدید حرکت کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان گلستان به میزان بارندگی تجمعی از اول مهر ماه ۱۴۰۰ تا ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ در استان گلستان اشاره کرد و یادآور شد: بر مبنای ایستگاههای شرکت آب منطقه ای، مقدار بارندگی تجمعی متوسط در استان ۴۰۰ میلی متر گزارش شده و این میزان نسبت به آمار بلند مدت که ۳۸۶ میلی متر است چهار درصد افزایش را نشان میدهد.
حسینی به مقدار افزایش و کاهش بارش در هر حوضه آبریز نسبت به بلند مدت اشاره کرد و توضیح داد: براساس گزارشات رسیده حوضه گرگانرود دو درصد، اترک سفلی بدون تغییر، قره سو ۱۲ درصد افزایش، نکارود علیا ۲۹ کاهش و خلیج گرگان ۱۳ درصد افزایش داشته است.
وی متوسط دمای اندازه گیری شده از اول مهر ماه ۱۴۰۰ تا اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ را ۱۲.۱ درجه سانتی گراد اعلام کرد و افزود: این میزان نسبت به آمار بلندمدت که ۱۱.۷ درجه سانتیگراد است ۰.۴ درجه افزایش را نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان گلستان با بیان اینکه رواناب اندازه گیری شده در ایستگاههای شاخص رودخانههای استان، بین ۸۶ درصد تا ۵ درصد کاهش را نسبت به آمار دوره بلند مدت نشان میدهد، متذکر شد: ذخیره آبخوانهای استان گلستان نسبت به آمار دوره بلند مدت با حدود ۲۳۸ میلیون متر مکعب معادل ۱۹ درصد کاهش همراه بوده که آبخوانهای کم عمق حدود ۱۷۹ میلیون مترمکعب کاهش و آبخوانهای عمیق حدود ۵۹ میلیون متر مکعب کاهش داشته است.