به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیرضا نادعلی سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در ابتدا هفتاد و سومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در نطق پیش از دستور خود اظهار کرد: امروز پنجم تیرماه است و به جهت زمانی در آستانه چهل و یکمین سالگرد دو اتفاق مهم قرار داریم که شامل چند مورد میشود، ابتدا ششم تیرماه ۱۳۶۰ و سپس هفتم تیرماه این سال کم نظیر و پرحادثه تاریخ جمهوری اسلامی؛ ششم تیر که ترور حضرت آیت الله خامنهای در مسجد ابوذر تهران رخ داد و هفتم تیر که عروج عاشقانه بهشتی مظلوم و هفتاد و اندی یاران انقلابیاش در حزب جمهوری رقم خورد.
وی افزود: اینبار، اما این دو تاریخ از منظری دیگر مد نظر و دقت قرار میگیرد؛ سید علی خامنهای نمایندگی امام روح الله ره در شورای عالی دفاع را برعهده داشت که دائم میان پایتخت و جبهه درحال آمد و شد بود و البته بار مسئولیت هایی، چون نمایندگی مجلس شورای اسلامی و ... را نیز دراین میان بر دوش میکشید؛ اما آمده بودند تا در مسجد ابوذر، برای نمازگزارانی که مرتب در صفوف نماز نشسته بودند، سخن بگوید و به تعبیر خودش، چون آن روزها شایعات فراوانی در میان مردم پخش شده بود و میخواستند به بخشی از آنها پاسخ دهد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: پرسشهایی که به دست سخنران مسجد ابوذر میرسید و برخی تند و گاه حتی بی ربط بود، اما آیت الله خامنهای به نیکی میدانست که هرکدام از این سوالات اگر پاسخ داده نشود و هر کدام از این مسائل اگر به درستی تبیین نشود غبار فتنه به واسطه آن، چگونه حتی چشمان مؤمنین به انقلاب را هم دستخوش تیرگی و نابینایی خواهد شد و این دقیقاً همان جهاد تبیین است و ایشان خود همان مجاهد تبیین در دل سال پر از اضطراب و التهاب و حادثه ۱۳۶۰ بودند.
نائب رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: سیدمحمد حسینی بهشتی هم چنین چندی پیش در ابتدای انقلاب اسلامی در کسوت عضویت شورای انقلاب، اندکی پس از آن در لباس راهبری خبرگان ملت برای تنظیم و تدوین قانون اساسی نظام و پس از آن نیز در موقعیت طراحی و تأسیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی و مدیریت آن قرار داشت؛ لذا همزمان از این مسجد به دیگر مساجد، از این دانشگاهی به داشنگاه دیگر و گاهی به دفتر حزب جمهوری اسلامی و از آنجا به میان رزمندگان جبهه حق میشتافت تا تبیین کند که حکومت ولایت فقیه چیست و چرا تنها نسخه قابل اجرای عصر، برای این سرزمین ستم دیده تازه انقلاب کرده است؛ ایشان نیز مجاهد تبیین بود و هر دو مرد بزرگ، چه آن شهید مظلوم و عزیز و چه این رهبر آزادهی حکیم، در صف حواریون مسیح عصر و حسین زمان، جزو پیشروان نهضت جهاد تبیین به حساب میآیند.
نادعلی با اشاره به نقل قولی از مقام معظم رهبری گفت: به قول رهبر فرزانه انقلاب، تبیین اساس کار ماست؛ ما با ذهنها مواجهیم؛ با دلها مواجهیم و باید دلها قانع بشود؛ اگر دلها قانع نشد، بدنها به راه نمیافتد؛ جسمها بکار نمیافتد و این فرق بین تفکر اسلامی و تفکرات غیراسلامی است؛ آنها به تبیین اعتقادی ندارند.
وی در ادامه گفت: امروز هم اگر در داخل کشور کسانی به خاطر خوش کردن دل استکبار و راضی کردن دشمنان اسلام و این ملت و کشور چیزی بگویند و بنویسند که در آن تحریف اسلام و تاریخ انقلاب و چهرههای آن باشد، میبینید که در دنیا از طرف دستگاههای تبلیغاتی استکبار برای تشویق در نظر گرفته میشود و او را تشویق میکنند.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به تبیین گغت: تبیین دراین میان بسیار مهم است؛ چراکه انسانها تابع بینش و دید خود هستند؛ اگر کسی بتواند حقایق را در چشم مردم تحریف کند، یعنی در واقع عمل و بازو و اراده مردم را به سمت گمراهی کشانده و این همان چیزی است که دشمن میخواهد؛ لذا با تبیین لازم، منطقی و عالمانه و دور از زیاده رویهای گوناگون و با زبان صحیح و علمی است که موضوعی در راستای اهداف جبهه حق تبدیل به گفتمان غالب جامعه و دارای قدرت جریان سازی میشود.
