مجید علیمردانی وکیل پایه یک دادگستری، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: در طول سالهای اخیر بحث سگهای ولگرد به بحثی مهم تبدیل شده است و متاسفانه این سگها از طرف سازمانهای مربوطه سازماندهی خاصی ندارند و در مواردی به شهروندان حمله کرده و آنها را دچار آسیب کردهاند.
وی اضافه کرد: متولی سازمان دهی و رسیدگی به سگهای ولگرد و بدون صاحب معمولاً شهرداریها هستند و در حال حاضر متاسفانه میبینیم برخی از افراد با اقدامات شهرداریها که در چارچوب وظایف و آیین نامههای خود در جمع آوری این سگها فعالیت دارند، اقدام کرده و کار را سخت میکنند.
این وکیل پایه یک دادگستری خاطرنشان کرد: چون متولی سگهای بلاصاحب و ولگرد شهرداریها هستند، اگر قصوری در این خصوص وجود داشته باشد که منجر به آسیب به افراد و شهروندان شود، از طریق مراجع قضایی قابل پیگیری است و طرفیت دعوا هم شهرداریها خواهند بود.
علیمردانی همچنین یادآور شد: در حال حاضر قانون مشخصی در خصوص جرم سگگردانی وجود ندارد و البته درباره صدماتی که از جانب این سگها به افراد وارد شود، از طرف قانون جرم انگاری شده است.
وی تصریح کرد: در سالهای اخیر ما طرحهایی در مجلس و برای تدوین قوانین و مقررات جامع و کامل درباره سگگردانی داشتیم و نکتهای که در این خصوص وجود دارد ، این است که قانونی که قرار است در این خصوص به تصویب برسد باید قانونی باشد که کارکرد اجتماعی خودش را داشته باشد و به نحوی نباشد که کارایی لازم را نداشته باشد.
این وکیل پایه یک دادگستری اضافه کرد: در ماده ۲۹۵ قانون مجازات اسلامی آمده است که اگر کسی انجام فعلی را بر عهده داشته باشد و از انجام آن کوتاهی کند و باعث آسیب به شخص یا اشخاصی شود، فرد مربوطه ضامن این است که خسارت وارد آمده را پرداخت کند و در این خصوص جرم انگاری شده است.
علیمردانی همچنین خاطرنشان کرد: ماده ۵۰۱ قانون مجازات اسلامی که مصوب سال ۱۳۹۲ است در این خصوص پیش بینی کرده است که اگر سگ تربیت شده و دارای قلاده هم باشد و از طرف مالک خود با هر انگیزهای اعم از شوخی و مزاح یا ترساندن و هر قصد دیگری به سمت شخص دیگری حملهور شود و موجب آسیب افراد یا سقط جنین زنان باردار شود، این موضوع قتل عمدی محسوب میشود و مالک سگ در این خصوص قصاص خواهد شد.