به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، انسیه خزعلی در برنامه صبح وگفتگو گفت: سال گذشته تلاش کردیم در ۷ محور وضعیت زنان و خانواده بهبود یابد.
وی به توانمند سازی زنان سرپرست خانوار اشاره کرد و گفت: بخش عمده برنامه ریزی و نظارت بر دستگاهها در زمینه زنان و آسیب زدایی از جامعه با محوریت کاهش طلاق است.
خزعلی به تصویب قوانینی در این زمینه اشاره کرد و افزود: ارتقای ساختار مشاورین بانوان در دستگاههای اجرایی و صندوق ضمانت زنان سرپرست خانوار تصویب شده است.
وی از بخشهای مشاوره، حمایتهای حقوقی و اجتماعی و اشتغال از زنان یاد کرد و ادامه داد: این تکالیف باید در سالهای گذشته صورت میگرفت که بر زمین مانده که باید به زودی عملیاتی شود.
خزعلی در رابطه با جمعیت هم گفت: قانونها در حد کاغذ باقی مانده که باید با هماهنگی دستگاه اجرایی آن را عملیاتی کنیم. نمونه کارهایی نظیر دادن زمین را شروع کردیم؛ مثل ارائه به خانوادههایی با فرزندان چند قلو. از طرفی به روستاییان وامهایی داده شده و برای زوجین شهری نیز وامها در حال طی مراحل اداری است.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از حمایت بیمهای از مادران باردار و افرادی با زایمان طبیعی خبر داد که تصویب شده و اجرایی خواهد شد. بیمه ناباروری نیز مطالبه مردمی است و یکی از اعتبارات در سفرهای استانی همین مسئله بوده که به تکمیل و تجهیز مراکز درمان ناباروری منتج میشود.
خزعلی افزود: اگر مراکز خصوصی افراد را تحت پوشش قرار ندهند، مجوز آنها لغو خواهد شد، چون هزینه درمان ناباروری بالاست. در راستای حمایت از خانواده و مادران شاغل نیز برنامه دورکاری و مهدکودک مراکز اداری را در نظر داریم، ولی برخی زیر ساخت لازم را ندارند و برخی شرکتهای اندک مهد کودک را راه اندازی کردهاند.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ابراز امیدواری کرد قانون جوانی جمعیت زودتر اجرا شود تا وارد سیاه چاله جمعیتی نشویم و لذا باید فرهنگ سازی شود و مردم نیز پیگیر این مسئله باشند.
خزعلی از دیگر سو به مقوله تعیین تکلیف کودکان بی شناسنامه اشاره کرد و گفت: تعداد زیادی فرد بی هویت در کشور وجود دارد که از آموزش و خدمات بهداشتی استفاده نمیکنند و اتباع باید تعیین تکلیف شده و افراد ایرانی نیز باید تعیین وضعیت گردند.