وی تصریح کرد: تبیین درست، زنجیره تواصی بهحق و صبر را در میان مؤمنین و آحاد مردم حفظ میکند و باعث امیدواری و ایستادن ایشان پای اهداف والای انقلاب میشود؛ جهاد و مجاهدت از جنس تبیین در مرام انقلاب و نگاه پیشوای آن، باید همراستای با نقشه کلان حرکت انقلاب باشد؛ با توکل بر خدا و تکیه بر سنتهای الهی صورت پذیرد؛ با تقویت ایمان و معنویت در خود و رعایت اخلاق دنبال شود؛ همواره با رعایت اولویتها و به اصطلاح اصلی فرعی کردنها همراه باشد؛ ضمن آن رعایت قانون مدنظر باشد؛ توأم بودن تبیین با عمل مورد توجه باشد؛ تبیین بهنگام با استقامت و بصیرت و درعینحال ضمن مداومت در تکرار صورت پذیرد؛ رویکرد تبیین، هم عملگرایانه و هم توصیهمدارانه باشد؛ با شجاعت، بدون مصلحتاندیشی، بهدور از هیاهو و جنجال، بهدور از فتنهانگیزی و تعارف، با پرهیز از سیاهنمایی، نوآورانه، هنرمندانه و توأم با بهرهگیری از عاطفه و نیز با توجه ویژه به فضای مجازی دنبال شود.
نادعلی تاکید کرد: رهبری ما را خطاب قرار دادهاند؛ ما مسئولان را که با مردم باید حرف بزنید مسائل را به مردم بگویید؛ یکی از چالشها هم این است که کسی تصور کند که مردم تحمل نمیکنند؛ نه، مردم مشکلات را تحمل کردهاند؛ اگر حقیقتاً برای مردم بدرستی تبیین بشود و با صداقت لازم حقایق امور برای مردم بیان بشود، مردم ما مردم وفاداری هستند، میایستند و مقاومت میکنند.
در جایی دیگر تاکید میفرمایند: اینی که شما بروید فرض کنید حالا فلان کارخانه را در فلان نقطه کشور، یک نواری را مثلاً قیچی کنید، این کافی نیست؛ اگر چنانچه واقعاً یک کار خوب و کارستانی انجام گرفته، بهعنوان این کارخانه بروید در دل کار، مردم ببینند و این را منعکس بکنند. بروید با کارگر تماس بگیرید؛ بروید پای کوره؛ بروید نمیدانم محصول را تماشا کنید و بروید جاهای انبارها را ببینید. بروید با کارگرها، مجموعه کارگرها حرف بزنید؛ حرف زدن با مردم و مشکلات و راه حلها و در میان گذشاتن با مردم شریف و عزیز میتواند بسیاری از مشکلات را حل کند؛ مسائلتان را با مردم مطرح کنید. یک وقت مشکلی وجود دارد، راه حلی هم وجود دارد؛ البته سعی کنید حرف زدن شما موجب یاس مردم نشود که بعضی بی توجهی میکنند به این نکته و حرف نامناسب و خلاف واقع میزنند که موجب ناامیدی مردم میشود؛ نه، هر مشکلی راهحلی هم دارد. با مردم درمیان بگذارید؛ با مردم حرف بزنید؛ از مردم کمک بخواهید.
نادعلی گفت: در روزهای چهارشنبه در قالب طرح چهارشنبههای فرهنگی، در میان مردم و نخبگان فرهنگی مناطق حضور پیدا کرده و برای مشکلات، به دنبال راه حل هستیم و سعی میکنیم اولویتهای فرهنگی در مناطق را شناسایی کنیم. ما اعضای شورا مسئول اجرایی نیستیم، اما برای همه ما در راستای جهاد تبیین وظایفی تعیین شده است و آنچه که مسلم است، این است که باید با مردم گفتگو کنیم و موانع را با آنها به اشتراک بگذاریم، زیرا انقلاب اسلامی و مردم سالاری دینی برامده از مردم است. ما به تنهایی نمیتوانیم کاری را پیش ببریم چراکه باید از ظرفیت مردمی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: مردم زینت المجالس نیستند و باید به آنها گزارش داده شود؛ گاهی اگر مسئولان در کشور زحمت میکشند و مردم آن را به رسیمت نمیشناند به دلیل عدم گزارش است. باید برای شهورندان احترام قائل شویم و آنها را در تبین خود شریک قرار دهیم.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در خاتمه گفت: ششم تیرماه مناسب بزرگداشت جهاد تبیین است. چراکه مقام معظم رهبری بارها بر جهاد تبیین تاکید کردند و باید این جهاد به صورت جدی دنبال شود.